Zápasník je to možná fajn, ale je bezcharakterní, pálí Pirát znovu do Kincla a vytahuje temnou minulost

Zápasník je to možná fajn, ale je bezcharakterní, pálí Pirát znovu do Kincla a vytahuje temnou minulost Samuel Pirát Krištofič | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Slovenský bojovník Samuel Krištofič přiznal, že ho výroky Patrika Kincla pořádně naštvaly, a rozhodl se pálit zpět ostrými. Prozradil též, jakou taktiku od svého nadcházejícího soupeře čeká.

První letošní turnaj Oktagonu se blíží a společně s tím houstne také atmosféra mezi aktéry hlavního zápasu. Když si Samuel Krištofič na Instagramu postěžoval na onemocnění covidem, dostal od Patrika Kincla radu, aby přehnaně nefňukal, jelikož se to v pozici šampiona největší česko-slovenské organizace nesluší. Podle svých slov ho k rýpnutí přiměl strach, aby Pirát ze zápasu na poslední chvíli nevycouval.

Ze Slovenska mu obratem přišla výhružka fackami už před samotným zápasem. "Absolutně žádný smysl, za necelý měsíc se máme potkat, může mi ukázat facky tam. Přeskočit z takovýho fňukání do týhletý drsňácký pózy na mě moc velkej dojem neudělalo. Jsem přesvědčenej o tom, že ten zápas bude probíhat v mojí režii, že Piráta dokážu psychicky zlomit a trápit," reagoval český bojovník, který je samozřejmě přesvědčen o tom, že zvítězí.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený OKTAGON MMA (@oktagonmma)

Pirát v posledním vysílání na sociálních sítích přiznal, že ho nemoc skolila asi na 3-4 dny, krátce poté se ale vrátil do ostrého tréninku. "Nebudem hovoriť, že mi to nič nevzalo, že som sa po tej chorobe necítil biedne, hlavne v závere tréningov, ale nemôžem ani povedať, že by ma to malo nejako výrazne oslabiť do toho zápasu."

Kinclova reakce podle něj jen znovu potvrdila, jaký je to "bezchrbťák". "Nechcel som vyťahovať veci z minulosti, že začal vyzývať Gábora Borárosa, ktorému keď sa darilo a bol slávny, tak bol Kincl ticho a ani sa neozval, ale keď Gábor prehral svoj prvý zápas a sedel na zemi v oktagóne krvavý a tento ňuniak už začal vypisovať statusy na Facebook, výzvy a podobné. To som asi na našej scéne, alebo asi celkovo, zažil prvýkrát, že niekto niekoho začne vyzývať po porážke. To je samozrejme úplný prepadák a ukázal, aký je charakter."

Fér Pirátovi nepřijde ale ani to, jak se jeho nadcházející soupeř zachoval ke Karlosovi. "Pamätám si, keď sa oni dvaja navážali do mňa a do Gábora ešte. A vtedy chodil za Karlosom do Londýna na prípravné kempy. Býval u neho, jedol mu z chladničky a potom ucítil, že sa môže zviezť po jeho chrbte, tak ho začal vyzývať do zápasu. Takže si môžete opäť sami urobiť obrázok, aký človek toto urobí..."

Samuel "Pirát" Krištofič a Patrik Kincl Samuel "Pirát" Krištofič a Patrik Kincl | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Nejvíce údajně slovenského bojovníka naštvalo, když Kincl řekl, že se prý neprezentuje lidsky dobře. Připomenul tedy temnou minulost soupeře, která vedla i na nějakou dobu za mříže, a proto nemá podle Piráta právo nikomu kázat. Přirovnal ho také k hadovi, který čeká v trávě a útočí, když se nedíváš.

Je jasné, že před soubojem, který je naplánován na 26. února, ještě několik peprných slovních výměn proběhne. Krištofič neskrývá, že ho Kincl vytočil. "Ale teraz je otázka, či si tím pomôže nebo ublíži. To uvidíme v zápase."

V něm Pirát od soupeře čeká, že se bude snažit vzít boj na zem. "Viem, že pôjde po strhoch, ale nebojím sa toho. Keď sa mu to podarí, tak jednoducho uznám, že bol lepší. Samozrejme ale viem, že to bude jeho zbraň, takže sa na to snažím adekvátne pripraviť. Či to bude stačiť, uvidíme, ale ja verím, že áno." Je si samozřejmě vědom, že prohra může přijít, nijak přehnaně se jí ale nebojí. 

"Na mojej ceste je dobré, že ja bojujem o také uznanie. To je asi to slovo. Uznanie sám voči sebe samému, to je asi ten prvý stupeň toho, prečo bojujem, alebo prečo chodím do zápasov a chcem vyhrávať. Samozrejme sa už ale stalo, že som mal natrénované, veril som si a nevyšlo to s Davidom Kozmom. To sa v tomto športe môže stať. Ale keď tomu dáš všetko, tak čoho sa máš báť. Ideš ukázať to, čo máš natrénované. Samozrejme strachy a nervozity prídu, to je tak vždy, predsa makáš, diétuješ, odvodňuješ, záleží ti na tom. Takže nie je to tak, že by som bol bez emócií." 

Zda se mu povede svůj šampionský pás uhájit před velezkušeným českým bojovníkem, to se dozvíme již za necelé 3 týdny. Turnaj Oktagon 31 se odehraje v pražské O2 aréně a bude jej možné sledovat též přes platformu oktagon.tv. Těšit se můžeme také na Lucii Pudilovou, Ronyho Paradeisera v souboji s extrémně ostrým Losenem Keitou, rozjetého Zdeňka Polívku, Andreje Kalašnika, Jakuba Bahníka, Denise Farkaše či "novou tvář" Maxe Handanagiče

Zdroje:  Samuel Krištofič YouTube , Youtube kanál Patrika Kincla

Nejnovější články