Oktagon 20: Vémola vs. Lohoré – Live report

Oktagon 20: Vémola vs. Lohoré – Live report Karlos Vémola v Oktagonu | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Report a výsledky zápasů z turnaje Oktagon 20.

Jubilejní Oktagon 20 nabídne celkem 11 zápasů a jména jako Viktor Pešta, Daniel Škvor, Leo Brichta, Matouš Kohout a další. 

Daniel Hromek vs. Jan Fajk

Jan Fajk s bohatými zkušenostmi z amatérského MMA proti ostřílenému thaiboxerovi, který přešel k MMA teprve nedávno. Fajk podle předpokladu jde ihned po takedownu, ale Hromek u pletiva dobře brání. Když už ho zástupce Reinders týmu dostane na zem, okamžitě mu zase vstává. Tohle se opakuje celé kolo, Hromek mu to ale občas znepříjemní lokty. První kolo sice Fajk vyhrál, ale vypadá hodně unaveně.

Druhé kolo začíná přesně tam, kde to první skončilo. Fajk jde po takedownu a boj končí na pletivu, kde se snaží Hromka dostat na zem. Hromek se zvedne, ale Fajk ho opět shodí na zem. Ani jeden z bojovníků ale nedokáže nic zásadního vymyslet. Horší je ale situace pro slovenského bojovníka, který na body jasně prohrává a začíná vypadat frustrovaně. Jan Voborník nakonec borce postaví, ale Fajk jde okamžitě opět po takedownu a bere i druhé kolo.

Do třetího kola už Fajk jde hodně unavený a dává Hromkovi trochu více prostoru. Ten stihne před takedownem alespoň dva kopy. Poté se ale opakuje scénář z předešlých kol. Český bojovník ukazuje, že má opravdu silnou vůli a neustále se lepí na Hromka. Voborník opět borce staví do postoje. Fajk jde po takedownu, ale tentokrát ho slovenský borec odmítne a snaží se o ground and pound. Na ukončení má však necelou minutu. Fajk nakonec ještě Hromka přetočí a zkouší páku na nohu. Té sice Hromek vyklouzne, ale Fajk ho opět přizdí na podlahu, kde už do konce zápasu přežije a získá neatraktivní leč cenné vítězství.

O tom, jak fyzicky náročný zápas to byl, svědčí i to, že vítěz odmítá rozhovor a odebírá se na záchod.

Vítěz: Fajk na body

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený OKTAGON MMA (@oktagonmma)


Tomáš Fiala vs. Said Salambek Elderbiev

Elderbiev nedávno bojoval ve welterové váze s Václavem Holotou, kterému ale podlehl v prvním kole na TKO. Teď ale nastoupil proti Tomášovi Fialovi v lehké váze, která mu sedí mnohem více. Pro Tomáše Fialu, svěřence Petra Knížete z Monster gymu, jde o druhý zápas v tomto roce a také o jeho debut v organizaci Oktagon MMA.

Zápas začal zostra. Fiala po pár sekundách vypálil rychlý pravý hák, který jen těsně minul Saidův obličej. Poté se do útoku vrhl Said, který ale Fialu trefil a vypadalo to, že Fialou trochu otřásl. Said to viděl a vrhl se na Tomáše, který jej ale vzal okamžitě na zem. Odtud se dostal Saidovi do zad a zamknul jej do body trianglu. Said se sice dlouho bránil škrcení a několikrát se snažil přetočit, ale Tomáš mu to nedovolil. Z back mountu mu nakonec začal sázet tvrdé rány do hlavy, kterými Saida viditelně „nahulil“ a rozhodčí zápas správně zastavil.

