Curtis Blaydes je ze hry venku, hlavní zápas večera tak obstará Anthony Smith a Devin Clark

Curtis Blaydes je ze hry venku, hlavní zápas večera tak obstará Anthony Smith a Devin Clark Anthony Smith trefuje Jona Jonese | zdroj: Profimedia

Curtis Blaydes byl pozitivně testován na koronavirus a jeho zápas s Derrickem Lewisem byl zrušen. Anthony Smith zase ví, že proti Devinovi Clarkovi musí vyhrát.

Bohužel, na dlouho očekávaný souboj mezi Derrickem Lewisem a Curtisem Blaydsem si budeme muset ještě chvíli počkat. Curtis Blaydes byl totiž jen pár minut před oficiálním vážením pozitivně testován na koronavirus a zápas tak musel být zrušen.

Oba borci mají v plánu se spolu utkat i nadále a UFC bude pravděpodobně chtít zápas udělat ještě do konce roku. Doufejme, že k tomuto souboji brzy dojde, protože slibuje v jinak poměrně stagnující těžké váze zajímavou podívanou.

Na nový hlavní zápas večera turnaje UFC Vegas 15 tak povýšil duel v polotěžké váze mezi Anthony Smithem a Devinem Clarkem. To pro oba bojovníky znamená kromě větší pozornosti také změnu z původního tříkolového, na pětikolový zápas.

Pro Smithe byl tento rok dost náročným. Na začátku roku odbojoval, podle svých slov, nejtěžší zápas v životě, když musel přemoct zfetovaného vetřelce, který se v noci vloupal do jeho domu. Poté dostal na jaře neskutečné bití od Glovera Teixeiry, který mu v zápase zlomil očnici a vyndal pár zubů a na konci srpna se utkal s Aleksandarem Rakicem, který svými brutálními lowkicky nadělal ze Smithovy nohy fašírku a celý zápas mu dominoval.

Anthony Smith (33-16) není na takové prohry zvyklý. Není to tak dlouho, co odbojoval dobrý zápas o titul s Jonem Jonesem (který sice prohrál, ale za svůj výkon se nemusel stydět) nebo co porazil Alexandera Gustafssona na rear naked choke. Smith se tak určitě bude chtít vrátit na vítěznou vlnu a UFC mu v tomto ohledu dala velice dobrou příležitost v podobě soupeře Devina Clarka (12-4).

Clark je dobrým bojovníkem, ale vždy když dostal soupeře, který by jej mohl posunout v žebříčku dál, tak s ním prohrál. Ukončil jej Jan Blachowicz i Aleksandar Rakic a Clark tak není ani mezi nejlepšími 15 bojovníky v polotěžké váze. Jeho základem je kvalitní wrestling, ve kterém se stal amatérským šampionem na vysoké škole, ale je i solidním postojářem. Většinu výher si ale vysloužil na body a nemá takový „zabijácký“ instinkt, jako právě Smith, který ze svých 33 výher vyhrál hned 30 zápasů před limitem.

Smith, který je na šesté pozici v žebříčku tak ví, že tento zápas musí bezpodmínečně vyhrát, pokud se chce udržet v top 10 a ještě někdy pomýšlet na titulovou šanci. Do zápasu jde určitě jako favorit, ale je otázkou, jak moc velkou stopu v něm zanechaly nedávné těžké porážky. To se dozvíme už zítra v neděli, kolem 6. hodiny ráno.

Zdroje:  Sherdog , mmafighting.com

Nejnovější články