Je to liga mistrů a tam se chyby neodpouští. Zklamaný Kohout reaguje na prohru v Gamechangeru

Je to liga mistrů a tam se chyby neodpouští. Zklamaný Kohout reaguje na prohru v Gamechangeru Začátek konce, Legierski dobře trefil a Kohout šel k zemi. | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Dlouhé týdny dřel, držel dietu, aby splnil váhový limit, na Poláka Legierskiho ale nakonec ani napodruhé nestačil. Matouš Kohout prozradil, jakým směrem se bude jeho kariéra ubírat dál.

Bojovník Matouš Kohout se netajil tím, že váhal, zda nabídku startovat v letošním ročníku pyramidy Tipsport Gamechanger přijmout, odrazoval ho totiž váhový limit 70,3 kg (+ 0,5 kg tolerance), lehkou váhu se koneckonců loni rozhodl opustit. Nakonec ale převážilo to, že chtěl ukázat, že patří mezi evropskou špičku. Váhu pak na rozdíl od mnoha jiných splnil.

Do úvodního kola vyfasoval Mateusze Legierskiho, s nímž už prohrál v roce 2022. Mohl tak zároveň ukázat, jak moc se od prvního zápasu posunul. "It's my time," řekl Polákovi z očí do očí během staredownu, ten naopak vyhlásil, že posledně nebyl dobře připravený a tentokrát českého bojovníka ukončí už v první rundě.

A jak řekl, tak učinil. Po úvodní dvouminutové oťukávačce zakontroval jeden z Matoušových lowkicků kombinací tří úderů a doslova ho sestřelil k zemi. Ten se sice začal okamžitě zvedat, jenže Legierski už byl u něj a poslal ho zpátky zvedákem na bradu. Z následné smršti úderů se pak Kohout dostal tím, že Polákovi nabídl záda.

Zprvu sice vypadalo jako chyba na Legierskiho straně, že upustil od dobíjení a přešel na grappling. Půl minuty před koncem se mu ale podařilo propasovat ruku pod Kohoutův krk a dal se do škrcení. Z pevně chycené rear-naked choke bohužel nebylo úniku a českému fighterovi nezbylo, než po pár vteřinách odklepat.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený OKTAGON MMA (@oktagonmma)

Na Matoušovi bylo vidět, jak moc takováhle prohra bolí. Dal do přípravy všechno, prošel si peklem v podobě shazování, aby pak odklepal dvacet vteřin před koncem prvního kola. Každý tenhle hořký pohár snáší jinak, zatímco někdo ztratí motivaci a váhá, zda má smysl pokračovat, jiný se co nejdřív vrátí do tělocvičny a začne pracovat na tom, aby se stal lepším bojovníkem. Naštěstí to vypadá, že Kohout je ten druhý typ.

"Ze zápasu jsem strašně zklamanej, ale je to liga mistrů a tam se chyby neodpouštěj," vzkázal prostřednictvím videa na sociálních sítích. "Bohužel to nevyšlo podle mých představ, myslel jsem že průběh bude vypadat jinak… Ale lehká váha mi prostě už nesedí. Vím, že jsem do přípravy dal maximum! Bohužel je to sport a k němu porážky patří… Každopádně vím, že zápasnické skóre, které mám (9-7, pozn. red.), neodpovídá mým kvalitám! Vrátím se zpět silnější, ale o váhu výš a dokážu že na úroveň Oktagonu mám."

Přestože tedy fanoušci mohou pro Matouše hlasovat v anketě Lucky Looser a dát mu tak v pyramidě Tipsport Gamechanger druhou šanci, s největší pravděpodobností by ji nevyužil a jak sám avizuje, příště už bude bojovat opět ve welterové váze (77,1 kg).

To Legierski má další zápas jasně nalajnovaný, vybral si totiž, že se ve druhém kole Gamechangeru utká s vítězem odložené bitvy Wanliss – Siraj, která se odehraje 20. dubna v Birminghamu.

Zdroje:  Matouš Kohout – Instagram

Nejnovější články