Sergio Pettis senzačně obrátil zápas a Horiguchiho poslal spát KO úderem z otočky

Sergio Pettis senzačně obrátil zápas a Horiguchiho poslal spát KO úderem z otočky Sergio Pettis slaví velké vítězství nad Kyojim Horiguchim. | zdroj: Getty Images

Jeho starší bratr na něj vsadil 10 tisíc dolarů a Sergio Pettis jej nezklamal. Nečekaně obrátil téměř prohraný zápas a obhájil šampionský titul v organizaci Bellator.

Kvalitní turnaj Bellator 272 vygradoval hlavním zápasem večera o titul bantamové váhy, ve kterém se střetli šampion japonské organizace Rizin Kyoji Horiguchi a šampion Bellatoru Sergio Pettis.

Horiguchi titul v Bellatoru získal už před dvěma roky, ale kvůli zranění kolene se jej musel vzdát a mezitím se jej ujal právě Pettis. Japonský šampion tak tvrdil, že se jedná o „falešný“ pás, a že si jde vzít zpět to, co mu patří.

Sergio Pettis k zápasu přistupoval naopak velice skromně a sám říkal, že bez toho, aniž by Horiguchiho porazil, se nemůže cítit jako stoprocentní šampion. Ke svému japonskému soupeři měl respekt, ale věřil, že je lepším bojovníkem.

Tomu věřil i jeho slavnější sourozenec, Anthony „Showtime“ Pettis, který si na jeho výhru vsadil 10 tisíc dolarů (v přepočtu 225 tisíc korun). A vyplatilo se, protože Sergio předvedl skvělý obrat a i když tahal většinu zápasu za kratší konec, nakonec Horiguchiho knockoutoval.

Zápas se však pro Pettise nevyvíjel vůbec dobře. Horiguchi bojoval ve svém typickém dlouhém postoji s rukama u pasu, neustále se pohyboval a útočil na amerického šampiona. Ten se snažil kontrovat a neplýtvat příliš silami, ale na rychlého Japonce se mu nedařilo najít ten správný recept. První kolo tak vyhrál celkem jasně japonský šampion.

Ve druhém a třetím kole navíc přidal Horiguchi ke svému ofenzivnímu strikingu také dominantní wrestling. Vzal Pettise na zem, kde jej kontroloval a i když mu neudělal svými údery žádnou větší škodu, bylo jasné, že zápasu dominuje, a že pokud Sergio Pettis nevytáhne nějaké zázračné ukončení, sebere mu Horiguchi šampionský opasek.

Jenomže Pettis se nevzdával. I přestože mu Horiguchi dominoval v postoji i na zemi, nenechal se zlomit, snažil se neplýtvat zbytečně energií a stále věřil, že zápas vyhraje. A to se mu povedlo ve čtvrtém kole.

To už bylo vyrovnanější, bylo vidět, že Horiguchiho neustálý pohyb si začal vybírat daň a japonský šampion už nemá tolik „šťávy“ jako na začátku. Zato Pettis nevypadal vůbec unaveně a začal Horiguchiho tlačit před sebou.

To vyústilo v nádhernou akci, kdy oba borci nejdříve zaklinčovali, ale jak se roztrhávali, Sergio kopnul highkick na Horiguchiho hlavu. Ten sice ještě netrefil, protože se Japonec dokázal pod kop potopit, ale následný backfist Horiguchi nečekal a rána mu dopadla přímo na čelist.

Horiguchi se v bezvědomí sesunul na zem a Pettis jej chtěl ještě dorazit. Jakmile však viděl, že japonský šampion už má po zápase, zastavil svoji pěst nad bezvládným soupeřem a začal slavit velké vítězství.

Pettisovo ukončení možná vypadalo trochu jako náhoda (tzv. „lucky punch“) – a možná tomu tak i bylo, ale nebýt Američanovy nezlomné mentality a vůle se nevzdávat, na vítězství by určitě nedosáhl.

Radost z výhry měl i Sergiův bratr Anthony, který byl nejen šťastný za úspěch svého bratra, ale také za 27 500 dolarů (cca 620 tisíc korun), které vyhrál díky zmiňované sázce.

Sergio Pettis se stal teprve čtvrtým bojovníkem, kterému se podařilo Horiguchiho porazit a tímto vítězstvím nejen obhájil svůj šampionský pás, ale zcela jistě utvrdil své postavení mezi nejlepšími bojvníky bantamové váhy na světě. Bohužel pro něj s výhrou automaticky nezískal také titul Rizinu a Horiguchi je tak i přes prohru nadále šampionem japonské organizace.

Zdroje:  Bellator.com

Nejnovější články