Vémola je šampionem, Francouz mu vzdoroval celých 5 kol. Ještě v kleci se o Terminátora přihlásil Pirát

Vémola je šampionem, Francouz mu vzdoroval celých 5 kol. Ještě v kleci se o Terminátora přihlásil Pirát zdroj: Profimedia

Karlos Vémola získal vysněný pás organizace Oktagon, na výhru se ale pořádně nadřel. Poprvé v kariéře musel bojovat celých 25 minut.

Očekávaný souboj o titul ve střední váze, pro nějž si do Čech přijel Alex Lohoré. Nečekalo ho však nic jednoduchého, protože proti němu do oktagonu nastoupil Karlos Vémola, kterému do karet hrála i značná váhová převaha. 

Podání rukou a šlo se na to. Lohoré byl rychlý na nohou a zkoušel útočit, Karlos ho ale podle očekávání vzal na zem. Netrvalo dlouho a byl v half gardu, dokonce zaklekl Lohorému ruku a vypadalo to na rychlý konec. Francouz se ale vysmekl a málem unikl zpátky do postoje. Celkem v klidu ale Vémolovým úderům odolával i na zemi. Těsně před koncem ale padl do pasti v podobě rear naked choke. Jako zázrakem se mu však podařilo Karlosovi stáhnout ruku a přežil do konce prvního kola.

Druhé kolo. Lohoré věděl, že nemůže zůstat statický, a tak útočil z dálky a zase se stahoval zpět do relativního bezpečí. Tohle se zdálo jako možná cesta k vítězství, Vémola si dokonce málem naběhl na zvedák, nakonec se mu ale podařilo mrštit soupeřem o zem. Tam ho drtil tvrdými lokty. Neustále mu zaklekával ruku, aby se nemohl bránit. Lohorému se ji ale vždy podařilo vysmýknout. Karlos je ale mitrem svého řemesla a jakmile někoho dostane na zem, do konce kola už ho jen tak nepustí. Postupně tedy Lohorého ubíjel údery a nedopřál mu chvíli klidu.

Třetí kolo Lohoré otevřel dobře trefeným jabem, ale následný kop už Vémola bez problému zachytil. Boj se přesunul k pletivu, kde se Vémola snažil soupeře strhnout na zem. Lohoré ale jeho pokusy houževnatě odmítal. Na jeho grimasách však šlo vidět, jak moc fyzicky náročné to bylo. Věčně to nemohl vydržet a boj opět skončil na zemi, kde měl jasně navrch Vémola. Lohoré ale Karlosovi v průběhu zápasení opakuje, že ho porazí, jako by tím chtěl sám sobě dodat sil. Do konce kola možná i díky tomu vydržel.

Vémola šel poprvé v kariéře do čtvrtého kola. Naštěstí pro něj ale Lohorému nezbývalo moc sil a ani se nesnažil útočit, pouze se vyhýbal tomu, aby ho Karlos vzal opět na zem. To se ale nakonec v půlce kola stejně stalo. Francouz mu tam trochu nesportovně chytal rukavice, ale dalo se to v takovém vyčerpání chápat. Terminátor mu to oplatil tvrdými údery, Lohoré však nepadl.

Vémola si dominantně kráčel k vítězství na body, zato Lohoré měl jedinou šanci na výhru tím, že by českého bojovníka ukončil před limitem. A když viděl, že Karlos už také mele z posledních sil, trochu se osmělil a zaútočil. Vzápětí se ale opět ocitl na podlaze oktagonu. Bylo vidět, že Terminátor by si raději než na body připsal vítězství TKO, ale Francouz ukazoval neskutečnou odolnost a srdce bojovníka, ukončit před limitem se prostě nenechal.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený OKTAGON MMA (@oktagonmma)

Po zápase si postěžoval na velký váhový rozdíl. Pokud ho v Oktagonu ještě uvidíme, mělo by to rozhodně být v nižší welterové divizi (-77 kg). Karlos vyseknul poklonu jeho houževnatosti. Jako příští vyzyvatel by podle něj měl o titul zabojovat Milan Ďatelinka, ale během měsíce se na něj prý nestihne připravit. Do klece přišel také Samuel "Pirát" Krištofič, který se s Vémolou už nějaký čas popichuje, a nově korunovaného šampiona vyzval. Pokud se zápas uskuteční, bude to nejspíše na přelomu března a dubna.

Zdroje:  Vlastní

Nejnovější články