Alex Lohoré se vrací do Oktagonu. Bouřlivý Francouz se ale opět utká s těžším soupeřem

Alex Lohoré se vrací do Oktagonu. Bouřlivý Francouz se ale opět utká s těžším soupeřem Alex Lohoré na turnaji Oktagon 22 | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Na turnaji v O2 areně bude zřejmě pořádné horko. Alex Lohoré totiž konečně našel společnou řeč s promotéry, koncem února se znovu představí fanouškům Oktagonu. Bude to ale mít setsakra těžké.

Z posledních náznaků Ondřeje Novotného se zdálo, že se Alex Lohoré do Oktagonu jen tak nevrátí. Promotér prozradil, že jednání s kontroverzním Francouzem není vůbec jednoduché, na což často poukazovali i další zaměstnanci organizace. Jedním z problémů je například samotné vyjednávání o dalších zápasech, jelikož se představy obou stran diametrálně odlišují. Novotný ovšem zároveň vyjádřil přesvědčení, že se Lohoré do Oktagonu stejně nakonec vrátí. A měl pravdu.

“Da Killa Kid” skutečně kývnul na další zápas, znovu se ale řítí do velkých problémů. V kleci ho totiž koncem února přivítá Zdeněk Polívka. A jak dobře víme, ranař z Říčan působí ve střední váze, zatímco Lohoré raději shazuje až do welteru. Znovu se tedy bude muset vyrovnat s mnohem těžším soupeřem.

Sám Lohoré přitom takové zápasy často kritizoval a promotérům skoro až vyčítal, že mu předhazují silnější protivníky. Nejprve se jednalo o Karlose Vémolu, s nímž zabojoval o titul ve střední váze, následně nestačil ani na Leandra Silvu, v tomto případě šlo o domluvenou váhu do 80 kilogramů. První výhra přišla až v souboji s Tatem Primerou, to už se konečně dopracoval do welterové divize.

Zdeněk Polívka si naproti tomu klestí cestu žebříčkem střední váhy směrem k vrcholu, momentálně drží třetí příčku hned za Milanem Ďatelinkou. V Oktagonu ostatně klopýtnul pouze jednou, a to s Abdelem Driaiem, “Silverback” hned v prvním kole nasadil kimuru a donutil Polívku odklepat. Ten se ale rychle vzpamatoval a červené políčko rychle zalepil, nejprve ukončil kariéru UFC veterána Erica Spicelyho, následně porazil Roberta Bryczeka.

Úplně nejraději by chtěl co nejdříve zasáhnout do debat o titulových vyzyvatelích, k tomu se ale bude muset probojovat. “Mám tady nějakou práci, která nepočká. Kašlu na řeči, že jsem kousek od boje o titul… Ani v tomto zápase nemám co ztratit, to hlavní, o co se budu snažit, je, aby vás tento zápas zvedal ze židlí,” slíbil v komentáři k nově oznámenému duelu. “K soupeři chovám respekt, ať je jakýkoliv. Vím, že bojovník je to dobrý, zkušený, odolný a nepříjemný, proto ho beru jako svou další výzvu a zkoušku, kterou musím složit. Co se má stát, stane se. A pokud to bude v prvním, nebo třetím kole, to je jedno. Stejně to bude buď moje krev, nebo jeho.”

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený OKTAGON MMA (@oktagonmma)

Váhový rozdíl ovšem není vše. Lohoré patří mezi ostřílené borce, zářil v organizacích TMT, UCMMA, BAMMA nebo Fight Start, prošel i Bellatorem a Cage Warriors. I proto dostal od promotérů šanci zatančit si s “Terminátorem”. S jistotou můžeme očekávat, že se na turnaji Oktagon 31 postará o pořádnou show.

Na termínu se nic nemění, turnaj by se měl uskutečnit 26. února. Zároveň se i nadále počítá s O2 arenou, promotéři jsou přesvědčeni, že se do haly podaří dostat co nejvíc diváků. Bližší detaily se zřejmě dozvíme v následujících týdnech.

Zdroje:  Instagram Oktagon MMA , Instagram Zdeněk Polívka

Nejnovější články