Kteří bojovníci a bojovnice se objeví na turnaji Oktagon 30?

Kteří bojovníci a bojovnice se objeví na turnaji Oktagon 30? Matěj Peňáz oslavuje vítězství. | zdroj: FOTO: Se souhlasem Oktagon MMA

Poslední letošní Oktagon sice přišel o největší zápas, přesto bude stát za to. V kleci uvidíme mladé MMA talenty, účty si také konečně vyřídí Matěj Peňáz a Vlasto Čepo.

Jak jsme včera informovali, Oktagon 30 plánovaný na konec prosince do pražské O2 arény postihnul podobný osud jako nadcházející turnaj s pořadovým číslem 29. Ze své původní lokace se tak kvůli současným protiepidemickým opatřením bude stěhovat do Brna. Vedlejším efektem přesunu do podstatně menší haly bylo přeložení velmi očekávaného souboje o titul střední váhy mezi Samuelem „Pirátem“ KrištofičemPatrikem Kinclem na příští rok. Přesto nám Oktagon na konec tohoto roku představí velmi zajímavou kartu.

Trojice bojovníků, kteří se mají představit na Oktagonu 30 ještě nemá určené soupeře. Prvním z nich je mladý slovenský striker Rony Paradeiser, bývalý vyzyvatel Ivana Buchingera o titul v lehké váze. Na slovenskou legendu to na počátku tohoto roku ještě nestačilo, ale v případě výhry na tomto turnaji, která by byla jeho třetí v řadě (počítáme-li říjnové odskočení do německé SLM) by se mohl přihlásit o potenciální odvetu.

Dalším bijcem bez protivníka je „Inkvizitor“ Miroslav Brož, který se nedávno otevřeně vyjádřil o svém možném přestupu do nově vznikající organizace RFA. Společně s tím vyjádřil jistou nespokojenost v jednání s vedením organizace o nové smlouvě v souvislosti s jeho účastí právě na Oktagonu 30, o kterou velmi stál. Dle vyjádření promotéra Ondry Novotného v podcastu MMA letem světem by se měl Brož, který v kleci předvádí divácky velmi atraktivní souboje, turnaje zúčastnit i po přesunutí akce do Brna. Zbývá tedy jen nalézt vhodného soupeře.

Miroslav Brož nastupuje do oktagonu Miroslav Brož nastupuje do oktagonu | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

V podobné situaci je i vycházející hvězda českého MMA, dosud neporažená Tereza Bledá. Ondřej Novotný prozradil, že plánoval nabídnout Tereze první titulový zápas v rámci ženských divizí Oktagonu. K tomu však prozatím nedojde z důvodu absence adekvátní soupeřky. Doufejme tedy, že se dočkáme alespoň „normálního“ souboje této vítězky turnaje Underground, kde porazila například Lucii Pudilovou nebo Luciu Szabovou.

Právě druhá jmenovaná, Slovenka s přezdívkou "Silent Killer", by se na turnaji měla představit také. Luciu nedávno na sociálních sítích vyzývala česká veteránka UFC Pudilová. Tu Szabová zatím odmítla s odůvodněním, že na takové střetnutí bude potřebovat více času na přípravu. Místo Pudilové si však pro svůj nadcházející zápas nevybrala o nic jednodušší soupeřku. Izraelka Olga Rubin je také veteránkou prestižní organizace, v tomto případě Bellatoru, kde dokonce bojovala o titul.

Olga Rubin Izraelská zápasnice Olga Rubin | zdroj: Profimedia  

Těžkou zkoušku bude mít před sebou i Jakub Tichota. Zatím neporažený svěřenec André Reinderse nastoupí v pérové váze proti těšínskému Dawidu Karetovi. Ten ve svých dosavadních dvou výhrách v Oktagonu triumfoval právě nad borci z Reinders gymu – Růžičkou a Gabalem. Uvidíme, jestli se mu to podaří i na potřetí nebo se pražský tým dokáže prostřednictvím Tichoty dokáže pomstít.

Zajímavý zápas nás čeká ve welteru, kde se „Diamantový čávo“ Robo Pukač bude snažit odčinit svou prohru ze září s Máté Kertészem. Proti bude Matúš Juráček, který od svého návratu po vleklém zranění kolene ještě nepoznal přemožitele.

Robo Pukač Oktagon 22 "Diamantový čávo" patří mezi nepřehlédnutelné postavy Oktagonu. | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

V o poznání těžší váze se utkají dva zahraniční válečníci, Španěl Daniel Toledo s americkým medvědem Jeremy Kimballem. Toledo se vrací do Oktagonu překvapivě rychle po své prohře na TKO na začátku listopadu proti Rafaelu Xavierovi. A jeho vyhlídky nejsou právě optimistické. Proti němu bude v domluvené váze do 102 kg stát bývalý zápasník UFC Kimball, který dvakrát ukončil populárního „Melouna“ Miloše Petráška. Jako polehčující faktor pro Španěla by mohl hrát fakt, že se Jeremy vrací po více než dvouleté pauze.

Hlavní duel večera bude bezesporu spektakulární postojářskou bitvou. Matěj Peňáz se utká s Vlastou Čepem v zápase, který se měl uskutečnit již minulý rok ve finále projektu Underground. Peňáz musel však ze zápasu odstoupit kvůli zranění, předtím však stihnul na adresu soupeře naznačit, že užívá doping. To se samozřejmě horkokrevnému Čepovi moc nelíbilo a od té doby mezi nimi panuje trochu jiskřivá atmosféra. Své neshody si tak konečně vyříkají v kleci ve střední váze.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený OKTAGON MMA (@oktagonmma)

Turnaj Oktagon 30 je plánován na 30. prosince do brněnské Zoner Bobyhall.

Zdroje:  Oktagon MMA

Nejnovější články