Vítěz: Tomáš Fiala, TKO, 1. kolo

 

Daniel Škvor vs. Oumar Sy

Ostřílený kickboxer Dan Škvor, který měřil síly s těmi nejlepšími ve slavné organizace GLORY, ve své premiéře pod MMA pravidly. Krouží po vnějším obvodu a vysílá lowkicky. Jakmile ale zády narazí na pletivo, Oumar jde okamžitě po takedownu. Škvor ho ale málem trefí kolenem do protipohybu. Nakonec končí na zemi, ale podaři se mu vstát. Teď je to on, kdo vytlačuje soupeře ke kleci. Když jde Sy po takedownu, opět mu tam posílá koleno. Nakonec ale Francouze k zemi sestřelí úderem, ten ale na zemi přežije a natlačí Škvora na pletivo. Když se boj roztrhne, následuje přerušení kvůli ztracenému chrániči na zuby. Dan pak ale ztupňuje tlak a jde si pro ukončení před limitem, do konce kola se mu to ale nepodaří.

Druhé kolo, Sy jde opět na krátkou vzdálenost do klinče, v něm ale Škvor hrozí koleny a zvedáky. Tempo se ale zpomaluje a Dan vypadá, že mu znatelně ubyly síly. Oumar ho bere na zem, kde se pokouší o lokty. Škvor brání ze zad, ale vstát se mu nedaří a Francouz rozjíždí údery. Tohle vypadá pro českého bojovníka hodně špatně, Sy si jde pro rear naked choke a pár vteřin před koncem kola je konec.

"První dva zápasy v thaiboxu jsem taky prohrál a kam jsem to dotáhl," vzkázal po souboji poražený, že rozhodně nemá v plánu kariéru v MMA končit.

Vítěz: Sy, 2. kolo submise (rear naked choke)

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený OKTAGON MMA (@oktagonmma)

 

Magdalena Šormová vs. Evelina Wozniak

Magda začala svižně a po pár úderech se pokusila o takedown. Jenže Evelina takedown okamžitě přetočila a skončila Magdě na zádech. Tam se pokusila o škrcení a znepříjemňovala jí tuto pozici neck crankem. Nakonec se ale Magda ze zad dostala a z guardu se pokusila o armbar. Ten Evelina ubránila a Magda se dokázala přetočit do mountu, jenže jen na okamžik a Evelina ji usadila zpátky na záda do guardu, odkud jí dávala dobré rány. Na konci kola se zápas na chvíli dostal zpátky na nohy a kolo završila Magda dobrým superman punchem. I tak první kolo jasně vyhrála Polka

Magda do druhého kola věděla, že musí zabrat a snažila se přestřílet Evelinu v postoji. Po chvíli si ale Polka na Magdu počíhala a skvěle načasovaným takedownem jí vzala na zem. Bojovnice se zase dostaly do guardu a o pár ran později vlezla znovu Evelína Magdě na záda. Tam ji trápila s rear naked chokem, kterým Magdě demolovala čelist. To sice Magda ubránila, ale až do konce kola nedokázala polskou bojovnici ze zad setřást. I druhé kolo tak jde na polskou stranu.

Magda ve třetím kole natlačila Evelinu na pletivo, ale ta ji po chvíli otočila a znovu vzala Magdu na zem. Magda se znovu ocitla na zádech v guardu, ale Evelina se po chvíli rozhodla vzít zápas znovu do postoje a nechala Magdu postavit. Zápas v postoji ale netrval dlouho, a teď to byla Magda, která vzala Evelinu na zem a pokusila se leg lock, který ji ale nevyšel a zápas se znovu ocitl v postoji. Na konci kola znovu vzala Magda zápas na zem a v side kontrole se snažila Polku ukončit. To se jí ale nepovedlo a Evelina Wozniak vyhrává v dobrém zápase na body.

Vítěz: Evelina Wozniak, na body

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený OKTAGON MMA (@oktagonmma)

 

Václav Holota vs. Christian Jungwirth

Ani jeden z bojovníků se nikam nežene a zkouší spíše jednotlivé údery. Pak se ale boj dotane na zem a Holota zkouší nasadit páku na kotník, ta se mu ale nepovede utáhnout. Do lepší horní pozice se pak dostává Jungwirth, Holota ho aspoň ze zad otravuje lokty. Němec mu omylem vleze do pasti v podobě trianglu, který však ubrání. V postoji pak úřaduje delší kombinací, Holota vrací koleny. Jungwirth bere boj zpátky na zem, tam český borec zkouší armbar, ale soupeř se mu opět vysmekne.

