Kincl obhájil pás šampiona, plán na ukončení Poláka se zrodil na hotelu chvíli před zápasem

Kincl obhájil pás šampiona, plán na ukončení Poláka se zrodil na hotelu chvíli před zápasem Patrik Kincl se raduje z vítězství | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Byl to těžký zápas, o to sladší pak ale bylo také vítězství. Patrik Kincl prozradil, že taktiku vymyslel na poslední chvíli, když zaslechl komentář u jiného souboje.

Nevrací se Patrik Kincl po zranění až příliš brzy? Tak zněla asi nejpalčivější otázka před hlavním zápasem turnaje Oktagon 54 v Ostravě. Vždyť šampion Oktagonu v prosinci musel odstoupit ze zápasu s Vlastou Čepem kvůli zlomené očnici. A Polák Piotr Wawrzyniak, který za něj tehdy zaskočil jako náhradník a získal prozatímní pás, to moc dobře věděl a sám českého bijce varoval na tiskovce.

Od začátku zápasu bylo vidět, že si Patrik dává v obraně extrémní pozor, snažil se sice tlačit, ale jakmile Polák vyrazil kupředu s boxerskou kombinací, okamžitě zařadil zpátečku a z hrozící přestřelky raději vycouval. Dařily se mu i úniky na pletivu. Wawrzyniak navíc dvakrát trefil suspenzor a přerušovalo se a byl napomínán, což ho mohlo trochu zpomalit. Relativně vyrovnané první kolo šlo nakonec do českého rohu.

Wawrzyniaka to nejspíš nakoplo a do druhé pětiminutovky vlétl s o to větší vervou. V postoji se mu dařilo zasahovat, a když šel Kincl v jedné z výměn kvůli podklouznutí a strčení k zemi, ihned mu skočil do zad a zasypal jej údery. Patrik se ale zkušeně dostal k pletivu, kde se mu povedlo vstát. Polák se ho nicméně držel jako klíště a trpělivě mu vysával síly. Ukončit zápas sice nedokázal, na bodovacích lístcích ale srovnal skóre.

Ve třetím kole tak Warzyniak zkusil navázat tam, kde skončil. Podařilo se mu sice Patrika u pletiva dokonce strhnout pod sebe, jenže tomu se při tom podařilo chytit kimuru, a přestože ji nedokázal dotáhnout, během následující přetahované o ruku Poláka dokázal rozhodit. Chvíli na to se pak dostal do vrchní pozice a pohotově ho chytil do arm trianglu, z něhož už nebylo úniku.

"Byla to moje rozhodně největší výhra tady v Oktagonu," prohlásil Kincl po vydřeném vítězství a poděkoval fanouškům v Ostravar aréně, kteří ukázali, že umí pro zápasníky vytvořit skvělou atmosféru. "Kdybych vás tady neslyšel v zádech, nehnali jste mě, tak bych dneska prohrál."

A jak vznikala taktika na zápas? To šampion prozradil na pozdější tiskovce. Údajně ho to napadlo, když na hotelu před odjezdem do haly sledovali s týmem zápasy a Ondřej Novotný při komentování zmínil, že jeden z bojovníků má sice černý pás v brazilském jiu-jitsu, ale už 11 let nikoho neukončil na submisi. Na to konto Patrikovi prý došlo, že on už taky pěkně dlouho nikoho na zemi neutáhnul a taktika byla na světě. "Takže ode dneška začnem plánovat gameplan až na pokoji před zápasama, jinak to nemá význam se na něco připravovat," dodal s nadsázkou.

Zdroje:  Oktagon MMA

Nejnovější články