Buchinger, Apollo nebo Kincl? David Kozma zhodnotil potenciální vyzyvatele

Buchinger, Apollo nebo Kincl? David Kozma zhodnotil potenciální vyzyvatele David Kozma po páté obhajobě | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Na šampiona welterové divize Oktagonu se nyní stojí pořádně dlouhé fronty. S kým by chtěl Růžový panter obhajovat? A koho naopak v kleci potkat nechce?

David Kozma se prostřednictvím dalšího videa z vlastní produkce spojil se svými fanoušky, aby odpověděl na četné dotazy. V první řadě připomněl, že se pomalu chystá na další obhajobu pozice šampiona welterové váhy, začátkem dubna se uskuteční turnaj v Ostravě, kde se ho o titul pokusí obrat žijící legenda - Petr Kníže. Zápas vzbuzuje velké vášně, už jen z toho důvodu, že je právě “Monster” posledním zápasníkem, který “Růžového pantera” na domácí půdě dokázal zkrotit.

Fanoušky zajímá také souboj s Ivanem Buchingerem. Ten se měl původně odehrát na turnaji Oktagon 29, “Buki” se ale bohužel neubránil nepříjemnému zranění, zdevastované koleno si vyžádalo operaci, která dvojnásobného šampiona Oktagonu na nějaký čas vyřadila ze hry. “Teď má přednost Monster, ale jestli se zase zraní, tak klidně můžou dát Ivana jako náhradníka. Momentálně to ale není na stole,” řekl Kozma k dalším plánům. Buchinger sice naznačil, že by se do klece s panterem rád podíval, zdá se ale, že se v nejbližší době bude soustředit spíše na lehkou a pérovou váhu.

Kozma se však rozhodně nemusí strachovat, že by neměl s kým zápasit, fronta vyzyvatelů se naopak spíše prodlužuje, což si moc dobře uvědomuje. “Těch adeptů je tam více, může tam být Juráček, odveta s Veličkovičem, Apollem,” vyjmenoval několik bojovníků, kteří mu jako první přišli na mysl. Třeba zrovna Leandro Silva je v poslední době hodně aktivní, v říjnu minulého roku se dokonce představil v americké PFL, kde si troufnul na dosud neporaženého Magomeda Umalatova. K tomu si také střihl polštářovou bitvu. “Rozesmálo mě to, protože polštářové bitvy jsem ještě nikdy neviděl, bylo to něco nového. Když za to dostal zaplaceno, tak nevidím důvod, proč by to neměl vzít,” zhodnotil Kozma bizarní podívanou.

Úřadující šampion zároveň naznačil, s kým už se v kleci potkat nechce. “Už bych nechtěl třetí zápas s Kertészem, ale pokud se tam probojuje, tak je možné, že by ten zápas mohl být. Ale doufám, že ne.” Maďarský bojovník ani napodruhé nedokázal růžového krále sesadit z trůnu, s jinými soupeři se mu ale daří o poznání lépe. Brzy by se tak mohl znovu posunout mezi úzký výběr možných vyzyvatelů. Více napoví Oktagon Prime 5, jenž se plánuje na konec března, právě tam se totiž potká s Bojanem Veličkovičem.

O welteru se zmiňoval i Patrik Kincl. Hradecký rodák nevyloučil, že divizi časem navštíví, v Oktagonu ostatně hodlá nějakou dobu zůstat. Pokud by se tak skutečně stalo, patrně by se mu na mušku velmi rychle dostal i “Růžový panter”. “S Kinclem zápasit nechci. Trénujeme spolu, on navíc teď hodně přibral, přesunul se do 84. Jestli má v plánu jít do 77, to nevím, nic o tom neříkal, takže uvidíme, co bude,” okomentoval Kozma.

Podobně na tom bude Alex Lohoré. Výřečný postojář sice často poukazoval na fakt, že nastupuje s výrazně těžšími soupeři, na tom se ale nic nezmění ani v případě jeho návratu, síly totiž změří se Zdeňkem Polívkou. Ondřej Novotný však vysvětlil, že mu zápas ve střední váze domluvil na jeho vlastní přání, na welter tedy zřejmě zanevřel, možná i kvůli příliš velké konkurenci. Kozma nicméně předpokládá, že na Polívku stačit nebude. “V zápase favorizuji spíše Polívku, po zápasu s Bryczekem mě přesvědčil, že se posouvá, je to opravdu dobrý zápasník.”

A jakého soupeře by si přál sám Kozma? Zdá se, že si nehodlá vybírat. “Vysněný zápas vyloženě nemám. Chci se pořád posouvat, porážet ty nejlepší soupeře, ale že bych měl konkrétní jméno, s kým bych chtěl zápasit, to asi ne.” Momentálně se hřeje na výsluní, užívá si roli šampiona. Jak sám dodal, pokud by snad někdy o titul přišel, udělal by vše pro to, aby jej rychle získal zpět. “Snažil bych se, abych ho získal co nejdřív zpátky, protože už jsem si zvykl na to, že jsem šampion, nechci o ten post přijít.”

Zdroje:  David Kozma - YouTube

Nejnovější články