Oktagon má nového krále polotíhy! Viktor Pešta porazil německého Terminátora a sebral si šampionský pás

Oktagon má nového krále polotíhy! Viktor Pešta porazil německého Terminátora a sebral si šampionský pás Viktor Pešta slaví svůj šampionský titul v polotěžké váze. | zdroj: FOTO: Se souhlasem Oktagon MMA

Viktor Pešta se stal novým šampionem Oktagonu, jeho soupeř Stephan Pütz nebyl lékařem puštěn do čtvrtého kola.

Nabitý turnaj Oktagon 28 vygradoval hlavním zápasem večera o titul polotěžké váhy, ve kterém se spolu utkali veterán UFC Viktor Pešta spolu s německým Terminátorem „T-800“ Stephanem Pützem.

Viktor, který má bohaté zkušenosti i ze slavné UFC, snil o titulu šampiona už dlouhou dobu a promotéři Oktagonu mu konečně dali příležitost. Jako soupeře mu ale nevybrali žádnou „potravu“, ale zkušeného a kvalitního bojovníka v podobě Stephana Pütze, který je bývalým šampionem M-1 Global a za svou kariéru vyhrál 20 zápasů a jen 4 jich prohrál.

První kolo začali oba borci trochu nesměle a ze začátku se jen tak oťukávali lowkicky. Po chvíli se ale Viktor odhodlal k razantnímu útoku svými údery a podařilo se mu Pütze dobře trefit. Ten na jeho kombinaci nenašel odpověď a Viktor si začal proti německému bojovníkovi v postoji více věřit. Byl agresivnějším, rychlejším a jeho údery často našly cíl, včetně Stephanova nosu, který byl po prvním kole lehce zkrvavený. Stephan se nemohl dostat do tempa a působil Viktorovým sebevědomým trochu zaskočeně.

Ve druhém kole ale německý Terminátor změnil taktiku a rozhodl se zkusit to s Viktorem v klinči. Natlačil jej na klec, kde se mu jej dařilo poměrně dobře kontrolovat, a i když se ze sevření český bojovník několikrát dokázal vymanit a rozdat pár úderů v postoji, Pütz si vždy našel cestu, jak Viktora připlácnout na pletivo a ohlídat si jeho zbraně.

Ve třetím kole se oba borci chvíli poměřovali v postoji, ale záhy se Viktor rozhodl vzít zápas na zem a hezkým takedownem dokonal svou myšlenku. Tam Pütze kontroloval celé kolo, během kterého jej dostal i do své oblíbené „báby pod kořenem“, tedy side-crucifixu, ale Stephan se z toho dokázal dostat dřív, než mu mohl Viktor způsobit větší škodu. Německý Terminátor se na zemi dobře bránil a snažil si hlídat Viktorovy údery, ale i tak mu český bojovník několik dobrých ran propašoval, z nichž jedna mu otevřela nos ještě více, což se pro Pütze záhy ukázalo jako velký problém.

Po třetím kole totiž tržnou ránu na Stephanově nose zkontroloval přivolaný lékař a tomu se nelíbilo, že je nos roztržený až na kost. Nedovolil tak německému vyzyvateli pokračovat v zápase a Viktor Pešta se stal vítězem a zároveň prvním šampionem Oktagonu v polotěžké váze.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený OKTAGON MMA (@oktagonmma)

Stephan Pütz samozřejmě protestoval a nechtěl, aby lékař zápas ukončil. V pozápasovém rozhovoru řekl, že tržná rána na nose je úplně v pořádku, a že bojoval i s mnohem horšími zraněními, ale proti verdiktu už nemohl nic dělat.

Viktor Pešta taky nebyl nadšený, že zápas dopadl tímto způsobem, ale byl rád, že ukořistil šampionský pás a jak sám řekl, „ten nos se neroztrhl sám od sebe“. Pütz okamžitě žádal odvetu, kterou Viktor nevyloučil. Nový šampion řekl, že se nechce schovávat a vybírat si soupeře, ale že bude bojovat proti těm nejlepším, které před něj promotéři Oktagonu postaví. Odvetu nevyloučili ani promotéři a je tak dost možné, že se oba dva bojovníci brzy znovu střetnou v mezi pletivy Oktagonu.

Zdroje:  Oktagonmma.cz

Nejnovější články