Procházka zhodnotil své potenciální soupeře Blachowicze a Teixeiru

Procházka zhodnotil své potenciální soupeře Blachowicze a Teixeiru zdroj: Foto: Profimedia

Jiří Procházka promluvil o titulovém zápase a o silných stránkách svých dvou potenciálních soupeřů.

Jiří Procházka přišel do UFC minulý rok a přestože měl za sebou spoustu vítězství v japonské organizaci Rizin, kde byl dokonce šampionem, jen málokdo čekal, že jeho cesta k titulovému zápasu v UFC bude tak rychlá a přímá. Nejdříve loni knockoutoval Volkana Oezdemira a poté udělal v květnu krátký proces také s Dominickem Reyesem. Jeho zápasy byly tak atraktivní, že mu UFC přislíbilo zápas o titul polotěžké váhy.

Na tuto příležitost si však bude muset český bojovník ještě chvíli počkat, protože před ním si svoji šanci na titul vydobyl brazilský veterán Glover Teixeira, který se bude snažit vzít pás současnému šampionovi Blachowiczovi. Jiří byl však povolán do role náhradníka, takže pokud by některý z aktérů titulového zápasu nemohl nastoupit, bude připraven zaskočit.

V rozhovoru na svém youtube kanálu se český samuraj podělil o názor na oba své potenciální soupeře a zhodnotil jejich silné stránky:

„Já vždycky říkám, ať zvítězí lepší. Ale jsou tam vidět pro a proti. A těch pro tam má víc Jan Blachowicz. To ‚pro‘ u Blachowicze je… a to se mi líbilo, to mě trochu i vybičovalo do toho jít pracovat sám se sebou, trochu tady v tomhle zvýšit svoji práci… a to je jeho soustředěnost. Nádherná soustředěnost.“

„Když jsem ho studoval, když šel zápas s Dominickem Reyesem, tak… já z toho mám úplně radost, když vidím člověka, jakým způsobem je v tom zápase ponořený a jak dokáže vnímat ty maličké detaily, které tam rozhodují. A to jsem právě u něj viděl. A když vezmu v potaz jeho příběh v UFC, když ho málem vyhodili a on to otočil až k titulu, tak to je nádherné,“ řekl s uznáním Procházka.

Procházka vs Reyes 3 zdroj: Profimedia

Blachowicz se už po vítězství českého bijce nad Reyesem nechal slyšet, že se těší na vzájemný zápas, který je pravděpodobně nevyhnutelný. Taky řekl, že Američan udělal chybu tím, že nechal Procházku hrát jeho „šílenou“ hru, což prý polský šampion nemá v plánu udělat. I na tohle Jiří zareagoval:

„Z toho jeho počínání a z jeho rozhovoru, z té jeho dobré nálady… myslím si, že ví jak na mě. Ale absolutně neví, že já jsem zápas od zápasu úplně jinačí člověk. Mám jinačí zbraně v repertoáru. A ať půjdu další zápas s kýmkoliv, tak tam půjdu opět zase na nové úrovni.“

U Teixeiry, kterému bude 42 let, Jiří oceňuje především jeho odolnost, tvrdost a skvělý grappling:

„Tam je to velká houževnatost. Hodně vydrží a především je skvělý na zemi,“ pochválil brazilského veterána český samuraj. „Má letité zkušenosti, které může jako zkušený matador využít. Ať už proti Blachowiczovi nebo proti komukoliv.“

Pokud Blachowicz svůj trůn před Brazilcem uhájí, spekuluje se, že by UFC mohlo uspořádat zápas mezi ním a  Procházkou v Polsku případně jinde v Evropě. Jiří přiznal, že je mu úplně jedno, kde bude o titul bojovat, ale řekl taky, že kvůli fanouškům by se rád utkal v Evropě.

Tak či tak si na tento obrovský svátek českého MMA ještě nějakou dobu počkáme (pokud Procházka nebude nečekaně zaskakovat). Ať už 30. října na turnaji UFC 267 totiž vyhraje kdokoliv, vítěz si určitě bude chtít po souboji chvíli vydechnout, takže český samuraj by se o titul mohl utkat pravděpodobně někdy na jaře roku 2022.

Zdroje:  Youtube - Jiří Denisa Procházka

Nejnovější články