V neděli se možná dozvíme nového soupeře pro Jiřího Procházku. Anthony Smith se utká s rozjetým Aleksandarem Rakićem

V neděli se možná dozvíme nového soupeře pro Jiřího Procházku. Anthony Smith se utká s rozjetým Aleksandarem Rakićem Anthony Smith | zdroj: Profimedia

Smith vs. Rakić slibuje atraktivní podívanou, po které bychom se mohli dozvědět jméno dalšího soupeře pro Jiřího Procházku.

V neděli nás čeká další turnaj UFC, kde se v hlavním zápase večera utká bývalý vyzyvatel Anthony "Lionheart" Smith a rozjetý Aleksandar Rakić. Tento zápas určitě bude bedlivě sledovat i Jiří Procházka, protože je velice pravděpodobné, že vítěz tohoto souboje by mohl být jeho příštím soupeřem.

Jiří Procházka je momentálně na 6. příčce v žebříčku a Anthony Smith je jen o stupínek nad ním, zatímco Aleksandar Rakić je na 8. příčce. Po odchodu Jona Jonese z divize se uvolnil šampionský pás, o který se 26. září utkají Dominick Reyes a Jan Blachowicz a další naplánovaný zápas má i Thiago Santos a Glover Teixeira, kteří si to spolu rozdají pravděpodobně o post dalšího vyzyvatele.

Jelikož jsou tito první 4 bojovníci divize zaneprázdněni duely mezi sebou, Procházkův další zápas by tak mohl velice pravděpodobně být s vítězem zápasu mezi Smithem a Rakićem.

Anthony Smith je známý především svou neskutečnou houževnatostí, kterou ukázal v květnu, kdy prohrál velice brutálním způsobem s Gloverem Teixeireou. V prvním kole měl sice ještě navrch, ale pak mu nestárnoucí Teixeira zlomil tvrdým úderem očnici a od té doby to bylo jen jednostranný výprask. Během zápasu ztratil Anthony i několik zubů a nakonec byl ukončen na TKO. V zápase Anthony sice ukázal obrovské bojovné srdce, když se odmítal vzdát, ale velká kritika dopadla na jeho trenéry, kteří měli zápas raději sami ukončit a nenechat svého bojovníka zbytečně mrzačit.

Smith se však z tohoto debaklu docela rychle otřepal a v neděli se postaví proti velice nebezpečnému a rozjetému Aleksandarovi Rakićovi. Tento Rakušan se srbskými kořeny sice prohrál úplně první zápas v kariéře, ale poté byl k nezastavení a dalších 8 svých soupeřů dokázal ukončit, většinou na KO nebo TKO. S takovými výsledky nebylo překvapením, že si jej všimlo UFC a v roce 2017 tam podepsal smlouvu.

V UFC Rakić ve svých vítězstvích pokračoval a upozornil na sebe předevevším nádherným highkickem, kterým knockoutoval top bojovníka polotěžké divize, Jimiho Manuwu. V prosinci minulého roku se pak Rakić utkal s Volkanem Oezdemirem, se kterým sice prohrál na split decision, ale Rakić byl v zápase lepší a dalo by se říct, že jej v tomto případě bodoví rozhodčí oloupili o zaslouženou výhru.

Anthony Smith si na Aleksandara Rakiće docela věří a doufá, že by ho výhra mohla dostat zpátky do konverzací ohledně titulového zápasu.

„Zápas o titul,“ řekl Smith, když byl dotázán, co je v sázce v souboji s Rakićem. „Myslím si to, očividně, prohra (s Teixeirou) mě strhla zpátky, ale výhra mě vrátí zase zpátky do možnosti zápasit o titul. Pravděpodobně budu muset vyhrát ještě jeden zápas, což je důvod, proč mě velice zajímá zápas mezi Thiagem Santosem a Gloverem Teixeirou.“

Smith proti Santosovi i Teixeirovi v minulosti prohrál a tak (pokud by v neděli porazil Rakiće) by rád bojoval s vítězem tohoto souboje. Nejspíš si ale dělá plané naděje, protože i kdyby mu nedělní zápas vyšel vítězně, vítěz souboje Santos vs. Teixeira se pravděpodobně utká o titul s novým šampionem, který vzejde ze souboje Dominicka Reyese proti Janu Blachowiczovi.

Zdroje:  BJPenn.com

Nejnovější články