“Už teď se považuji za vítěze,” hlásí Kincl před sobotní bitvou s Pirátem, Vémolu prý výhrou zažene do kouta

“Už teď se považuji za vítěze,” hlásí Kincl před sobotní bitvou s Pirátem, Vémolu prý výhrou zažene do kouta Patrik Kincl jako doprovod na turnaji Oktagon Prime 4 | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Patrik Kincl krátce před sobotním turnajem hlásí perfektní formu, jakou neměl ani v souboji se Soldičem. Jak si užívá roli favorita?

Mezi matadory domácí scény se už nějaký čas řadí také Patrik Kincl. Na kontě má ostatně 34 zápasů, v rámci své bohaté kariéry se stihl popasovat s prvotřídními bojovníky, mezi nimiž byli například Roberto Soldic, Tomasz Romanowski nebo Karlos Vémola. Bohaté zkušenosti se nyní snaží zúročit v pozici trenéra, poslední slovo ale neřekl ani jako zápasník, což bude chtít dokázat v sobotním duelu s “Pirátem”.

Kincl samozřejmě pamatuje dřevní doby, kdy u nás naprostá většina lidí pohlížela na MMA skrze prsty. V rozhovoru pro magazín Refresher zavzpomínal na staré časy, kdy začínal sbírat zkušenosti v prvních zápasech. Tehdy se ještě bojovalo v kulturních domech, navíc před diváky, kteří si adrenalinem napumpovanou podívanou rádi zpříjemnili cigaretou. Patrik dodal, že by tehdy asi neuvěřil, pokud by se mu někdo snažil namluvit, že se jednoho dne postará o hlavní zápas v O2 areně, navíc v souboji o pozici šampiona střední váhy. “Je to super. Vadilo by mi, kdybych skončil před sedmi lety a jen na to koukal z dálky, jsem rád, že jsem toho součástí a nějakým způsobem pomáhám tu scénu formovat. To mě těší.”

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Patrik Kincl (@patrik_kincl)

V zahraničí Kincl působil v organizacích ACB (dnešní ACA), v poslední době zářil v KSW, kde se dokonce probil až k titulové šanci. V tuzemsku je znám hlavně díky vyhrocenému duelu s Karlosem Vémolou, pro který dokonce domítl nabídku z UFC, jelikož byl přesvědčen, že českého Terminátora přejede. To se ale nestalo. Jako hlavní důvod Patrik uváděl zranění oka, kvůli němuž na soupeře pořádně neviděl, svou roli zajisté sehrál i jistý váhový rozdíl.

Kincl totiž s “Terminátorem” zabojoval ve střední váze, je ale známo, že raději nastupuje v rámci welteru. Do střední váhy se však znovu vrací právě v duelu s “Pirátem”. “Tvrdil jsem, že jdu naposledy do střední váhy, že zůstanu ve welteru. Teď jdu zase do střední váhy a nebudu říkat, že zůstanu ve střední. Chtěl bych ten welter, stylově mi sedí víc, nicméně teď přišla zase taková výzva, prostě nabídka, která se nedala odmítnout - titul šampiona ve střední váze, přiblížení k té mé odvetě, na které jsem asi trochu hloupě zakousnutý, takže uvidíme. Už nebudu říkat, že to bude tak, nebo tak.”

Jen pár posledních dní před zápasem se cítí skvěle, příprava se evidentně vydařila na výbornou. “Přál bych si, abych formu, jakou mám teď, měl i se Soldičem. Možná jsem se do toho zápasu nechal navézt moc brzo, po Romanowskim jsem dostal příležitost jít o titul. Ale zase - pro mě to byla velká výzva, velké jméno, cítil jsem se dobře a také jsem na tom byl dobře, neříkám, že jsem byl nějaký žebrák.” Na svou porážku v KSW se snaží pohlížet z té lepší stránky. “Ve finále to možná byl i další impuls zase do toho víc šlápnout. Předtím se mi dařilo, vyhrával jsem v nějakém tréninkovém režimu, teď jsem spoustu věcí překopal, zase mě to posunulo. Radši bych byl, aby mě posunula výhra, ale pozdě bycha honit. Občas je asi potřeba, aby člověk dostal nějakou facku.”

A jak vidí sobotní schůzku s Krištofičem? Jako velkou výhodu vnímá daleko větší vyzápasenost, v počtu zápasů zkrátka výrazně vede. “Mám za sebou také daleko kvalitnější soupeře, to je další výhoda,” připomněl. Z pohledu bookmakerů je považován za výrazného favorita a tak se také cítí. “Tentokrát je to snad poprvé, co si nepřipouštím absolutně žádné pochybnosti a nastavil jsem si to tak, byť to tady v Čechách zní arogantně a nafoukaně, ale já o sobě nepochybuji, fakt si věřím a už teď se považuji za vítěze.” Patrik v této souvislosti odkázal na svůj Instagram, kde sám sebe záměrně označil jako budoucího šampiona, aby na to stále pamatoval. “V hlavě nemám nic jiného než výhru.”

Do zápasu jde ostatně s velkou motivací, ve hře je stále odveta s Vémolou, po níž už dlouhé roky prahne. “Snažím se o to. On samozřejmě bude kličkovat jako zajda na poli, ale myslím si, že tohle je věc, která ho může zahnat do kouta, jestli tedy bude dál zápasit. Takže ano, ta odveta mě zajímá. Je to jeden z hlavních důvodů, proč jsem v Oktagonu.”

Turnaj Oktagon 31 se uskuteční již tuto sobotu, stále je možné sehnat lístky přímo do O2 areny, k dispozici bude také PPV přenos, který lze zakoupit na stránkách Oktagon.tv.

Zdroje:  Refresher

Nejnovější články