“Přibral jsem na nějakých 111 kilogramů, byl jsem v těžkých depresích,” popsal Vémola období bez sportu

“Přibral jsem na nějakých 111 kilogramů, byl jsem v těžkých depresích,” popsal Vémola období bez sportu Bez tréninku je život pro Karlose frustrující | zdroj: Profimedia

Karlos Vémola si po nucené pauze hodlá vše vynahradit. Letos by chtěl srovnat krok s Ivanem Buchingerem, plánuje totiž ovládnout dvě různé váhové divize. Za zápas s Marpem navíc prý dostane rekordní výplatu.

Není žádným tajemstvím, že Karlos Vémola na rady doktorů příliš nedá. Nařízený klidový režim často obcházel, zraněnou ruku sice nechal odpočívat, o to víc ale v posilovně zatěžoval ostatní partie. I to mu ovšem doktoři zakázali, aby se tělo mohlo plně soustředit rekonvalescenci.

“Bylo to podruhé v životě, co jsem měl tak vážné zranění, že jsem musel úplně vypnout,” řekl v rozhovoru pro Startitup. A v tu chvíli nastalo velmi těžké období, téměř tři měsíce nesměl totiž dělat vůbec nic. “Přibral jsem na nějakých 111 kilogramů, byl jsem v těžkých depresích,” svěřil se a vysvětlil, že v tu chvíli neměl náladu vůbec na nic. Když jezdí domů po tréninku, těší se, že si odpočine s dětmi, rád se také věnuje zvířatům. Tehdy ho však opustila chuť do života.

To už je ale pryč. Ruka zvládá zvýšenou zátěž, čehož Vémola samozřejmě využívá. “Sobotu bych měl mít volnější, ale dal jsem si jeden trénink navíc.” Tréninkové tempo začíná stupňovat hlavně kvůli překvapivě rychlému návratu do klece, k němuž dojde už po dvou týdnech od zápasu s Marpem. “Přidal jsem si wrestling a jiu-jitsu. Jedu s Yakuzou, přece jenom byla rok pauza, potřebuji to zařadit,” vysvětlil s odkazem na Eldara Rafigaeva, který je u nás vnímán jako přeborník v brazilském jiu-jitsu. Právě s ním Karlos dříve piloval oblíbené techniky.

Zatímco na zemi je Karlos jako ryba ve vodě, v postoji už tak přesvědčivý není. Mnohým nedává smysl, že se žene zrovna do ringu, o různé vtípky tedy není nouze. Na tom ale Vémolovi nezáleží. “Je důležitý, že za to dostanu zaplaceno. Srandu si dělat můžou, ale je to největší money fight, který v Československu byl. Největší fight jsem udělal já s Attilou, myslím si, že výplata bude třeba trojnásobná oproti tomu, co jsme dostali s Attilou, jestli ne víc. Já nevím přesně, co dostal Attila, ale když spočítám mojí výplatu s Marpem, tak je to historicky nejlépe zaplacený zápas v Československu.” Karlos dodal, že boxerský duel vnímá jako výzvu a hlavně možnost udělat výrazný pokrok. “Myslím si, že mě to potom posune i v MMA… Ve wrestlingu tady většinu lidí můžu vzít do školky, k tomu ještě budu mít ten postoj, o to víc budu nebezpečnější. Ke konci mé kariéry se zase o stupeň zlepším.”

Za šikovného boxera se nicméně nepovažuje. “Ze mě Muhammad Ali nikdy nebude, ze mě bude takový špatný Tyson, neustále jít dopředu a prostě to urvat za každou cenu. Mám výhodu, že mám strašně tvrdou hlavu, za 30 let mě kromě Attily nikdo neknockoutoval. To se stalo jednou, proto se tomu říká Zápas století, taková náhoda se stane jednou za sto let (smích).” Karlos tedy sází na to, že hodně snese, věří, že nad Marpem zvítězí díky své zarputilosti. Rappera ale cení za to, že si vybírá tvrdé soupeře.

“Jsem rád rozjetý, chci dohnat všechno, co jsem ztratil. Jsem rád v akci, když mám po zápase pauzu, tak se přežeru, přiberu, proč? Budu šlapat dál, budu makat, vydělám si. Nebylo by to krásné? Po roce a půl pauzy, kdy jsem byl v depresích z toho, že budu muset přestat zápasit, najednou budu poprvé boxovat, budu mít první KO, pak se představím na premiéře v Oktagonu v Německu, což bude obrovská věc… A pak budu zápasit na Štvanici, kde doufám dopadne velký zápas,” naznačil své plány pro následující měsíce.

Vskutku nabitý kalendář, jen co je pravda. Zdá se ale, že už do programu nevměstná Samuela Krištofiče, byť s ním původně plánoval návratový zápas. Vémola má totiž v hledáčku jiného soupeře, a sice Rafaela Xaviera. “Kratos” navíc nedávno na Instagramu se zápasem souhlasil, možná už promotéři vše dojednali a čeká se pouze na oficiální oznámení. “To je mé přání a sen, aby mi Ondra tohle dal. Pirát klidně počká,” řekl a dodal, že s ním vstoupí do klece, až udělá pár výher. Vémola se totiž obává, že pokud by Krištofiče porazil nyní, žádný velký dojem na fanoušky neudělá. Naopak s “Kratosem” plánuje velkou show, navíc by chtěl rovnou zabojovat o titul polotěžké váhy, je totiž přesvědčen, že na něj má nárok. “Za posledních sedm let jsem prohrál jednou, tak ať mi nikdo neříká, že si to nezasloužím.”

Jeden opasek však “Terminátorovi” nestačí, v ideálním případě by chtěl letos ukořistit i titul střední váhy, o který by s Patrikem Kinclem rád zabojoval koncem roku v O2 areně. “Tenhle rok je možná moje poslední šance, kdy mohu urvat oba tituly.” Zatím se tedy zdá, že si fanoušci českého “Terminátora” letos přijdou na své.

Zdroje:  Startitup.sk

Nejnovější články