V armádě vyučuje boj zblízka, v oktagonu čelil elitě domácí scény. Jan Široký v Ostravě vyhlíží čtvrtou výhru v řadě

V armádě vyučuje boj zblízka, v oktagonu čelil elitě domácí scény. Jan Široký v Ostravě vyhlíží čtvrtou výhru v řadě Jan Široký zaskočil Matouše Kohouta. | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Profesionální voják Jan Široký nastoupí na sobotním turnaji OKTAGON 37 před domácím publikem a očekává bouřlivou atmosféru. V rozhovoru nám ostravský tvrďák prozradil třeba to, které výhry si váží nejvíc nebo to, s kým by se rád v kleci utkal znovu.

Premiéru v profesionálním oktagonu si odbyl v roce 2013 a od té doby vyzval to nejlepší, co domácí scéna může nabídnout. Zástupce Fighting Clubu Ostrava Jan Široký patří mezi oblíbence fanoušků, na turnaji Oktagon 37 vyzve na domácí půdě nebezpečného německého wrestlera Konrada Dyrschku (13-2). Ještě před tím si Honza udělal čas a odpověděl nám na pár dotazů.

Vedle kariéry MMA zápasníka, jste také součástí armády České republiky. Můžete nám říct, co v armádě přesně děláte?

Jsem na pozici řidič specialista a také vyučuji vojáky k obraně a v boji zblízka.

Jak se dá skloubit služba vlasti s kariérou profesionálního sportovce?

Skloubit se to samozřejmě dá, ale je to velmi časově náročné. Dělám, co můžu, a na nic jiného mi v podstatě nezbývá čas. Rodina, práce, trénink. Nic jiného nestíhám.

S bojovými sporty jste začal v sedmnácti letech. Co Vás přimělo přijít poprvé do tělocvičny?

Bojové sporty se mi vždy líbily. Je to prostě tvrdý chlapský sport. Je to férový souboj jeden proti jednomu.

Zápasíte již dlouhé roky a v kleci jste se potkal s velkými jmény domácí scény. Na jaký zápas nejraději vzpomínáte a kterého vítězství si vážíte nejvíce?

Nejvíce si vážím výhry nad Markem Bartlem, kterého jsem sledoval ve svých začátcích. Byl to král pojtojářských disciplín. Cenné je vítězství i nad Tomášem Fialou, ale celkově si vážím každé výhry.

Je naopak nějaká porážka, kterou byste chtěl odčinit?

Úplně odčinit asi ne, ale dvakrát jsem prohrál s Vojtou Barboríkem v době, kdy jsem na zemi nebyl zdaleka tak dobrý, jako jsem dnes, takže bych si to chtěl znovu zkusit a zjistit, jak jsem se skutečně zlepšil.

Zápas na domácí půdě je vždy speciální. Jak se těšíte na podporu skvělých ostravských fanoušků?

Moc se na to těším. V Ostravě je atmosféra vždy skvělá. Naposledy jsem tam bojoval s Honzou Malachem, ten zápas jsem vyhrál a neskutečně si to užil. Loni jsem měl zlomený prst a nemohl jsem zápasit s Ondrou Petráškem, tak jsem se zúčastnil jako divák a celý večer byli diváci fantastičtí. 12 tisíc lidí, plná hala, skvělý galavečer.

Vaším soupeřem bude Konrad Dyrschka, který je původem wrestler. Byla vaše příprava odlišná od těch předchozích?

Původně jsme se připravoval na Ondru Petráška, který nakonec nastoupit nemohl. Konrád je komplexní, takže není vyloženě aspekt boje, na který bychom se připravovali více. Příprava proběhla dobře, ale přímo soupeři jsme ji nijak neupravovali.

Vezete se na vlně tří vítězství v řadě. Jak vysoko chcete vystoupat žebříčkem Oktagonu a myslíte v hloubi duše i na titul?

V hloubi duše samozřejmě na titul myslím, proto to dělám. Kdybych neměl žádný cíl, tak bych to nedělal. Každý zápasník chce být ten nejlepší.

A závěrem bych se Vás chtěl zeptat, jak tipujete dva titulové zápasy Sanikidze vs. Tichota a především Kozma vs. Brito?

Tipuju Davida Kozmu a myslím, že to skončí ve 3. nebo 4. kole na submission. Sanikize vs. Tichota – fandím Tichotovi a věřím že vyhraje.

Zdroje:  Vlastní

Nejnovější články