Lohoré vysvětlil, co během souboje říkal Vémolovi. „O nic jsem neškemral,“ tvrdí Francouz, který zaskočí za zraněného Knížete

Lohoré vysvětlil, co během souboje říkal Vémolovi. „O nic jsem neškemral,“ tvrdí Francouz, který zaskočí za zraněného Knížete zdroj: Profimedia

Francouzský bojovník se brzy vrátí na místo činu. Alex Lohoré organizátorům vytrhnul trn z paty, když kývnul na sobotní zápas s Leandrem Silvou. Ještě předtím nám poskytl krátký rozhovor.

Alex Loxoré sice nedokázal porazit Karlose Vémolu, možnost bojovat v organizaci Oktagon MMA nicméně ocenil. Jak prozradil v rozhovoru pro Fights.cz, za pozitivním dojmem stojí mimo jiné také skvělá práce organizátorů. „Odjížděl jsem se skvělým dojmem. Příště budu potřebovat halal jídlo, abych se před zápasem mohl pořádně najíst, jinak ale bylo vše v pořádku,“ odpověděl Alex. Termín halal je nejčastěji používán v souvislosti s potravinami, které jsou muslimům povoleny konzumovat na základě jejich tradice, mezi zakázané pokrmy patří například vepřové maso. V jiných ohledech si Lohoré nemohl na nic stěžovat. „Přístup organizátorů byl velice profesionální. Nemohu se dočkat, až se vrátím.“

Alex se během vážení v rozhovoru s Ondřejem Novotným pochlubil, že nebere proteiny ani žádné další doplňky stravy, což je mezi profesionálními bojovníky velmi nezvyklé. V rozhovoru poukázal na své přesvědčení o tom, že lidské tělo žádné umělé suplementy nepotřebuje. „Preferuji přírodní cestu. Lidské tělo je silné, dokáže regenerovat díky správnému jídlu, dobré výživě,“ vysvětlil „Da Killa Kid“.

Lohoré navážil 82 kilogramů. Do zápasu sice stihl nabrat zhruba čtyři kila navíc, tím se však ani vzdáleně nepřiblížil váze Karlose Vémoly, který této výhody náležitě využil. Na to se však Francouz nechce nijak vymlouvat. „Byl to perfektní výkon, všiml jsem si pouze několika chybiček v grapplingu. Ta zem mu ale fungovala skvěle,“ pochválil Karlosův styl boje.

 

Během zápasu došlo i na poměrně nezvyklou situaci. Lohoré se totiž s českým wrestlerem snažil komunikovat, jeho slova si mnozí vysvětlili tak, že Karlose prosí, aby ho kvůli rodině nechal vyhrát. To ostatně tvrdil na tiskové konferenci i Vémola. Vše ale bylo maličko jinak. „Proč to neřekl anglicky, abych mu rozuměl? O nic jsem neškemral. Říkal jsem mu, že prohraje, protože mě neukončí,“ vysvětlil Alex. Svou rodinu skutečně zmínil, právě kvůli ní chtěl „Terminátora“ porazit.

To se mu bohužel nepodařilo. I Vémola nicméně uznal, že je pořádný tvrďak, když vydržel vzdorovat celých pět kol. Alex prozradil, že ani po těžkých zápasech nevydrží dlouho v klidu. „Jeden nebo dva týdny si dávám pauzu, ale stále trénuju své klienty,“ vysvětlil. Jako profesionální trenér si zkrátka nemůže dovolit delší volno.

Už na tiskové konferenci avizoval, že by se chtěl v Oktagonu představit i v budoucnu. O další zápas se navíc aktivně hlásil. V našem rozhovoru přiznal, že si sám nehledal bojovníky, s nimiž by se eventuálně mohl utkat. „Je mi to jedno. Budu bojovat s každým, je to moje práce. Pokud to bude v 77, půjdu do toho. Uvidíme, co se stane.“ Alex si zkrátka soupeře nevybírá, což každý promotér vítá. Jeho hlad po boji navíc organizátorům přišel vhod. Těsně před turnajem Oktagon 21 se totiž zranil Petr Kníže a Leandro Silva tedy zůstal bez soupeře. Obávaný „Buscape“ je postrachem československé scény, Ondřej Novotný by pro něj tedy asi jen těžko hledal náhradníka, pokud by neměl v záloze Alexe. Dalo by se tedy říct, že na poslední chvíli zachránil zápas hlavní karty.

Turnaj tím pádem ozdobí duel světové úrovně. Silva by se dal označit za UFC veterána, za dva roky totiž na nejprestižnějším bojišti světa nasbíral sedm zápasů. Pak následovala štace v ACB a dalších menších organizacích. V Oktagonu se představil listopadu roku 2019, kdy zastavil rozjetého Roberta Bryczeka. Od té doby vyhlíží další angažmá, do žádného dalšího zápasu nenastoupil. Stále se však připravuje po boku světové elity v proslulém American Top Teamu.

Alexe tedy čeká další těžká zkouška. Soubojem s „Buscapem“ ale může hodně získat. Brazilec totiž momentálně drží pozici titulového vyzyvatele. Vítěz duelu by se tedy mohl utkat s aktuálním králem welteru – Davidem Kozmou.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený OKTAGON MMA (@oktagonmma)

Uvidíme, zda Lohoré na Silvu vyzraje. Co vzkázal fanouškům z Česka a Slovenska? „Moc vám všem děkuji za podporu. Pořiďte si vlastní ‚killakid‘ masku na ochranu proti koronaviru, podpoříte tím moji charitu. Všechny vybrané peníze půjdou na podporu projektu zaměřeného na vodu v Africe.“ 

Zdroje:  Vlastní

Nejnovější články