Viktor Pešta předvedl bezchybný výkon a Brazilce ukončil v prvním kole tvrdými údery

Viktor Pešta předvedl bezchybný výkon a Brazilce ukončil v prvním kole tvrdými údery zdroj: Profimedia

Český veterán UFC si připsal vítězný debut v polotěžké váze nad zkušeným bojovníkem z Brazílie.

V pořadí druhý Čech, který se dostal do UFC, Viktor Pešta, se po více než roce vrátil do oktagonu. Naposledy se v něm střetl s Michalem Martínkem, který mu v prvním kole zlomil svým úderem čelist a Viktor tak byl nucen dát si od zápasení delší pauzu.

Poté se odchovanec Penta gymu rozhodl přejít z těžké do polotěžké váhy (93 kg), která by mu mohla sedět více. Jako soupeře mu Oktagon vybral brazilského bojovníka Ildemara Alcantara, který je také veteránem UFC, kde vyhrál 4 ze svých 7 zápasů. Alcantara je velice zkušeným bojovníkem se 41 zápasy, z nichž 26 vyhrál a 15 prohrál. O jeho komplexnosti svědčí, že své soupeře umí ukončovat jak v postoji, tak i na zemi - 11 zápasů ukončil na KO/TKO a 9 na submisi. V BJJ to dotáhl až na černý pás a i přesto, že mu je už 38 let, jedná se o nebezpečného bojovníka.

Alcantara začal v obráceném gardu a několika lehkými lowkicky přivítal Peštu v polotěžké váze. I přes svůj věk měl Alcantara velice rychlé údery, kterými se snažil Peštu trefit. Ten dost vyčkával na správnou příležitost a když přišla, vystartoval tvrdou kombinací úderů proti Brazilci a tvrdě jej trefil.

Alcantara úder ale ustál a následně chtěl chtěl Peštu kopnout. Jenže Viktor mu zachytil nohu a poslal Brazilce s černým pásem z BJJ na zem. Tam mu z guardu dával ochutnávat tvrdé údery. Po chvíli šel Alcantara do želvy a nabídl tak Viktorovi záda. Ten neváhal, zahákoval jej nohama a začal na něj sypat tvrdé bomby.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený OKTAGON MMA (@oktagonmma)

Brazilský bojovník nedokázal najít na Peštovu ofenzívu odpověď a ten je několikrát čistě trefil do čelisti. Netrvalo dlouho a Brazilec byl značně otřesený a přestal se bránit. Rozhodčí tak správně zápas ukončil a Viktor Pešta si zapsal první vítězství v polotěžké váze.

Po zápase měl český bojovník z vítězství radost a řekl, že se v polotěžké váze cítí skvěle. Dokonce litoval toho, že do polotíhy nepřešel už dříve:

„Jsem rád, že se to podařilo, že to klaplo. Myslím, že ta 93 je pro mě dobrá váha, cítím se rychlejší i silnější,“ řekl Pešta v pozápasovém rozhovoru. Přiznal, že dělání váhy nebylo zas tak drastické a v den zápasu vážil necelých 100 kg.

V pozápasovém rozhovoru si taky trochu rýpnul do Karlose Vémoly, kde řekl, že když před ním raději „Terminátor“ utekl do střední váhy, tak by rád bojoval s Attilou Véghem, kterého respektuje jako člověka i bojovníka a má jej za nejlepšího bojovníka Oktagonu MMA v polotěžké váze.

Zdroje:  Oktagon MMA

Nejnovější články