Oktagon má nového krále střední váhy! Kincl dominantním výkonem přejel Piráta a stal se šampionem

Oktagon má nového krále střední váhy! Kincl dominantním výkonem přejel Piráta a stal se šampionem Patrik Kincl se raduje z vítězství nad Pirátem a získáním titulu šampiona Oktagonu. | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Patrik Kincl naplnil předpoklady favorita a v zápase o titul díky silnému wrestlingu a grapplingu porazil svého slovenského rivala.

Zlatým hřebem večera na turnaji Oktagon 31 byl souboj o titul střední váhy (do 83,9 kg) mezi Samuelem „Pirátem“ Krištofičem a Patrikem Kinclem. Česko-Slovenské derby mělo pořádně pikantní příchuť, protože už dlouhou dobu před zápasem si oba bojovníci nemohli přijít na jméno, neustále do sebe šťouchali přes sociální sítě a strkanice se strhla dokonce i po vážení.

I když Kincl tvrdil, že je připraven na všechno, a že Piráta porazí jak v postoji, tak i na zemi, do přestřelek se mu s Pirátem moc nechtělo a jakmile se naskytla příležitost k takedownu, neváhal jej vzít na zem. Tam byl totiž jasným pánem a nedával svému slovenskému soupeři téměř žádný prostor. Skvěle jej kontroloval na zemi, nedovolil mu vstáta i když mu nenadělal moc velkou škodu svými údery, snažil se jej uškrtit na rear naked choke nebo upáčit na kimuru.

Zápas se mu sice ukončit nepovedlo, ale první 4 kola byla pro Patrika jasně dominantní a všechna pravděpodobně vyhrál v poměru 10-8. Kinclův wrestling a následná vrchní kontrola na zemi byly téměř bezchybné a český bojovník tak splnil co slíbil, když před zápasem řekl, že bude Piráta „šikanovat“. Pirát byl ze soupeřovy dominance hodně frustrovaný a dopustil se několika faulů, jako například chytání rukavic, za což mu byl rozhodčím po napomínání strhnut jeden bod.

Neustálá kontrola však Patrika stála spoustu sil a bylo vidět, že s každým kolem je pro něj těžší Piráta udržet na zemi, což se projevilo v pátém kole, kdy to byl Pirát, který vzal českého bojovníka na zem a oplatil mu vlastní medicínu z předešlých kol. V závěru pátého kola se ještě Patrik dokázal postavit zpátky na nohy a Pirát se jej snažil ukončit v postoji, ale to se mu nepovedlo a zápas tak šel k bodovým rozhodčím.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený OKTAGON MMA (@oktagonmma)

Ti měli poměrně snadnou práci a přiznali vítězství Patriku Kinclovi, který splnil svou misi a stal se novým šampionem Oktagonu ve střední váze. S Pirátem se Patrik po zápase i přes velkou rivalitu přece jen objal a vyjádřili si vzájemný respekt.

Na pozápasové tiskové konferenci ale Patrik poukázal na Pirátovy fauly v průběhu zápasu. Divil se, jak může slovenský bojovník v šampionském zápase chytat za rukavice, za kraťasy i suspenzor a bylo vidět, že rivalita obou borců byla zase zpět.

Kdo bude Kinclovým dalším soupeřem není v tuto chvíli jasné. Ačkoliv on sám by si přál odvetu proti Karlosu Vémolovi, ten bude v květnu bojovat proti Marpovi v boxerském ringu a Kincl si tak bude muset na svoji první obhajobu najít jiného soupeře. O zájemce ale asi nebude mít nouzi, protože už na tiskovce se o tuto šanci přihlásil Alex Lohoré, který zvítězil v prvním kole na TKO nad Zdeňkem Polívkou a chtěl by znovu zkusit získat šampionský opasek Oktagonu.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený OKTAGON MMA (@oktagonmma)

Zdroje:  oktagon.tv

Nejnovější články