Pořád mám v sobě oheň, avizuje motivovaný David Kozma před prosincovou obhajobou

Pořád mám v sobě oheň, avizuje motivovaný David Kozma před prosincovou obhajobou zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

“Růžový panter” zhodnotil kemp v Irsku a naznačil, jak si představuje další zápas. Jak je na tom po zdravotní stránce a co chystá na rychlého Brazilce?

Další turnaj pod taktovkou organizace Oktagon MMA se nezadržitelně blíží. O hlavní show se postará suverénní David Kozma, který se chystá již na šestou obhajobu pozice šampiona. Po krátké pauze se nyní znovu přihlásil ve videu z vlastní produkce, aby odpověděl na pár otázek. “Zápas v Ostravě mám za necelé tři týdny, příprava graduje, cítím se v dobré formě!”

Poukázal například na dvoutýdenní “stáž” v Irsku, přímo v Dublinu piloval dovednosti v pověstném Straight Blast Gymu. Kdo ví, možná ho inspirovala cesta Lucie Pudilové, která zde pod dohledem světoznámého trenéra Johna Kavanagha zapracovala na svém projevu v kleci, což se následně odrazilo na výsledcích v jednotlivých zápasech. I díky tomu následně mohla oslavovat návrat do UFC, kde už si stihla připsat další vítězství.

S Pudilovou se Kozma samozřejmě potkal. “Příbramská střela” dokonce zdokumentovala jeho krvavý nos po nečekaném kolenu od jednoho ze sparing partnerů. “Růžový panter” v daný moment předpokládal, že je nos zlomený, což by zřejmě zacloumalo s prosincovou obhajobou, jeho obavy se ale naštěstí nepotvrdily. Případné indispozice krátce před dalším zápasem pochopitelně nechtěl komentovat. “Nějaká zranění byla, ale asi to nebudu specifikovat.” Výlet do Irska si však pochvaloval, Kavanagha ocenil za jeho profesionální přístup. “Bylo to výborné, je to technik. Ty věci strašně pěkně vysvětlí, i když neumím anglicky, všechno vždycky pěkně ukáže. Takže s kempem jsem spokojený. Myslím, že mi to hodně dalo.”

Následně se krátce vyjádřil k možnému průběhu souboje s Kaikem Britem. V první řadě doufá, že Brazilec v prvních kolech nic zásadního netrefí, aby nenastal rychlý konec. “Já udělám všechno pro to, aby to tak nebylo. Spíš to vidím tak, že to bude dlouhé, že ho utahám v pozdějších kolech. Nesmí mě trefit v prvním kole.” Král welteru odhaduje, že potvrdí svou pozici ve čtvrtém nebo pátém kole.

Chuť bojovat o další cenné skalpy mu naštěstí nechybí. “Mám v sobě pořád oheň na obhajobu. Už jsem si zvykl na to být šampionem, o ten titul nechci přijít, takže ta motivace tam pořád je. Nedovedu si představit nebýt šampionem. Ta role mi vyhovuje, nepustím to. A už vůbec ne teď v Ostravě.” A co bude následovat po Britovi? Pokud se vše podaří, možná přijde na řadu některý z bojovníků, které už Kozma porazil. “Nabízí se tam odveta s Apollem, odveta s Veličkovičem, nevím. Uvidíme. Vůbec nekoukám na zápas, který bude následovat, soustředím se na zápas, který mě čeká. Potom se uvidí, co bude dál.”

Takového Kertésze by ale jako dalšího soupeře nechtěl, jelikož ho porazil už dvakrát. Představit si nedovede ani odvetu s Gáborem Borárosem. “Gábor má teď několik porážek v řadě. Poslední zápas sice vyhrál, ale odveta teď vůbec není téma. Mě to zajímalo těsně po našem zápase, když se Gábor zranil, to mi dávalo smysl,” řekl s tím, že nyní by v odvetě neměl co získat. Pozice obou zápasníků jsou ostatně diametrálně odlišné. Zatímco Kozma pevnou rukou vládne celé divizi, Boráros momentálně ani není v žebříčku.

Růžový král se nijak netají tím, že je v Oktagonu spokojený, roli šampiona si užívá. V minulosti prohlásil, že pokud se neozve UFC, tak v největší domácí organizaci zůstane. Nyní naznačil, že se angažmá v zámoří sice domlouvalo, nakonec z toho ale nic nebylo. “Bylo nějaké jednání s UFC, ale někde na půl cesty ta komunikace vyhořela,” prozradil, přičemž doplnil, že momentálně s nikým v kontaktu není. Dveře si však nechává otevřené. “Třeba jednou…”

Zdroje:  David Kozma - YouTube

Nejnovější články