Alex Lohoré zažil drsné pouliční bitky a zápasů v kleci se tak vůbec nebojí. Sparingy ale rád nemá

Alex Lohoré zažil drsné pouliční bitky a zápasů v kleci se tak vůbec nebojí. Sparingy ale rád nemá zdroj: Profimedia

Pirátův budoucí soupeř Alex Lohoré povyprávěl o životě v ghettu a o své tréninkové přípravě.

Francouz žijící v Londýně poskytl rozhovor pro magazín Startitup.sk, v němž nejprve pochválil českou organizaci Oktagon MMA. Ocenil profesionální přístup organizátorů, což je i jeden z důvodů, proč se do České republiky vrátí i potřetí. A to i přesto, že si ještě nedokázal dojít pro vítězství.

Jedním z jeho přemožitelů byl Karlos Vémola, který v souboji využil velkého rozdílu ve váze. To byl dle Alexe jediný problém. „Viděli jste ten zápas, pět kol na mě jenom ležel. Takže stoprocentně šlo o jediný problém.“ Karlose nevnímá jako lepšího bojovníka, v postoji i v grapplingu je podle něj horší. Uznal pouze, že je lepší wrestler. Připomněl, že ho Karlos i přes propastný váhový rozdíl nedokázal ukončit. Scénář se opakoval i v souboji s Leandrem Silvou, který byl taktéž výrazně těžší. „Já ani nevím, čím ten zápas vyhrál. Souboj už je na Youtube, už jsem ho viděl. Ale stále se snažím zjistit, jak mohl vyhrát poslední kolo.“ Sám si není vědom, že by „Apollo“ v duelu dominoval, že by byl lepší.

Alex následně povyprávěl o svém dětství. Ve Francii vyrůstal v ghettu. Rodiče se mu příliš nevěnovali, matka byla většinou v práci a otec s rodinou nežil. Musel se tedy o sebe postarat sám. Peněz mnoho nebylo, takže nemohl mít věci, kterými se chlubili jeho vrstevníci. Život na ulici byl plný rvaček, jejich důvodem byla mnohdy pouze skutečnost, že žije v cizí čtvrti. „Takže když jsi byl na špatném místě ve špatný čas a uviděla tě parta špatných lidí, musel ses bránit, a to jen kvůli místu, kde žiješ.“

Z těchto drsných zkušeností ale čerpá dodnes. „Hodně mi to pomáhá, díky tomu jsou bitvy v kleci mnohem jednodušší. Jsou mnohem zábavnější, nemám z nich vůbec žádný strach, protože jsou tam pravidla. Tam, odkud pocházím, žádná pravidla nejsou,“ vysvětlil. Jako malý se často dostával do potíží, kvůli opletačkám se zákonem ho nakonec matka poslala za strýcem do Londýna, kde už zůstal.

I přes bohaté zkušenosti s potyčkami na ulici si Alex nemyslí, že by se do nich měl kdokoliv pouštět. Rvačky mimo tělocvičnu odsuzuje. Místo nich by měli lidé navštívit některý z gymů a zkusit si sparing.

Alexe během rozhovoru pobavila otázka, zda se vrací do klece kvůli penězům. MMA bojovníci totiž podle něj nejsou ve většině případů dobře zaplaceni. Sice uznal, že se situace v poslední době zlepšuje, čemuž přispěl Conor McGregor, mnohem zajímavější peníze ale vidí ve světě boxu. „Dělám to, protože ten sport miluji, rád zápasím, rád se učím. Myslím si, že je to dobrý způsob, jak zůstat živý a zdravý,“ vysvětlil. Jemu samotnému tréninky pomáhají zlepšovat náladu, zbavit se stresu.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený OKTAGON MMA (@oktagonmma)

Lohoré také přiznal, že se prakticky vůbec nevěnuje sparingům. „Nedělám sparing. Pokud ano, tak je spíše technický a mírný, nikdy jsem na sparingy moc nebyl. Každý, kdo se mnou trénuje, to potvrdí. Nesnáším sparing.“ Někdy sice udělá výjimku, například když má před zápasem, běžně ale tímto způsobem netrénuje. Podobný přístup se příliš nevidí, všeobecně panuje přesvědčení, že právě kvalitní sparing partner může bojovníka výrazně posunout k lepším výkonům.

Už brzy se Lohoré znovu pokusí zabodovat na československé scéně. Koncem měsíce ho čeká zápas se Samuelem Krištofičem, který se uskuteční v rámci welterové váhy. Alex by se chtěl probojovat až k titulové šanci, což bude mít velmi těžké. Tím se ale nyní zbytečně netrápí.

Zdroje:  Startitup.sk

Nejnovější články