Vémola, Buchinger a další. Na první turnaj v Německu chystají promotéři Oktagonu pořádnou show

Vémola, Buchinger a další. Na první turnaj v Německu chystají promotéři Oktagonu pořádnou show zdroj: Profimedia

Během turnaje Oktagon Prime 5 si Ondřej Novotný našel čas, aby promluvil o velkých plánech do budoucna, v nichž mimo jiné figuruje také očekávaná expanze do Německa. A bude to velké!

Šance na první dojem je pouze jedna, to si promotéři moc dobře uvědomují, na první turnaj v Německu tedy chtějí přivézt opravdu velká jména. Na své si však přijdou i tuzemští fanoušci, chystá se totiž velký návrat Karlose Vémoly. “Terminátor” má sice na květen naplánován boxerský duel s Marpem, zřejmě ale hodlá využít těžce vydřenou formu, dva týdny po akci v O2 areně totiž zavítá Frankfurtu, kde znovu nasadí malé rukavice. Shazovat ale bude pouze do 93 kilogramů, jeho soupeřem bude Rafael Xavier, jenž si o víkendu došel pro další vítězství. Vémola už Brazilce označil v příspěvku na Instagramu.

Z domácí scény se představí také Ivan Buchinger, který v Německu dlouho působil. Čeká ho první obhajoba pozice šampiona lehké váhy, o trůn se ho pokusí připravit rozjetý Losene Keita, jenž v duelu s Paradeiserem získal prozatímní pás.

Jsme ale v Německu, je tedy potřeba ukázat také hvězdy tamější scény a také zamířit světla reflektorů na nadějné talenty. Majitelé Oktagonu se rozhodli jít stejnou cestou, jako když organizaci začínali budovat u nás, premiéru za hranicemi tedy spojí s reality show Oktagon Výzva. V ní se představí více či méně zkušení bojovníci, kteří by měli být na podobné úrovni, právě na červnovém turnaji dojde na velké finále.

Mezi potvrzenými bojovníky je například Selim Topuz, který přicestuje z Rakouska. Je již poměrně ostřílený, dle serveru Tapology má ve svých 34 letech na kontě pět výher, tři porážky a jednu remízu. Simeon Kapuya z Kolína nad Rýnem si naopak stihl dojít pouze pro jednu výhru. Antonio Bila zatím nasbíral tři zápasy v amatérech (2 výhry, 1 porážka), Ali Nasir začal profesionální kariéru červeným políčkem, Endrit Brajshori v prvním profi duelu rozhodl hned v úvodním kole. Horkým favoritem je zřejmě Libanonec Hassan Shaaban, který absolvoval pět zápasů v amatérech, kde nenašel přemožitele. Show se začne vysílat od 16. dubna, jednotlivé epizody budou k dispozici na stránkách Oktagon.tv.

 

Síly změří také kapitáni jednotlivých týmů. Na jedné straně se představí Martin Zawada, “King Kong”, který v M-1, KSW a dalších organizacích nasbíral úctyhodných 46 zápasů. Proti němu nastoupí nám dobře známý Stephan Puetz, jenž se u nás utkal o titul s Viktorem Peštou. “To je pro německý trh něco jako Végh vs. Vémola pro nás,” okomentoval zápas Novotný. Další známou tváří je Christian Eckerlin, toho si pozorní diváci pamatují z turnaje Oktagon 29, kde v prvním kole vyřídil Johna Palaiologose.

Promotér přiznal, že se mu nyní hlásí spousta dalších bojovníků, turnaj v Německu totiž vnímají jako velkou příležitost k oslovení nových fanoušků. Hned po důležité výhře přislíbil svou účast také Christian Jungwirth. Novotný prozradil, že se “Kelt” chtěl zúčastnit německé reality show, promotéři mu ale nevyhověli, jelikož mezi méně zkušené sportovce nezapadal.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený OKTAGON MMA (@oktagonmma)

Nezbývá než doufat, že se první krok za hranice podaří, Ondřej Novotný nijak neskrývá, že je pro ně expanze naprosto klíčová. “Německo je pro nás pro všechny včetně fanoušků zlomová věc. Vrhli jsme se do toho, je to velké dobrodružství. Budeme strašně rádi, když nás v tom kdokoliv podpoří, protože teď nebo nikdy.”

Zdroje:  oktagon.tv

Nejnovější články