Kincl zhodnotil poslední zápas a prozradil, proč pak z oktagonu doslova utekl. S kým se utká příště?

Kincl zhodnotil poslední zápas a prozradil, proč pak z oktagonu doslova utekl. S kým se utká příště? Šampion střední váhy | zdroj: FOTO: Se souhlasem Oktagon MMA

Čerstvý šampion střední váhy nabídl vlastní pohled na zápas s “Pirátem” a zároveň prozradil, s kým by se mohl potkat v první obhajobě.

Patrik Kincl si nyní zaslouženě užívá pozici šampiona organizace Oktagon MMA. K souboji o titul se ještě jednou vrátil ve svém podcastu Fight and Talk, kde s Tomášem Kvapilem rozebral okolnosti zápasu, například incident během oficiálního vážení, který vyústil v malou strkanici s "Pirátem". “V ten moment mě to naštvalo. Čekal jsem spíš, že přijde něco na veřejném, ale on už to rozjel tam. Neměl jsem náladu ho poslouchat a mít ho centimetr od obličeje. Přišlo mi to zbytečné.” Patrik dodal, že Krištofič zkrátka narušil jeho “komfortní zónu”, v této taktice ostatně pokračoval i v kleci. Během veřejného vážení už se chtěl Patrik soustředit na zápas, snažil se tedy vyhnout případným scénám. “Pirátovi” tedy pro jistotu nedal další příležitost, během staredownu se mu ani nepodíval do očí.

Před zápasem sice avizoval, že se bude snažit rozhodnout před limitem, nakonec ale absolvoval plných pět kol, za což je rád. “Cítil jsem se dobře. Nastavil jsem vysoké tempo, takže jsem v závěru byl pumplý, měl jsem těžší ruce.” Na druhou stranu ale cítil jistotu, že získal čtyři kola, v posledním se chtěl hlavně vyhnout přestřelkám, protože očekával, že “Pirát” zkusí vabank. Sice skončil na lopatkách, až na jeden nepříjemný pokus o arm triangle ho ale svěřenec Attily Végha ničím neohrozil. “Měl jsem tam chycený háček té nohy, věděl jsem, že to kontroluji, že mě tam nic neohrozí.”

Patrik byl překvapen, že Krištofič v posledním kole ztrácel čas tím, že komunikoval s jeho rohem, kde byl například David Dvořák. “Místo toho, aby se postavil, vytáhnul si ten háček a zkusil tam nějaký lucky punch nebo tak něco,” divil se. Právě zmíněný háček znemožnil “Pirátovi” přechod do lepší pozice, Patrik tak mohl bezpečně kontrolovat závěrečné kolo.

“Inspektor” nebyl zaskočen ani změnou střehu, očekával, že Krištofič na doporučení Attily Végha něco takového zkusí. Pokud ho něčím překvapil, byla to síla. “Čekal jsem, že bude o něco slabší v těch pozicích, ale pak mě braly pozornost ty fauly.” Těch bylo nespočet, rozhodčí nicméně během celého zápasu srazil pouze jeden bod, což je podle Patrika málo. “Pořád si myslím, že to od rozhodčího nebylo úplně zmáknuté,” řekl a zmínil třeba nepříjemné držení rukavic. “Doteď jsem MMA považoval za férový sport. Občas si něčím pomůžeš, nějaké rameno, zatlačení na tlakové body, to beru, ale takové prasárny…”

Kontroverzní taktika “Pirátovi” nakonec nevyšla, Kincl se tedy stal právoplatným šampionem střední váhy, z klece se ale rychle poroučel a pospíchal do šatny. “Přišlo na mě sr*ní, co ti budu povídat,” prozradil zcela na rovinu. Během turnaje totiž hned několik zápasů skončilo v prvním kole, šampionský duel tedy přišel na řadu relativně brzy. Patrik se rozcvičoval s plným břichem, už to pro něj bylo nepříjemné. Střeva se dala do pohybu během posledního kola, pozápasové debaty tím pádem absolutně nepřicházely v úvahu, byť měl Ondřej Novotný připraveny další otázky.

 

Kincl závěrem naznačil, že s Krištofičem zřejmě velký kamarád nebude, stále mu leží v žaludku osobní útoky. “Pro mě to nebyl žádný umělý trashtalk, byl to osobní útok, věci vytahované z minulosti, které už jsou dávno za mnou. Je to osobní, neskončilo to tím, že jsme spolu zápasili.” S “Pirátem” si chtěl sednout a vše si vyříkat, mimo jiné chtěl také rozebrat fauly, které podle něj do takto důležitého duelu absolutně nepatří. K tomu však zatím nedošlo.

A koho vidí mezi potenciálními vyzyvateli? “Myslím si, že Lohoré je ve hře, o zápas si řekl na tiskovce. Já ho tak vnímám, byl to první zápas z toho Oktagonu, na který jsem se podíval. Myslím si, že mi Ondra brzy dá vědět,” řekl s odkazem na promotéra. “Očekávám, že on bude dalším jménem pro mojí obhajobu.” Ještě před turnajem by možná dával smysl Zdeněk Polívka, toho ale v prvním kole rozebral právě “Da Killa Kid”. Ve vzduchu samozřejmě visí také odveta s Karlosem Vémolou, na tu je ale zřejmě stále příliš brzy.

Zdroje:  YouTube - Fight and Talk

Nejnovější články