Na začátku kola Jungwirth trefuje v postoji a bere boj na zem. Holota nejprve zkouší triangl, pak přechytává na armbar. Němec ale nejspíš koukal na poslední zápas Fergusona a páku na ruku neodklepe. Následně je Jungwirth opět aktivnější a dostává se do full mountu, odkud ho Vašek naštěstí setřese do half gardu. Těsně před koncem si ale Němec znovu vleze do trianglu, ani ten ale nedopadne.

Třetí kolo Jungwirth opět ukazuje, že v postoji bude mít navrch. Holota si tedy jde pro takedown, ale nakonec končí v nevýhodné pozici na zádech. Zápas přitom potřebuje ukončit před limitem, jinak nejspíš prohraje. Německý bojovník nic moc nedělá, ale drží si Holotu na podlaze, čímž mu znemožňuje něco převratného vymyslet. Jedinou možností se zdá být to, že by si Jungwirth omylem vlezl do nějaké páky. Rozhodčí necelou minutu před koncem borce postaví, Němec hned bere boj zpět na zem, kde chce přečkat do konce, aby si připsal vítězství na body. Po zápase přiznává, že byl několikrát sekundu od ukončení, ale přežil díky své silné mentalitě.

Vítěz: Jungwirth na body

 

Roman Paulus vs. Tomáš Zajac

Dlouho očekávané finále 5. série reality show „Oktagon výzvy“ mělo proběhnout už v listopadu, ale díky covidu muselo být odloženo na dnešek.

Paulus zahájil calfkickem, ale Zajac po chvíli spouští svoje rychlé ruce a ukazuje, že postoj má velice nebezpečný. Snaží se kontrolovat oktagon a dobře kontruje Paulusovi pokusy o útok. A na Paulusovi jde po chvilce vidět podlitina na levém oku, kterou způsobila tvrdá Zajacova pravačka. První kolo tak šlo za „Zajčekem“.

Ve druhém kole se Paulus snažil tlačit, ale Zajac mu toho moc nedovolil a dokonce jej svým hákem posadil na zem. Paulus se ale rychle otřepal a dokonce vzal rozjetého Zajaca na zem, kde jej dokázal kontrolovat, ale moc škody mu neudělal. Po chvíli se Zajac na chvíli postavil, ale Paulus jej znovu vzal single leg takedownem na zem do guardu. Tam mu dal několik dobrých úderů, ale znovu šlo vidět, že se oba bojovníci nikam neženou, a že šetří síly na další kola. Na konci ještě Zajac pohrozil leg lockem, ale nebylo to nic, co by Pauluse, který vyhrál druhé kolo, mohlo vyděsit.

Ve třetím kole trefil Zajac dobrou přední a zadní a Paulus mu na to odpověděl tvrdým calfkickem, po kterém se na tváři Zajace objevila bolestivá grimasa a raději šel ihned pro takedown. Jenže Paulus mu jej ubránil a znovu se ocitl na zemi v horní pozici. Tam se pokusil o kimuru a když mu nevyšla, aspoň svého soupeře kontroloval. Naopak Zajac byl na zemi velice pasivní a nijak se nepokoušel vstávat. Vypadá to, že Roman Paulus našel na Zajace recept a vyhrál i třetí kolo.

Na začátku čtvrtého kola Zajac znovu dobře trefoval svými údery Pauluse a dával si pozor na kopance do své přední nohy, před kterými se mu dařilo uhýbat. I tak se ale Paulusovi podařilo natlačit Zajace na klec a tam jej dostat dolů. Zajac se po chvíli postavil a zápas šel znovu do postoje, kde Paulus zakontroval Zajace tvrdým calfkickem, který šel s další bolestivou grimasou okamžitě na zem. Další kolo pro Pauluse.

Páté kolo zahájil Zajac v obráceném gardu a Paulus na něj zkusil jeden ze svých rychlých highkicků. Po chvíli vzal Paulus svého soupeře znovu na zem a přidal mu tam loket, který Zajacovi otevřel tržnou ránu na čele. Na zemi Paulus udržel Zajace až do konce souboje a po právu zvítězil na body a stal se šampionem Oktagon výzvy.

