„Kincl se bude snažit dostat zápas na zem,“ je přesvědčený Pirát, který má prý pro českého bojovníka připravené KO

„Kincl se bude snažit dostat zápas na zem,“ je přesvědčený Pirát, který má prý pro českého bojovníka připravené KO "Pirát" dal o sobě poprvé hlasitě vědět ve 2. sérii show Oktagon výzva, kterou vyhrál. | zdroj: Profimedia

Rivalita mezi Pirátem a Patrikem Kinclem slibuje zápas na ostří nože. Oba hlásí, že toho druhého knockoutují a oba to myslí vážně.

Velký zápas o titul střední váhy Oktagonu se blíží. Už v sobotu se v pražské O2 Aréně na turnaji Oktagon 31 rozhodne, jestli si opasek šampiona sebere prozatímní šampion Samuel „Pirát“ Krištofič nebo Patrik Kincl. Jejich rivalita je tak hustá, že by se dala krájet a v tomto případě to vypadá, že nejde jen o přetvářku sloužící k prodání více vstupenek, ale že to oba myslí vážně.

Ačkoliv je Pirát prozatímním šampionem, je to naopak Patrik Kincl, který vstupuje do zápasu jako velký favorit. Není se moc čemu divit, Kincl má ve svých 32 letech spoustu zkušeností ze zahraniční a dokonce se v září minulého roku pokusil vyrvat titul organizace KSW z rukou nebezpečného Roberta Soldiče. To se mu sice nepovedlo, ale i tak patří ve welterové a střední váze v Česku k absolutní špičce a chce to dokázat ziskem titulu Oktagonu.

S velkým očekáváním přichází ale také velký tlak a Kincl si toho je vědom: „Jsem velký favorit, takže nějaký tlak tam určitě je, ale nesmím si ho pustit do hlavy. To je jasné, ale já mám takových zápasů za sebou hodně. Vím jak se s tím zhruba poprat a to, jak to dopadne, jak se vyspím před zápasem, to uvidím těsně až uslyším ten gong.“

„Tlak mě ovlivnil několikrát a nejsem to jenom já, spousta zápasníků podlehla nějakému tlaku, který na ně vytvořilo okolí nebo dokonce oni sami na sebe,“ přiznal Kincl tíhu okamžiku. „Já jsem to zažil dá se říct několikrát. Nikdy jsem se s tím netajil, že jsem si takhle pár věcí nechal pustit do hlavy. Ale říkám, já jsem se z toho poučil a to je vše.“

Velkou předností Patrika Kincla je jeho komplexnost. Má velice kvalitní postoj, wrestling i zem a může si tak většinou určovat, kde se zápas bude odehrávat podle toho, kde vidí slabiny svého soupeře. Podle všeho ale v sobotu uvidíme bitvu v postoji:

„Pirát už to říkal v předzápasových rozhovorech, že se chce poštípat v postoji. Já s tím nemám problém, třeba bude chtít překvapit a hodí mě na zem, tam s tím nemám taky problém. Jsem ready na oba scénáře,“ hlásí připravenost Patrik Kincl.

Pirát je však opačného názoru a je přesvědčený, že v postoji s ním Kincl nebude chtít zůstávat příliš dlouho:

„Kincl se v tom zápase bude snažit jít určitě po zemi, tím jsem si jistý a já se to budu snažit držet v postoji a budu se ho snažit knockoutovat. A o to větší motivaci mám, jít po tom knockoutu, za ty jeho blbé řeči a myslím, že i zbytečné. Ale za to dostane knockout. I bez toho by dostal, ale teď dostane tvrdší,“ směje se Krištofič.

I přesto, že platí Pirát za výrazného outsidera, sebevědomí mu nechybí a je přesvědčený, že ze zápasu odejde jako vítěz. V nedávném rozhovoru dokonce prozradil svůj tip, že Kincla knockoutuje ve druhém kole. S tím však Kincl samozřejmě nesouhlasí a vtipně prohlásil, že on tedy bude muset Piráta knockoutovat už v kole prvním.

„Pirát žije v nějaké svojí bublině, je to možná tím, že nikde necestuje, nepotkává se s lepšími zápasníky,“ přisuzuje velké sebevědomí svého soupeře Patrik Kincl. „A má svoji bublinu, ve které je přesvědčený, že je středobod všeho vesmíru a přes to nejede vlak, takže si myslím, že bude jenom koukat.“

Ať už zápas dopadne jakkoliv, jisté je, že pro oba borce se jedná o jeden z největších zápasů jejich kariéry a můžeme tak očekávat, že do souboje dají úplně všechno. Nabitý turnaj Oktagon 31 začne už v sobotu 26. 2. od 18:00 hodin a můžete jej sledovat na oktagon.tv nebo si užít pořádnou atmosféru přímo v O2 Aréně.

Zdroje:  youtube - oktagonmma

Nejnovější články