Oezdemir v tvrdém souboji Rakice zdolal těsně na body

Oezdemir v tvrdém souboji Rakice zdolal těsně na body zdroj: Profimedia

Rakic se i přes ošklivě zraněnou nohu rval jako lev, na vítězství proti Oezdemirovi to ale nestačilo.

Polotěžká váha a co-main fight. Švýcar s tureckými kořeny Volkan Oezdemir se do UFC dostal z Bellatoru a už si zde dokonce zabojoval s Danielem Cormierem o titul. Tomu však v lednu v druhém kole po sérii tvrdých úderu podlehl a na svou další šanci stále čeká. Sérii tří proher v řadě přerušil letos v srpnu, kdy také ve druhém kole ukončil Ilira Latifiho.

Rakouský zápasník srbského původu Aleksandar Rakic ve svojí kariéře MMA ochutnal porážku pouze v úplně prvním profesionálním fightu. Od té doby sbírá jenom vítězství, jejich počet se před tímto zápasem zastavil na čísle dvanáct. V UFC už má čtyři zářezy. Naposledy v červnu po třičtvrtě minutě vypnul kopem do hlavy Jimiho Manuwu, kterému ukončil kariéru.

Rakic do toho okamžitě vlétl neskutečným způsobem a Oezdemira několika tvrdými údery a kolenem dotlačil až k pletivu, kde ho okamžitě chytil do gilotiny. Z té se nakonec Oezdemir dostal a po krátkém klinči se vše vrátilo doprostřed oktagonu. Duel se sice na chvíli uklidnil, ale Rakic chytil svému soupeři nohu, dostal ho na zem a skočil mu na záda. Švýcar se ale dokázal obdivuhodně vrátit na nohy a první kolo dokončit.

V tom druhém Oezdemir trefil nepříjemný lowkick na Rakicovu levou holeň, která mu ihned začala velice ošklivě natékat a bylo evidentní, že na ní Rakušan o dost opatrněji našlapuje.Přesto ale nic nevzdal a stále pokračoval v souboji, i když o dost pomalejším způsobem. Daleko více se bránil a druhé kolo proběhlo až na pár malých výjimek velice v poklidu.

Rakic na nohu dostal o pauze okamžitě ledovou nálož a odhodlaně nastoupil i do třetí části. Sice znatelně pokulhával, ale nebál se ani kopat a souboj chtěl jednoznačně dokončit. Stále také zkoušel svoje tvrdé kombinace, které Oezdemirovi začaly vybarvovat obličej. Švýcarský bojovník ale také neházel flintu do žita a kromě skvělé výdrže rozdal pár tvrdých úderů. Ty nakonec nejspíš, alespoň podle bodových rozhodčích, rozhodly o Oezdemirově těsné výhře na body.

Zdroje:  tisková zpráva

Nejnovější články