Je to standardně nestandardní soupeř, směje se Jan Široký před zápasem s Pokorným

Je to standardně nestandardní soupeř, směje se Jan Široký před zápasem s Pokorným Jan Široký zaskočil Matouše Kohouta. | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Souboj profesionálního vojáka s policistou ozdobí turnaj Oktagon 40. Honza Široký si našel čas při náročném shazování a odpověděl nám na pár dotazů před zápasem pořádaným na jeho domácí půdě.

Ahoj Honzo. Jak se daří a co je u Tebe nového?

Mám se fajn, ale momentálně shazuji a už jsem poměrně dlouho nepil.

Oktagon 37 se pořádal v tvé rodné Ostravě. Jak turnaj hodnotíš?

Turnaje v Ostravě jsou vyprodané. Mezi lidmi se o tom mluví, MMA je tu populární. Zápasy byly atraktivní, pěkná atmosféra, takže super.

S Konradem Dyrschkou jsi prohrál po třech kolech na body. Předvedli jste skvělý zápas, který ozdobil galavečer. Jak na utkání zpětně vzpomínáš?

Rád na to vzpomínám. Ten kluk byl silný, měl fyzičku. Vím dobře, co jsem dělal špatně. Chtěl jsem se víc prát a ukončit ho, vypnout před domácím publikem. Soupeř ale po prvním kole změnil taktiku. Začal bodovat a chtěl zápas přežít. Já ho ukončit nedokázal a tím jsem si zápas prohrál.

Vracíš se do boje po necelých třech měsících. Jsi po fyzické stránce stoprocentní nebo sis z posledního zápasu odnesl nějaké zranění?

Do zápasu jsem připravený na 100 %, možná 120. Po posledním zápase jsem měl jen dva týdny pauzu a hned naskočil do další přípravy. Jedu od té doby v plném tempu, nemám žádná zranění. Cítím se zase o něco lépe připravený a zároveň jsem lepším bojovníkem.

Znovu se přestavíš před ostravským publikem. Naučil ses zvládat nervozitu, která zákonitě musí přijít před zápasem na domácí půdě?

Nijak se na to nepřipravuji, protože nervózní nejsem. Nikdy jsem nebyl. Nemám pro to ani důvod. Já už jsem teď vítěz, protože když jsem v 19 skončil s hokejem a začal dělat MMA, sledoval jsem kluky, jako je Jarda Pokorný, což byl šampion GCF. Nikdy by mě nenapadlo, že s ním jednou budu zápasit na ostravském turnaji, kde bude 12 tisíc lidí. Jedním slovem wow. Jsem natěšený jako dítě na Ježíška.

Je skvělé, že jsem se dostal na úroveň, na jaké jsou Marek Bartl, Vojto Barborík a nebo právě Jarda Pokorný. Vážím si toho a je pro mě čest nastoupit do klece s někým, jako je Jarda.

Pokorný je také členem ozbrojených složek České republiky. Bude na stole nějaké hecování, zda jsou lepší vojáci či policisté?

Kluci, co budou koukat u piva, tak se možná hecovat budou, ale my jsme ozbrojené složky, které spolu úzce spolupracují, takže žádný bratrovražedný souboj nečekám od sebe ani od Jardy. Ale o to víc se na zápas těšte, oba do toho dáme všechno.

Pracoval jsi v tréninku na konkrétních aspektech svého boje nebo probíhala standardní příprava?

Neměl jsem standardní přípravu, protože Jarda je standardně nestandardní a musí se na něj jinak. Po zápase s Konradem jsme přešli na lévaka, který nekope, ale je velmi dobrý boxer s rychlými pokusy o takedown.

Je teprve začátek roku, ale máš už v hlavě plán, kdy a kde by ses chtěl znovu představit?

Chtěl bych bojovat na Štvanici, ale do té doby bych rád ještě jeden zápas, ale uvidíme, jak se s organizací dohodneme. Závěrem bych chtěl pozdravit všechny čtenáře Fights. V sobotu se koukejte na našlapaný ostravský turnaj.

Zdroje:  vlastní

Nejnovější články