Domácí Yun Jong Park oslavil první vítězství v UFC

Domácí Yun Jong Park oslavil první vítězství v UFC zdroj: Profimedia

Park v postojářské bitvě na body udolal Kanaďana Marca-Andre Barriaulta.

Střední váha. Domácí Jun Yong Park v UFC odbojoval zatím pouze jediný zápas a ten mu moc nevyšel, ve druhém kole podlehl Anthonymu Hernandezovi, který na něj použil anaconda choke. Předtím ale dokázal držet na asijské scéně šňůru sedmi vítězství a platí za velkého univerzála.

Kanaďan Marc-Andre Barriault zvládl v UFC o jeden zápas více než jeho dnešní soupeř, ale zatím také nedokázal zaznamenat výhru. Oba dva duely ale dokázal dotáhnout až do závěrečného gongu a před kariérou v největší americké organizaci zaznamenal pouhou jedinou prohru. Platí především za skvělého postojáře.

Park duel začal velice agresivně a přišel se slušnou a především tvrdou kombinací. Barriault se spíše  bránil, ale i přes to mu skrz kryt prošlo několik dalších úderů, což se mu začalo objevovat ve tváři. První kolo sice přerušil Kanaďanův eye poke, ale fight po pár vteřinách pokračoval. Park stále pokračoval ve strojovém tempu, a i když se Barriault trochu více osmělil, první kolo jednoznačně pro Korejce.

Ve druhé rundě trefil Park skvěle koleno na solar a hned poté se pokusil svého soupeře strhnout na zem. To se mu povedlo jen z poloviny a Barriaultovi se podařilo postavit, ovšem pouze za cenu naražení na pletivo. Následoval dlouhý silový klinč, ze kterého oba dva borci nakonec přešli opět do středu klece, kde už se spíše taktizovalo.

Do třetího kola vlétl Barriault hodně nahecovaný a snažil se ještě zvrátit zápas na svojí stranu, ale scházela mu přesnost. Park naopak technicky zvládal vše skvěle a čekal na správné momenty, kdy využíval perfektní kontry. Barriault už byl dvě minuty před koncem bezradný a pokusil se o takedown, ale ten byl tak pomalý, že mu nemohl projít. Korejec tak mohl oslavit vítězství na body.

Zdroje:  tisková zpráva

Nejnovější články