Neskutečný výkon Glovera Teixeiry! Otočil zápas a doslova rozmlátil Anthonyho Smithe

Neskutečný výkon Glovera Teixeiry! Otočil zápas a doslova rozmlátil Anthonyho Smithe Glover Teixeira přebírá otěže zápasu a likviduje Anthonyho Smithe | zdroj: Profimedia

Glover Teixeira ve svých 40 letech, ukázal, že věk je jenom číslo a totálně přejel mladého lva Anthonyho Smithe.

Takový zápas se nevidí často. Oba borci měli velkou motivaci zvítězit, ale nakonec zvítězily zkušenosti a rozvaha oproti dravému mládí.

Anthony Smith začal skvěle, byl lehký na nohou, rychlý a Glover Teixeira vedle něj vypadal hodně pomale a tak trochu neohrabaně. Smith první kolo totálně ovládl, drtil Glovera tvdými pravými direkty a háky a po prvním kole to pro brazilského sympatického veterána nevypadalo dobře.

Ve druhém kole začal být Glover trochu agresivnější,  začal Smithe více tlačit. Ten očividně zpomalil, ale pořád si víceméně drží kontrolu zápasu. Změna přišla v půlce druhého kola, kdy Smith trefil dva tvrdé pravé háky na Gloverovo oko. To Brazilce rozpálilo a natlačil Smithe na klec, kde jej trefil smrští tvrdých ran a dobrým highkickem. Smith se dostal do problémů, zpomalil a už to byl Glover, který převzal otěže zápasu. Ten Smithe neustále pronásledoval a očividně jím otřásl. Anthony Smith už rozhodně nebyl ten samý bojovník, který byl na začátku prvního kola. Druhé kolo bylo jasně pro Teixeiru.

Glover ve třetím kole začal znovu agresivně. Smrští úderů dostal Anthonyho na zem a zaklekl jej v mountu, kde je zasypal údery. Už byl ale taky poměrně unavený a tak si zkušeně šetřil síly, ale jeho údery neměly takovou razanci, aby rozhodčí zápas zastavil. Smithovi se podařilo dostat se z mounut, ale Glover jej pořád kontroloval na zemi. Zahnízdil se mu na zádech a dával mu „sežrat“ několik hodně tvrdých hammerfistů. Tohle kolo bylo opět jasně pro Glovera Teixeiru a nebyl daleko od ukončení zápasu.

Čtvrté kolo vypadalo stejně jako třetí. Totální dominance Glovera Teixeiry, který Anthonyho Smithe totálně rozbil. Ten se ale pořád snažil bránit a tak to nebylo na ukončení. Znovu úžasné kolo pro Glovera. O přestávce se Anthony Smith doplížil do svého rohu, očividně zlomený. I přesto, že bylo jasné, že zápas nemůže vyhrát a i přestože řekl svým koučům, že mu vypadávají zuby, ti z nepochopitelného důvodu zápas neukončili, ale poslali Smithe pro další bití do pátého kola. To už naštěstí netrvalo dlouho a poté co Glover dostal Smithe znovu svými údery na zem a přesunul se do mountu, údery donutil rozhodčího, aby zápas ukončil.

 

Anthony Smith nemá přezdívku „lionheart“ jen tak pro nic za nic a vydržel neskutečné bití, které patrně za celou svoji kariéru nezažil. Glover Teixeira naopak předvedl neskutečný výkon, kdy ve svých 40 letech téměř o 10 let mladšího borce totálně přejel a vyšvihl se na čtvrtou pozici v žebříčku. To asi málokdo čekal, ale po takovém výkonu si to sympatický Brazilec nepochybně zaslouží.

Zdroje:  UFC

Nejnovější články