Vítěz: Roman Paulus, na body

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený OKTAGON MMA (@oktagonmma)

 

Jan Malach vs. Miroslav Brož

Oba dva lítají po oktagonu a sem tam zkouší výpad do útoku. Po minutě se boj dostává na pletivo a Brož po chvíli bere Malacha na zem, kde se dostává do side gardu a zkouší údery ramenem. Malach se ale dostane zpět na nohy a překvapivě hned zkouší takedown oplatit. Boj se ale dostává opět na pletivo, kde Brož drží svého soka přišpendleného, dokud ho nestrhne na zem. Malach ale ihned vyskočí zpět na nohy, kde pokračuje vyčerpávající přetahovaná.

Druhé kolo a Malach nahání Brože po obvodu oktagonu a zkouší jednotlivé údery, později i naskočené koleno, kterému ale schází pár centimetrů. Nic výraznějšího však netrefí a Brož ho bere na pletivo, díky čemuž v podstatě vyhrál první kolo. Malach má dobrou obranu a když už se dostane na zem, rychle vstává. Tohle mu ale stačit nebude a zatím se opakuje situace z prvního dnešního zápasu. Když se ale dvě minuty před koncem boj opět roztrhne, Malach okamžitě útočí a trefuje. Inkvizitor ho ale opět neutralizuje na kleci, což mu Malach alespoň znepříjemňuje koleny.

Třetí kolo začíná Malach dobře v postoji, trefuje jednotlivé údery, ale když se Brož z dálky rozběhne pro takedown, zkouší ho odkopnout side kickem. Ten mu Inkvizitor zachytí a díky tomu se opět dostane k boji na tělo. Nic zásadního tam sice nevykouzlí, ale kontroluje zápas a znemožňuje Malachovi jakkoliv bodovat. Malachovi se nakonec podaří na zemi protočit, ale pokračuje ve wrestlingu, kde ani on nedává údery.

Vítěz: Malach, 2:1 na body

 

Leo Brichta vs. Matouš Kohout

Oba borci se spolu v létě utkali v rámci pravidel Oktagon Underground, kde ve skvělém souboji nakonec vyhrál těsně na body Leo Brichta. Teď měl Matouš Kohout možnost oplatit Leovi svoji porážku pod pravidly MMA.

Oproti očekávání se začalo docela takticky a oba borci se první minutu jen lehce okopávali lowkickama. Následně Matouš zachytil Leovu nohu po roundkicku a natlačil ho na pletivo. Jenže nakonec to byl Leo, který dostal Matouše na zem a tam mu nadělil množství krátkých úderů. Matouš se posléze postavil, ale Leo jej zvedl ze země a znovu s ním praštil o zem. Jak se Matouš chtěl znovu zvednout, rychle mu dal předloktí pod bradu a zamkl těsný rear naked choke. Matoušovi po chvíli nezbylo nic jiného než odklepat a Leo Brichta tak vyhrál velice rychlým způsobem v čase 2:28 v prvním kole.

Vítěz: Leo Brichta, rear naked choke, 1. kolo

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený OKTAGON MMA (@oktagonmma)

 

Milan Ďatelinka vs. David Hošek

Souboj o post dalšího vyzyvatele ve střední váze. Ďatelinka okopává Davida lowkicky, ten vrací rukama. Milan neotálí a jde pro takedown, tam trpělivě pracuje na pozici. Jakmile vycítí příležitost, Hoška rychle utáhne z mountu na arm triangl. Dominantní vítězství.

"Myslíš si, že si zasloužím pás?" ptá se vítěz Ondřeje Novotného. Proti komu o něj bude bojovat se dozvíme v dnešním hlavním zápase.

Vítěz: Ďatelinka, 1. kolo submise (arm triangl)

 

Viktor Pešta vs. Ildemar Alcantara

Vítěz: Pešta, 1. kolo TKO

Průběh tohoto zápasu si můžete přečíst zde:







 

 

Karlos Vémola vs. Alex Lohoré

Vítěz: Vémola na body

Průběh tohoto zápasu si můžete přečíst zde:










Zdroje:  Oktagon MMA

Nejnovější články