„Rychlý prachy“ pro Matěje Peňáze. Poláka ukončil tvrdým KO v prvním kole, fanoušci šíleli

„Rychlý prachy“ pro Matěje Peňáze. Poláka ukončil tvrdým KO v prvním kole, fanoušci šíleli zdroj: FOTO: Se souhlasem Oktagon MMA

Matěj Peňáz pokračuje ve spanilé jízdě Oktagonem a připsal si čtvrté vítězství na KO v prvním kole za sebou.

Hlavní kartu turnaje Oktagon 28 odstartoval zápas mezi brněnským talentem Matějem „Money“ Peňázem a zkušeným polským bojovníkem Mateuszem Strzelczykem.

Peňáz je špičkový kickboxer, který před pandemií zápasil i v nejprestižnější kickboxerské organizaci Glory. Nakonec se ale přece jen odhodlal zkusit MMA a zatím mezi pletivy předvádí spanilou jízdu. Do zápasu se Strzelczykem vyhrál všechny 3 zápasy a pokaždé zvítězil na KO v prvním kole. Svůj skvělý kickboxing dokázal uzpůsobit MMA a jeho údery jsou v malých rukavicích ještě tvrdší než v kickboxerském ringu.

Jeho soupeř Mateusz Strzelczyk není v Oktagonu nováčkem. Před rokem zde porazil Peňázova rivala Vlastu Čepa, když jej srazil k zemi a následně jej zapáčil armbarem. Poté sice prohrál s „Pirátem“ Krištofičem, ale v případě výhry proti Peňázovi mohl svou prohru rychle odčinit.

Strzelczyk je komplexním bojovníkem, ale bylo mu jasné, že pokud má proti Peňázovi zvítězit, v postoji se mu to jen tak nepodaří. Podle toho zvolil taktiku, kdy se snažil zápas dostat na zem jakýmkoliv způsobem. Matěj mu nic takového ale nedovolil a jak pokus o naskočený guard, tak i imanari roll (pokus o paku na nohu zároveň s takedownem) dokázal ubránit.

Matěj Peňáz vs. Mateusz Strzelczyk 2 zdroj: FOTO: Se souhlasem Oktagon MMA

Netrvalo dlouho a Peňáz zahnal soupeře ke kleci, kde jej trefil tvrdým zadním direktem, za který přidal přední hák, který přesně sedl na Polákovu bradu. Strzelczyk se sesunul na zem a rozhodčímu bylo jasné, že je po zápase. Odtrhl Peňáze od Strzelczyka a brněnský bojovník si tak připsal čtvrté vítězství v řadě knockoutem v prvním kole.

Po zápase Matěj řekl, že se těší na souboj se svým rivalem Vlastou Čepem, se kterým mají nedořešené účty už od Oktagonu Underground, kde se spolu měli utkat, ale kvůli Peňázovu zranění ze zápasu sešlo. Čepo to ale bude mít těžké, protože Peňáz právě naprosto rozdrtil soupeře, který jej před rokem samotného porazil.

Zdroje:  Oktagonmma.cz

Nejnovější články