Frankenstein ukázal, co umí bojovník z UFC a v červenci se střetne s Vémolou

Frankenstein ukázal, co umí bojovník z UFC a v červenci se střetne s Vémolou Silva Gottvald | zdroj: Profimedia

Na Oktagonu 12 Gottvald se Silvou nabídli světovou show a přišlo i obří překvapení.

Jan Gottvald proti veteránovi UFC Henriquemu "Frankensteinovi" Da Silvovi. Organizace OKTAGON si od tohoto fightu slibovala hodně a dala tomu taky slušné promo. Věděli proč. Už nástupy ukázaly, že jsou oba dva borci nahecovaní až na půdu. Gottvaldova sarkastická nástupovka "Já na to mám" jen dotvořila atmosféru.

Zápas začal bez skrupulí a bez respektu. Gottvald si absolutně nic nedělal ze soupeřova renomé a okamžitě ho zasypal sérií dobře trefených ran. Silva se nenechal pobízet a vrátil mu to v podobném stylu. U českého fightera bylo vidět, že chce zápas ukončit co nejdřív, v tom cítil šanci. Další sprcha úderů do Brazilcovi tváře a ten začal být silně otřesený. Důkazem budiž i to, že se pokusil o nepovedený takedown a když se mu Čecha povedlo srazit, skončilo to kontraproduktivně, Honza mu málem skončil na zádech.

Silva se slušně vyvlékl a vrátil se na nohy. V tu chvíli inkasoval v krátkém intervalu dva silné highkicky přímo na spánek a celá hala čekala na ukončení. Jenže přišel kámen úrazu, Silva se dokázal dostat do rychlého kontru a kombinací zásahů zakončených brutální pravačkou pouhých 10 vteřin před koncem prvního kola Gottvalda vypnul.

Teď bychom si mohli říci, že zápas skončil podle očekávání (ač měl Gottvald většinu kola navrch), ale chyba lávky. Teprve teď přijde ta největší bomba. Silva při vítězném rozhovoru vyzval k duelu Karlose Vémolu a termín určil na letošní červenec. Karlos se v tu ránu zvedl z hlediště a náletl do klece. Převzal od Ondřeje Novotného mikrofon a prohlásil: "Be careful, what you wish bro, octagon is my home."

"Brazilec zapomíná na jednu věc, v oktagonu lvi žerou první," pokračoval Vémola. "Hlavně zapomíná na to, že Karlos Terminátor Vémola neodmítá žádnou výzvu. So if you wish this bro, bring it on, anytime." Takže dámy a pánové, červenec, Oktagon 13, Štvanice a duel Vémola vs. Santos!

Zdroje:  tisková zpráva

Nejnovější články