Dva zápasy, dvě výhry v prvním kole, rozjetou těžkou váhu teď v kleci čeká havířovský rebel

Dva zápasy, dvě výhry v prvním kole, rozjetou těžkou váhu teď v kleci čeká havířovský rebel Lajos Papp se s tím zatím nepáře | zdroj: FOTO: Se svolením RFA

Tenhle zápas v těžké váze na body nejspíš neskončí, oba bijci se ještě nikdy nedostali do druhého kola.

Jedním z aktérů turnaje RFA 10 bude i slovensko-maďarský těžkotonážní bojovník Lajos Papp. Ten s MMA začal teprve před třemi lety, ale už si mezi profíky připsal dvě vítězství. Obě navíc získal v úvodní pětiminutovce a po případném dalším podobném úspěchu není vyloučeno, že by se mohl dočkat titulové šance. Nejprve však musí 13. května projít přes motivovaného Borise Glezga (1-1), který si bude chtít před domácím publikem přidat další vítězství.

Slovák nebo Maďar?

Ačkoli je na mnohých stránkách uvedeno, že Lajos Papp pochází z Maďarska, ve skutečnosti má slovenské občanství. "Som zo Slovenska, ale žijem blízko Maďarska, takže môj prvý jazyk je maďarčina. Po základnej škole som išiel na strednú školu v Budapešti, takže hovorím síce po slovensky, ale veľa som už zabudol. Rozumiem mnohým veciam, ale neviem sa veľmi dobre vyjadrovať," vysvětlil svůj původ Papp.

Kromě toho, že je rodinně založený a miluje bojová umění, rád odpočívá, ať už pasivně či aktivně. "Vo voľnom čase rád spím. Ak nespím, rád trávim čas s kamarátmi alebo chodím na turistiku, prípadne skúšam nové športy," řekl o svých volnočasových aktivitách.

Mezi profesionály vlétl jako raketa

Přestože Papp začal s bojovými sporty teprve nedávno, už teď patří mezi vážné aspiranty na titul RFA v těžké váze. Velkou zásluhu na tom má jeho první vítězství mezi amatéry, kdy si to původně chtěl jen vyzkoušet. "S bojovými umeniami som začal v roku 2020, keď prišiel Covid a presťahoval som sa naspäť domov z Budapešti. Najprv som chcel len jeden zápas, aby som videl, aký je to pocit. Vyhral som a bol to úžasný pocit, takže som pokračoval v tréningu," prozradil, jak se započala jeho kariéra.

Vítězství mezi amatéry ho motivovalo natolik, že se začal MMA věnovat profesionálně a svou kariéru odstartoval dvěma rychlými výhrami. Rolanda Raka i Lászlóa Kisse porazil na TKO v 1. kole, a vzhledem k tomu, že v těžké váze je o kvalitní bojovníky celosvětově nouze, nemá Papp daleko k titulovému zápasu.

Nejprve Glezgo a pak Vojčák?

Papp se 13. května vrací do akce a nehodlá se spokojit s ničím jiným než s vítězstvím. Pokud se mu podaří porazit i Borise Glezga, bude jeho bilance mezi profesionály a v RFA 3-0. On sám již avizoval, že má zájem o titulový zápas, v němž by se s největší pravděpodobností utkal se Štefanem Vojčákem.

Komárenský bojovník však v tomto potenciálním zápase vidí překážku: "Po tomto víťazstve chcem samozrejme získať titul, aj keď by som mohol mať len 3 víťazstvá v rade v ťažkej váhe. So Štefanom Vojčákom veľa trénujem. Myslím si, že sme priatelia, takže o tomto zápase som si zatiaľ nie istý," řekl Papp, který ale zároveň nevyloučil, že by zápas nepřijal.

Tento potenciální souboj o titul však může během několika dní snadno ztroskotat. Přesně o to se totiž pokusí rebel Boris Glezgo, který se na RFA 10 před domácím publikem pokusí ukončit neporazitelnost Lajose Pappa a vrátit se na vítěznou vlnu. Kdo zvítězí, se dozvíme 13. května. Turnaj můžete sledovat také prostřednictvím PPV.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený RFA (@realfight.arena)

Zdroje:  Tisková zpráva RFA

Nejnovější články