David Kozma v zápase „tancoval“, pak dal ale srbskému soupeři pořádný výprask a obhájil titul šampiona

David Kozma v zápase „tancoval“, pak dal ale srbskému soupeři pořádný výprask a obhájil titul šampiona Unavený David Kozma vstřebává své další vítězství v Oktagonu. | zdroj: Getty Images

„Růžový panter“ opět ukázal, že je šampionem světových kvalit, když dnes odolal nájezdu srbského bojovníka Bojana Veličkoviče a famózním způsobem obhájil svůj šampionský pás.

 

První šampion Oktagonu David Kozma opět uhájil titul welterové váhy a navíc slavil výhru před limitem. Soupeřem mu byl srbský veterán UFC, Bojan Veličkovič, který zaskočil za zraněného Ivana Buchingera jen 2 týdny před konáním duelu. Jeho příprava tak sice nebyla ideální, ale Bojan věřil, že je jeho osudem stát se šampionem Oktagonu, takže zápas proti Davidu Kozmovi bez rozmyšlení vzal.

Zápas začal zostra, Veličkovič Kozmu okopával ostrými calfkicky a dokonce jej trefil dobrým jabem za ucho, kterým šampiona očividně rozhodil. Kozma jej ale zkušeně svázal do klinče a získal čas na zotavení, po kterém začal svého vyzyvatele dostávat pod tlak. I tak ale první kolo mohl vyhrát Veličkovič.

Od druhého kola ale „Růžový panter“ zvýšil svůj pressing, šel neustále dopředu a Veličkovičovi nedopřál ani chvíli odpočinku. Zasypával jej údery a bylo vidět, že srbskému bojovníkovi začíná docházet dech. Kozmovi se podařilo pár takedownů a i když nedokázal Bojana udržet na zemi moc dlouho, velice účinně z něj takto ždímal energii.

I tak byl ale Veličkovič pořád nebezpečný, což ukázal ve třetím kole. Davida trefil zadním highkickem do hlavy tak silně, že Kozmu přestaly poslouchat nohy. Začal „tancovat“ a snažil se získat zpět kontrolu nad vlastním tělem. Veličkovič to viděl a vystartoval na Kozmu, aby jej ukončil, jenže ten se mu vrhnul pod nohy a snažil se jej vzít na zem. To se šampionovi nepovedlo, avšak Veličkovič místo, aby českého šampiona ukončil údery, přistoupil na Kozmovu hru a snažil se jej ukončit „anakonda chokem“. To se mu nepodařilo a po chvíli se Kozma dostal do vrchní pozice, odkud měl dost času na regeneraci.

Ve čtvrtém kole už toho měl Veličkovič opravdu dost, ale na Kozmovi nešla únava znát. Pronásledoval srbského bojovníka, až jej v jednu chvíli natlačil na klec, kde mu začal dávat kolena do hlavy. Otřesený Veličkovič se sesunul k zemi, kde Kozma nemilosrdně zahájil brutální výprask svými pěstmi. I přesto se na chvíli dokázal Bojan znovu postavit, ale jen proto, aby šel pod tvrdými ranami znovu na podlahu. Kozma nepřestával v bití a po chvíli bylo jasné, že pro Veličkoviče už zápas skončil. To viděli i rozhodčí, který zápas zastavil a David Kozma si tak připsal cenné vítězství na TKO nad těžkým soupeřem.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený OKTAGON MMA (@oktagonmma)

Zdroje:  oktagon.tv

Nejnovější články