Ani zlomený nos nezabránil „Monsterovi“, aby si v šílené bitvě došel pro vítězství nad mladým Brazilcem

Ani zlomený nos nezabránil „Monsterovi“, aby si v šílené bitvě došel pro vítězství nad mladým Brazilcem zdroj: FOTO: Se souhlasem Oktagon MMA

Česká MMA legenda slavila další vítězství v kleci. O 20 let mladšího Brazilce porazil především svou vůlí a houževnatostí.

Hlavní předzápas večera na turnaji Oktagon 28 byl ve znamení souboje, který měl rozhodnout o příštím vyzyvateli šampiona welterové váhy Davida Kozmy. O toto privilegium se utkali česká legenda MMA Petr „Monster“ Kníže a mladý brazilský bojovník Kaik Brito.

I přesto, že je českému průkopníkovi MMA už 44 let, neustále nepřestává překvapovat a porážet mnohem mladší soupeře. Naposledy si takto poradil s Italem Andreem Fusim, kterého ukončil v prvním kole na arm-triangle. Teď jej v Oktagonu čekala další výzva – o 20 let mladší brazilský bojovník Kaik Brito, který se v Oktagonu předvedl dvěma působivými výhrami nad Gáborem Borárosem a Robertem Bryczekem, které shodně porazil na TKO v prvním kole.

Zatímco Monster věděl, že jej čeká velice těžký zápas, Brito si na „postaršího“ Monstera věřil možná až moc a jeho trenérka dokonce před zápasem prohlásila, že „Monster je silný a tvrdý protivník, ale podle nás není pro Kaika nijak zvlášť nebezpečným soupeřem. Jdeme vyhrát a chceme získat pás v Kaikově váhové kategorii.“

A v prvním kole to skutečně vypadalo tak, že si jde Kaik pro snadné vítězství. Brazilec byl rychlý, neustále Monstera trefoval a vypadal velice sebevědomě. Naproti tomu na Monsterovi bylo vidět, že nemůže ohnout svoji pravou nohu, takže po oktagonu kulhal a v postoji proti Brazilci viditelně ztrácel. V jednu chvíli jej Kaik trefil tvrdou zadní na bradu, z čehož se českému tvrďákovi se podlomila kolena a pořádně to s ním zacloumalo. Naštěstí ale dokázal Brazilce svázat do klinče, kde se mohl zotavit.

V poslední vteřině prvního kola, když už oba bojovníci couvali pryč z jedné z přestřelek, trefil Kaik Petra Knížete spinning-back-fistem přímo do nosu, jehož křupnutí slyšeli i diváci v hale. Monsterův už tak pokřivený nos se posunul o další kus.

Jen málokdo očekával, že by Monster mohl zápas ještě vyhrát a většina byla přesvědčena, že Brito zápas ve druhém kole ukončí. Jenže Petr Kníže nezískal svou přezdívku jen tak pro nic za nic. Začal Brazilce tlačit a podařilo se mu jej dostat na zem. Po chvíli Kaik sice převzal horní pozici, ale Monster dokázal brzy vstát a přenést zápas znovu na zem. Tam se snažil vrátit Kaikovi výprask z prvního kola, ale Brazilec se poměrně dobře bránil a Monsterovi nedovolil napáchat výraznější škodu. Na konci kola dostal Kaik od českého veterána neúmyslný kop do rozkroku, který Brazilec až nezvykle dlouho rozdýchával. Toto kolo bylo velice vyrovnané.

Ve závěrečné pětiminutovce vystartoval Monster hned na začátku do útoku a bylo vidět, že Kaik už z něj začíná být frustrovaný a neví si s ním rady. Monster se pokusil o takedown, ale Kaik jej ubránil a český bojovník se sám ocitl na zemi. Nakonec jej Kaik nechal postavit, a tak si Monster došel pro další takedown a začal na Brazilcovi pracovat z vrchu guardu. Brazilec byl na zemi ale šikovný, hrozil submisemi a nedovolil Monsterovi udělat žádnou větší škodu. I tak to byl ale Monster, který zápas ve třetím kole kontroloval. Na posledních třicet vteřin se oba borci ještě postavili a rozdali si pár ran, avšak nic zásadního už se nestalo.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený OKTAGON MMA (@oktagonmma)

 

Zápas byl velice vyrovnaný, první kolo šlo jasně za Brazilcem, třetí kolo zase ovládl „Monster“ a druhé kolo mohlo jít na obě strany. Dva ze tří bodových rozhodčích nakonec jako vítěze určili českého bojovníka, který předvedl neuvěřitelný výkon, když s chromou nohou, zlomeným nosem a prohraným prvním kolem dokázal otočit zápas proti o 20 let mladšímu bojovníkovi.

Do klece mu pak osobně přišel pogratulovat i šampion David Kozma, kterého Kníže v minulosti porazil. Odveta je plánována na začátek prosince, kvůli zlomenému nosu ale není termín ani zdaleka jistý a sám Monster přiznal, že není jasné, jestli se bude schopný dát do té doby do pořádku.

Zdroje:  Oktagonmma.cz

Nejnovější články