„Čtyři měsíce jsem nejedl,“ postěžoval si Vémola. Novopečený šampion by klidně zápasil už v lednu

„Čtyři měsíce jsem nejedl,“ postěžoval si Vémola. Novopečený šampion by klidně zápasil už v lednu zdroj: Profimedia

Na Vémolu se stojí fronty. Na tiskové konferenci se opět ozval Viktor Pešta, připomněl se také Milan Ďatelinka. Šampion má zálusk i na „Piráta“.

Po jubilejním turnaji Oktagon 20 následovala tradiční tisková konference, na níž i tentokrát došlo na zajímavé otázky a odpovědi. Dle promotérů byla sledovanost podobná, jako v případě předchozího galavečera, což krom jiných sportovců zařídil také Karlos Vémola, který se stal šampionem střední váhy.

I na něj samozřejmě mířilo několik dotazů. Vémola se nejprve omluvil, že na tiskové konferenci svačí. „Čtyři měsíce jsem nejedl, od včerejška to nemůžu zastavit, mám s tím docela problém,“ prohlásil s tím, že se i v noci budil každou půlhodinu, aby se najedl. Už v den vážení dokázal nabrat zhruba dvanáct kilo, což dle jeho slov není normální. V den zápasu se tedy musel více hlídat, jedl hlavně rýži a ovoce. Podle všeho se na něm podepsalo náročné shazování, které musel podstoupit třikrát v krátkém časovém horizontu. V této souvislosti vyjádřil přání, aby mu promotéři Oktagonu na příště přichystali zápas ve vyšší váze. Ondřej Novotný tedyz legrace rovnou zmínil Martina Budaye. Myšlenka na titulový zápas v těžké váze se Vémolovi ale docela zamlouvala.

O váze mluvil i Alex Lohoré, který to měl přesně naopak. Bylo pro něj těžké něco sníst, než vstoupil do klece, vážil zhruba 84 kilogramů. Lohoré později řekl, že by se v Oktagonu rád představil i v budoucnu, na rozdíl od Vémoly by ale rád zamířil do nižší váhové kategorie. Když z tiskové konference odcházel, vyjádřil mu Karlos respekt, bojovníci si následně také podali ruku.

Vémolův zápas následně zhodnotil Viktor Pešta. „Přijde mi zkrátka, že se Karlos v té střední váze trochu schovává,“ prohlásil a poukázal na značný váhový rozdíl. Klání označil jako souboj Davida s Goliášem. V tu chvíli se Karlos ohradil. „Mě se líbí, jak tu každý řeší váhu. Já jsem ti řekl, co musíš udělat pro to, abych s tebou zápasil. Vůbec nebudu řešit, jestli budeš mít víc, nebo míň.“ Připomněl, že on sám po prohře s Attilou Véghem také neřešil, jestli vážil více, či méně, nebo že byl Attila o hlavu vyšší. „Pokud budeš vyhrávat a budeš mít titul, tak tě zmlátím v 93. A potom nebudu brečet, že jsi měl o pět kilo víc,“ prohlásil s tím, že ani Lohoré váhu neřešil. Vémola zároveň naznačil, že by se této diskuzi v budoucnu rád vyhnul.

A jak on sám vnímá Karlos svůj výkon? „Myslel jsem, že bude hodně nebezpečný v postoji, ale ve třetím, čtvrtém, pátém kole, když už měl dvě, nebo tři (kola) za sebou prohrané a musel zabrat, tak mě v postoji vůbec ničím neohrozil. Držel jsem si střed, počkal jsem si na něj a po mé kombinaci jsem ho vždy stáhnul,“ řekl s poděkováním trenérům, kteří ho na zápas připravovali.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený OKTAGON MMA (@oktagonmma)

Došlo i na spekulování nad dalším soupeřem. Milan Ďatelinka připomněl, že je nyní na řadě on, což bude Vémola patrně respektovat. „Já si nepřeju nic víc, než zmlátit Piráta, protože to jsou dlouhé roky, co o tom mluvíme,“ zareagoval novopečený šampion. „Na druhou stranu vidím, že si to Ďatel zaslouží víc, takže by asi nebylo fér ho přeskakovat. Takže napřed bude Ďatel, Pirát bude muset počkat. A nebo jestli to opravdu chce tak moc jako já, tak za měsíc v 90, 88 budu ready, ale tu 84 bohužel nedám,“ nabídl.

Uvidíme tedy, zda se Karlos na lednový turnaj zvládne protlačit. O angažmá stojí hlavně kvůli zápasu Petra Knížete, kterého by chtěl svou přítomností podpořit. „Monster“ dostal chuť ukázat, co v sobě má a prověří ho Leandro Silva, s nímž se nikdo do klece příliš nežene. Na turnaji dojde také na další titulovou bitvu mezi Ivanem Buchingerem a Ronym Paradeiserem, představí se i Lucie Pudilová, Gábor Boráros nebo Tereza Bledá. V příštím roce by se dle promotérů mohlo uskutečnit deset až dvanáct turnajů, máme se tedy na co těšit.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený OKTAGON MMA (@oktagonmma)

 

Zdroje:  Oktagon MMA

Nejnovější články