Blachowicz děkuje Procházkovi za motivaci, chce se s ním utkat na evropské půdě

Blachowicz děkuje Procházkovi za motivaci, chce se s ním utkat na evropské půdě Jan Blachowicz | zdroj: Profimedia

Sebevědomé řeči a pohrdání soupeři na vrcholu polotěžké váhy UFC nečekejte, tohle je teď divize gentlemanů. Šampion Blachowicz přesto věří, že pás v blízké budoucnosti majitele měnit nebude.

Jana Blachowicze čeká v sobotu náročný souboj. Trůn polotěžké váhy bude bránit před Gloverem Teixeirou. Ačkoliv polský šampion brazilského veterána rozhodně nepodceňuje a snaží se zápasu s ním věnovat maximální pozornost, ve frontě na titulovou šanci stojí už další zájemce, který nejde přehlédnout. Není jím nikdo jiný než Jiří Procházka.

Okázalá sebevědomá prohlášení nebo neúctu k českému bojovníkovi ale od Poláka nečekejte. „Je to šílený bojovník, ale v dobrém smyslu. Má šílený, divný styl, ale ví, jak ho používat.“

Pokud „Princ z Těšína“ v sobotu zvítězí, je připraven s českým samurajem změřit síly. Má však jednu podmínku. „Musíme to udělat v Polsku nebo někde v Evropě, protože celá Evropa by chtěla přijít a vidět to naživo.“  

Jako ideální místo navrhuje polský národní stadium ve Varšavě, který je schopen pojmout takřka 60 tisíc diváků. Představa je to opravdu nádherná, bohužel se však v současné době jeví i jako dost nereálná. Evropa se potýká s další nastupující vlnou covidu a UFC by tak muselo s organizací počkat nejspíš až do jara/léta 2022.

„Jsem nadšený, protože v divizi máme pořád dobré bojovníky, mladé borce. Přicházejí do UFC a motivují mě, abych šel do tělocvičny a tvrdě trénoval. Rád bych poděkoval Jirkovi, děkuji i Rakičovi, protože mě motivují, abych byl šampionem.“

Jedním dechem ale dodává, že si mladí dravci budou muset na opasek budou ještě nějakou dobu počkat. Vždyť i on sám jej získal "až" v 37 letech. V roce 2017 byl přitom se 4 porážkami z posledních 5 zápasů krůček od vyhazovu z UFC. Nakonec ale chytil druhý dech a ukázal, že moto "nikdy to nevzdávej" má něco do sebe.

„Až ukončím kariéru, tak ten pás pustím a můžou o něj bojovat,“ vzkazuje budoucím vyzyvatelům. Variantou je ale také přesun do těžké váhy. Jan totiž přiznává, že s přibývajícími léty je pro něj shazování do polotíhy (-93 kg) čím dál těžší, takže nejspíš po 2-3 dalších zápasech půjde vyzkoušet svou „legendární polskou sílu“ mezi většími kluky. Nutno uznat, že například souboj s aktuální heavyweight šampionem Francisem Ngannou by mohl být hodně zajímavý.

 

Zdroje:  mmafighting.com

Nejnovější články