Kozma popáté obhájil titul šampiona Oktagonu. V mezigenerační bitvě porazil nestárnoucího Monstera

Kozma popáté obhájil titul šampiona Oktagonu. V mezigenerační bitvě porazil nestárnoucího Monstera zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

David Kozma je nejúspěšnější šampion Oktagonu a včera znovu potvrdil své kvality, když porazil legendárního Petra „Monstera“ Knížete.

Před více než čtyřmi roky si David „Růžový panter“ Kozma v zápase s českou legendou MMA Petrem „Monstrem“ Knížetem připsal porážku. Včera jej čekala odveta, tentokrát však z pozice mnohem zkušenějšího bojovníka a hlavně šampiona, který obhajuje svůj titul. Sám David přiznal, že v minulém zápase prohrál především kvůli své hlavě, nervozitě a příliš velkém respektu před takovou legendou, jakou Monster je. Tentokrát se ale šampion nenechal rozhodit a proti těžkému a téměř nezastavitelnému soupeři předvedl v hlavním zápase večera na turnaji Oktagon 32 vyzrálý výkon.

Lehké to ale v žádném případě neměl. Monster totiž vstoupil do zápasu naprosto bez respektu k šampionově síle a začal jej nahánět po kleci. Po chvíli se mu podařilo umístit dobrý zvedák i koleno na Kozmovu bradu, což šampiona probudilo a načež mu to vzápětí vrátil zadním direktem s následnou dobrou kombinací úderů. Tím si Kozma přece jen získal Monsterův respekt, i když tlak staršího bojovníka tím neustal. Nakonec ale „Růžový panter“ zachytil Monsterův lowkick, vzal jej na zem a i když tam neudělal žádnou větší škodu, do konce kola už kontroloval situaci.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený OKTAGON MMA (@oktagonmma)

Tento úspěch Davida nabudil i do druhého kola, když se rozjel ostrou kombinací proti Monsterovi. Ten si s tím vůbec nevěděl rady, až do chvíle, kdy se potopil pro double leg a vzal šampiona na zem. Kozma však rychle vstal zpět na nohy a nedovolil soupeři udělat žádnou škodu. Naopak to byl on, kdo skončil nahoře po neúspěšné Monstrově gilotině, odkud se mu podařilo propašovat pár loktů.

V podobném duchu zápas pokračoval i v dalších kolech. Monster se snažil neustále tlačit a boxovat, zatímco Kozma jej svazoval do klinče a házel na zem. Když už se mu podařilo Knížete hodit, nenechal jej zvednout a do konce kola jej vždy kontroloval. Sice se mu nepodařilo nadělat legendárnímu tvrďákovi žádnou větší škodu, ale po pěti kolech nebylo pochyb o tom, že David Kozma zůstane šampionem a Monsterovi se sen o šampionském titulu nesplní. Stejně to viděli také bodoví rozhodčí, kteří výhru jednomyslně přiřkli „Růžovému panterovi“.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený OKTAGON MMA (@oktagonmma)

Na tiskové konferenci David přiznal, že je rád, že má zápas vítězně za sebou: „Je to úleva, po každém vítězství jsem šťastný, že to mám za sebou. Ten zápas je to, na co se netěším, ale vždycky na to, na co se těším, je ten pocit po zápase.“

Se svým výkonem ale šampion úplně spokojený nebyl: „Poslední dvě obhajoby jsem měl vždycky výkon večera, byl to vždycky skvělý zápas, kde lidi šíleli. Tady jsem to spíše uválel na zemi, ukontroloval na jistotu, takže nejsem úplně spokojený, protože to asi nebyl úplně hezký zápas. Ještě se na to musím podívat, možná to bylo atraktivní, ale já si myslím, že spíše ne. Tak mě to zklamal ten průběh zápasu, že jsem se tam úplně neodvázal a nepustil tam nějaké rány a nepokusit se to ukončit. Ale bohužel, tak to je. Nemůže být každý zápas skvělý.“

O taktice, kterou měl na Kozmu nachystanou, promluvil také Monster: „Snažil jsem se to držet spíš v postoji, ani jsem ho nechtěl tolik házet, protože David má dobrou fýzu a je zvyklý na těch 5 kol. Takže jsem mu chtěl připravit v postoji nějaké překvápko. Ale to David moc nechtěl, ten to chtěl spíše házet na zem, takže ani jsem to nechtěl úplně hrotit, čekal jsem na nějakou šanci, která se ukáže a to se teda úplně nepovedlo. Možná kdyby bylo ještě jedno kolo, tak to tam třeba přijde. Zkusíme ukecat Oktagon, aby udělali titulovou bitv na 6 kol,“ smál se Petr Kníže.

Zároveň se přiznal, že s bojováním pravděpodobně nekončí, a že se chce ještě jednou pokusit o získání titulu: „Teď můžu přiznat to, že kdybych vyhrál titul, tak asi řeknu, že končím. Protože to byla moje meta, kterou jsem chtěl dosáhnout a protože se to nepovedlo, tak to ještě musím přehodnotit. Bohužel mám teď nějaké věci, které musím vyřešit v osobním životě a až to vyřeším, tak se tady ještě ukážu a budu si muset dojít pro to, co mi patří.“

Zdroje:  oktagon.tv

Nejnovější články