UFC? "Záleželo by na podmínkách," přiznává Kozma. Uvidíme ho někdy v jiné váhové kategorii?

UFC? "Záleželo by na podmínkách," přiznává Kozma. Uvidíme ho někdy v jiné váhové kategorii? David Kozma po páté obhajobě svého titulu | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Šampion welterové divize se pomalu chystá na další obhajobu, o pás šampiona se ho brzy pokusí připravit Petr "Monster" Kníže. Kozma bezesporu patří mezi největší osobnosti Oktagonu, není tedy překvapení, že o něj mají zájem i další organizace. Jak se k nabídkám staví?

David Kozma se rozhodl, že tradiční sociální sítě doplní YouTube kanálem, kde hodlá diváky pravidelně zásobovat videi z vlastní produkce, což praktikují i někteří jeho kolegové, například Samuel Krištofič. V prvním příspěvku odpověděl na na některé otázky od fanoušků.

Jeden z dotazů mířil na jeho působení ve váze do 77 kilogramů. Plánuje někdy pozdravit bojovníky v sousedních divizích? Zdá se, že se něco takového nestane.

“Nechce se mi shazovat do lehké váhy. Kdysi jsem 70 jezdil, ale ta váha mi neseděla. Byl jsem unavený v tréninku, protože jsem pořád držel dietu, byl jsem na to líný, prostě mi to nesedělo. A na 84 jsem zase moc lehký, protože moje normální váha je 85 kilogramů, tam bych neshazoval vůbec. Tam nemá smysl něco zkoušet. 77 mi sedí, tam zůstanu.”

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený OKTAGON MMA (@oktagonmma)

“Růžový panter” se vyjádřil také k nové organizaci Real Fight Arena, která se v posledních měsících snaží pod svá křídla přitáhnout atraktivní bojovníky domácí scény. Nutno dodat, že je promotér Boris Marhanský poměrně úspěšný, v barvách RFA se na chystaných turnajích ukáže například Leo Brichta, Miroslav Brož, Tomáš Deák, Tadeáš Růžička a mnoho dalších. David Kozma ovšem přestup nezvažuje. “Na české scéně asi není zápasník, kterému by to nenabídli. Taky za mnou přišli, ale já mám v Oktagonu super podmínky, mám s nimi dobré vztahy, jsem tam šampion, takže zatím nemám důvod přestupovat.”

Přece jen ale existuje organizace, kde by se rád představil, jde samozřejmě o zámořské UFC. Pokud by však nabídka skutečně přišla, šlo by o těžké rozhodování. “Záleží na podmínkách. V Oktagonu se mám dobře, jsem jedna z hlavních hvězd, což mi vyhovuje. Kdybych přišel do UFC, tak tam nejsem skoro nic. Záleželo by na podmínkách, kolik by nabídli peněz, musel bych si to probrat v hlavě a pořádně se rozmyslet.” Jak už avizoval po bolestivé výhře nad “Apollem”, o žádnou jinou zahraniční organizaci nestojí, raději se bude soustředit na spanilou jízdu Oktagonem.

Brzy ho navíc čeká další důležitý zápas, a sice odveta s “Monsterem”. Petr Kníže je poslední válečník, který Kozmu na domácí scéně dokázal porazit, stalo se tak koncem roku 2017 (od té doby prohrál pouze v ruské RCC s Romanem Mukhamedshinem). Zatímco u fanoušků budí odveta velké emoce, Kozma se k ní staví s velkým klidem. “Na odvetě úplně nelpím, ale už mě jednou porazil, takže bych mu to chtěl vrátit. Ale už má nějaký věk, je mu 45 let, takže bych pochopil, pokud by ten zápas nechtěl, to se nedá nic dělat. Ale samozřejmě mu to rád vrátím.”

Na stole je také měření sil s prvním domácím šampionem dvou vah, jímž je Ivan Buchinger. Kozma nicméně začíná pochybovat, že k souboji někdy dojde. “Zápas s Ivanem měl být jen kvůli tomu, že se Monster zranil a nemohl nastoupit, byl náhradník. Teď je ale v plánu zápas s Monsterem, pokud se nezraní, budu bojovat s ním. Je možné, že se zápas s Ivanem nikdy neuskuteční. Uvidíme, jak se situace vyvine, jak to promotéři vymyslí.”

Duel s “Monsterem” se měl původně odehrát v prosinci, Kníže ale po náročném setkání s Kaikem Britem potřeboval více času, aby se mohl dát pořádně dohromady. Předběžně se počítá s tím, že se zápas uskuteční během dubna. Na řadě je turnaj Oktagon 31, kde dojde na korunovaci právoplatného krále střední váhy. Kdo je Kozmův favorit? “Myslím si, že Kincl Piráta přejede. Hodí ho na zem, tam na něm bude tancovat a nenechá ho postavit, bude ho tam mlátit a ukončí ho před limitem,” prorokuje. Kozma si ostatně oba bojovníky osobně otestoval. “Piráta” porazil v březnu roku 2019, Kincla si zase vyzkoušel v rámci sparingu. Zda souboj správně vyhodnotil, to se dozvíme 26. února na turnaji Oktagon 31.

Zdroje:  David Kozma - YouTube

Nejnovější články