Irský ranař Fleury promluvil o užívání steroidů i myšlenkách na důchod, teď chce v Oktagonu začít novou kapitolu

Irský ranař Fleury promluvil o užívání steroidů i myšlenkách na důchod, teď chce v Oktagonu začít novou kapitolu Will Fleury | zdroj: FOTO: Se svolením Willa Fleuryho

Will Fleury se vyjádřil k důvodům, které ho přivedly k zakázaným látkám. Doping mu především vzal šanci bojovat za svůj odkaz v prestižní organizaci.

Stopka na devět měsíců a vyřazení z prestižního turnaje PFL o milion dolarů, takto vypadal trest pro Willa Fleuryho, který zhruba před rokem neprošel antidopingovým testem. Irský potížista krátce před prvním zápasem v Oktagonu vysvětlil, co ho k užívání zakázaných látek vedlo.

V rozhovoru pro kanál SevereMMA uvedl, že steroid drostanolon nasadil, aby nabral potřebné kilogramy do polotěžké váhy. „Dostal jsem šanci vyhrát milion dolarů, musel jsem nabrat deset kilo na váze. Je to složitější, ale ano, udělal jsem to. Vědomě jsem bral steroidy, abych nabral váhu a získal výhodu,“ řekl s tím, že se chtěl dostat na úroveň ostatních bojovníků, kteří rovněž spoléhali na zakázané látky.

Pozvánku do PFL nejprve odmítl. S bojovníky z polotěžké divize běžně trénoval, takže si uvědomoval, že je příliš lehký. Naturálně dosahoval maximálně na 96 kilogramů, to už mu ale chyběla potřebná mrštnost. Dobrou formu pociťoval kolem 93 kil (před shazováním). Promotéři nicméně přišli s tím, že mu v první bitvě domluví soupeře ze střední váhy, načež bude mít osm měsíců na to, aby se vykrmil na polotíhu. A to už znělo lépe.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený OKTAGON MMA (@oktagonmma)

Fleuryho napadlo, že už zřejmě nikdy nedostane podobnou nabídku, ve hře navíc byly obrovské peníze, což byl dostatečně pádný argument, aby zkusil štěstí. „Byla to šance být finančně zajištěný na hodně dlouhou dobu a mít v životě nějaké možnosti. To byla moje hlavní motivace.“

Štěstěna se k němu nakonec otočila zády. Andy Stevenson se během rozhovoru snažil zjistit, zda svého rozhodnutí následně litoval. „To je strašně těžká otázka. Sakra, mám pocit, že si nabitou zbraní mířím na nohu,“ řekl, čímž dal najevo, že se mu otázka příliš nezamlouvá. „Mám pocit, že bych měl radši zavřít pusu,“ ušklíbl se. „Nebudu nikomu prokazovat službu tím, že si tady pustím pusu na špacír. Myslím si, že pokud lidé mají oči, moc dobře vidí, jak se věci mají. Jestli mě to, co se stalo, přivádí do rozpaků? Jasně, v určitém ohledu ano, ale zároveň cítím, že na sebe můžu být pyšný,“ řekl a zmínil svůj odkaz v bojových sportech.

Na svou obhajobu použil argument, že na turnaji dle jeho názoru téměř nikdo nebyl „čistý“, pozitivní test měl koneckonců i jeho poslední soupeř Krysztof Jotko. Tím pádem si Fleury nemyslí, že by svým jednáním ohrozil zdraví soupeřů, jeho optikou došlo pouze k vyrovnání sil. „Nikdy jsem nebyl na steroidech, když jsem bojoval proti zápasníkům, kteří nebyli na steroidech.“ Sám ale údajně zažil zápasy, v nichž schytal výprask od „posilněného“ soupeře, zatímco on v těle nic zakázaného neměl.

Problém nakonec vyústil v neplánovanou pauzu, navíc přišel o možnost startovat v prestižní organizaci. Není se čemu divit, že začal zvažovat, zda nenastal čas ukončit kariéru. Přes veškerou energii, kterou do MMA investoval, najednou zůstal s téměř prázdným bankovním účtem a bez angažmá. Když si ale dal pauzu od tělocvičny, zjistil, že se bojové sporty zažraly až příliš hluboko do jeho DNA, takže bez nich nemůže existovat. „Všechno, co se stalo, nakonec bylo kvůli tomu, že tento sport prostě miluju… Chtěl jsem mít něco, za co bych v MMA mohl bojovat.“

I proto je rád za příležitost, kterou mu nyní dává tuzemská organizace Oktagon MMA. V sobotu večer ho přivítá dlouhán Daniel Škvor na turnaji v Birminghamu, který můžete od 17:30 naladit na stránkách Oktagon.tv.

Zdroje:  SevereMMA – YouTube

Nejnovější články