Procházka zná příštího soupeře! Král padl, Brazilec ho uškrtil a pozval českého samuraje do oktagonu

Procházka zná příštího soupeře! Král padl, Brazilec ho uškrtil a pozval českého samuraje do oktagonu Teixeira překvapil Blachowicze i většinu fanoušků | zdroj: Profimedia

Wau, tak tohle čekal málokdo! Brazilec Teixeira zaskočil úřadujícího šampiona Blachowicze a stal se novým šampionem polotěžké divize. Za pár měsíců bude připraven bojovat s Procházkou.

Na tenhle zápas byli zvědaví všichni čeští fanoušci. O titul polotěžké váhy se totiž v UFC utkal šampion Jan Blachowicz s veteránem Gloverem Teixeirou. Favorit byl jasný, Polák si to měl podle většiny fanoušků i odborníků pohlídat a zvítězit. Jenže, jak se říká, v MMA je to vždycky padesát na padesát.

Polák začal ostrým kopem do Brazilcova lýtka. Teixeira ale na nic nečekal a mazácky ho okamžitě stáhl do svých vod na podlahu oktagonu.

Tam ho kontroloval až do konce úvodní pětiminutovky. Pomalu mu vysával síly a rozdal pár pěkných loktů.

Druhé kolo se Blachowiczovi dařilo držet v postoji. Jenže to byl paradoxně právě Teixeira kdo v polovině kola trefil tvrdý levý hák, který šampionem viditelně otřásl. Jan sice přešel do protiútoku, ale Glover ho dokázal zatlačit zády k pletivu a přenesl boj opět na zem.

Tam se Teixeirovi rychle povedlo dostat Jankovi do zad a nasadil škrcení (rear-naked choke), které Polák až překvapivě rychle odklepal. Později prozradil, že bylo opravdu dobře chycené přímo na krk, takže neměl jinou možnost.

"20 let bejby. Nemám slova, kterými bych to popsal," připomněl nově korunovaný král polotěžké divize dlouhou cestu, která ho dovedla až na trůn. Neskrýval zároveň nadšení, stal se totiž nejstarším prvodržitelem titulu UFC v historii a druhým nejstarším šampionem vůbec po Randy Coutourovi, který před lety vládl těžké váze ještě ve 44 letech. "Nikdy nevzdávej své sny. Nezáleží na tom, co lidé říkají, neposlouchej je. Stáhnou tě dolů. Neposlouchej ty negativní lidi. Věř si a jdi stále dopředu," vzkázal zároveň všem ostatním.

Přímo na místě sledoval zápas také Jiří Procházka, kterého kamera v hledišti okamžitě zachytila. "Pojď sem kámo, budeš bojovat se mnou! Ale možná si teď vezmu pár měsíců volno," vzkázal mu nově korunovaný šampion.

O chvíli později mu Procházka pogratuloval k životnímu vítězství také osobně v zákulisí. Hezké gesto a důkaz, že bojové sporty jdou dělat na úrovni i bez zbytečné neúcty a trashtalku. Doufejme, že tím gentlemeni z polotěžké divize inspirují i ostatní.

Zdroje:  UFC

Nejnovější články