Karlos „Terminátor“ Vémola má soupeře a 30. prosince se pobije o titul střední váhy Oktagonu!

Karlos „Terminátor“ Vémola má soupeře a 30. prosince se pobije o titul střední váhy Oktagonu! zdroj: Profimedia

Už to vypadalo, že se pro Vémolu nenajde rovnocenný soupeř. Ondřej Novotný ale vytáhl eso z rukávu a našel pro Terminátora kvalitního protivníka.

Karlos Vémola před necelými dvěma týdny přesvědčivě porazil Václava Mikuláška a vzápětí prohlásil, že chce na akci Oktagon 20, která se koná 30. prosince, bojovat znovu. Zdůraznil, že tentokrát by už rád bojoval o neobsazený šampionský titul Oktagonu ve střední váze, a že by si přál kvalitního soupeře.

Sehnat adekvátního soupeře za tak krátkou dobu určitě nebyl pro promotéry Oktagonu žádný med a po tom, co ztroskotaly jednání s turecko-německým bojovníkem Azízem Karaogluem, kvůli jeho sympatizací s teroristickými organizacemi se zdálo, že Karlos Vémola se už tento rok svým fanouškům v oktagonu neukáže.

Nakonec se ale Ondřeji Novotnému přece jen povedlo sehnat soupeře, který by pro Karlose mohl být výzvou. Jde o francouzského bojovníka Alexe „Da Killa Kid“ Lohoré, který má dost působivé skóre 19 vítězství a 5 porážek. Navíc, jak i jeho přezdívka napovídá, má pořádný zabijácký instinkt a 16 zápasů ze svých 19 výher ukončil před limitem.

Jedná se o zkušeného bojovníka, který bojoval v Bellatoru, vyhrál šampionský titul v organizaci BAMMA a byl i vyzyvatelem o titul v Cage Warriors. Teď by se rád stal šampionem v Oktagon MMA a říká, že Karlose Vémolu naučí respektu:

„Hej Karlosi, jmenuju se Alex Lohoré aka „Da Killa Kid“. Mám 5 světových titulů. Tam odkud jsem si po zápase podáme ruce. A já tě to naučím 30. prosince,“ vzkazuje Lohoré Karlosovi a naráží na to, že Vémola si s Mikuláškem po zápase nepotřásl rukou.

Někteří fanoušci ale nesouhlasí s tím, aby Lohoré bojoval o titul hned v prvním zápase v organizaci. Navíc sice Lohoré poslední zápas odbojoval ve střední váze, ale jinak celou svoji kariéru bojoval ve welterové váze a hodně fanoušků má pochybnosti, zda tedy pro Karlose vůbec bude výzva. To však jak Karlos tak i Ondřej Novotný odmítli a poukázali na to, že Lohoré, který je v žebříčku středních vah na 93. pozici, bude pro Karlose určitě dobrým testem a rovnocenným soupeřem.

Svého nadcházejícího soupeře zhodnotil i sám Vémola, který byl spolu s Attilou Véghem hostem v podcastu „MMA letem světem“ u Ondřeje Novotného:

„Je určitě hrozně šikovný, jak Attila říkal, budu si muset dávat pozor hlavně v postoji,“ je si vědom kvalit svého soupeře Vémola. „Tohle je poprvé v životě, co budu nastupovat na 5 kol. Ještě jsem v tom nikdy nebyl, takže když frajer vydrží ty 3 kola, tak uvidíme jak potom bude 4. nebo 5. kolo. Takže fakt musím fýzovat, jsou to jenom 3 týdny, udělat ty 2 kola navíc.“

„Fyzicky bych na tom měl být asi líp, ale on je zase mnohem rychlejší, bude se snažit těžit z toho postoje a hlavně v těch šampionských kolech si to opravdu budu muset pohlídat.“

Karlos věří, že klíčová bude fyzická kondice a chce být připravený i na šampionská kola:

„Bude tam rozhodovat jak moc budu připravený na 3., 4., a 5. kolo, pokud se mi to nepodaří ukončit nějak dřív. On mi to asi zadarmo jako Mikulášek nedá, takže teďka opravdu začnu tvrdé sparringy, kdy na mě začnou nastupovat u Andrého čerství kluci. Ve čtvrtek přijede i „Denisa“ Procházka.“

Na to mu Attila Végh s úsměvěm odpověděl, že je u něj na sprarringy více než vítaný. Jenže Karlos by raději s „Attilkou“ ostrý zápas, a tak nabídku pro teď se smíchem odmítl: „Já si s tebou ještě rád do budoucna zaspáruju, ale napřed naostro a potom lehce,“ zasmál se Karlos.

Karlosův plán na další dny je jasný. Tvrdé sparringy s těmi nejlepšími bojovníky okolo a potom vyladit váhu na 84 kg.

„Budu trénovat s těma nejlepšíma, tento týden jsem u Andrého, ve čtvrtek nám potvrdil, že přijede Jirka Procházka, myslím si, že kvalitnější sparring nemůžu mít. Zítra spáruju s Muradovem, který je velice podobný jako můj soupeř, je rychlý a má skvělý postoj. A v neděli odjíždím do Polska, kde budu pondělí, úterý a středu spárovat. A tím to zakončím.“

Karlos to s Alexem Lohoré určitě nebude mít lehké a bude zajímavé sledovat jak se vypořádá s rychlostí a dobrým strikingem od francouzského bojovníka. Lohoré se na druhou stranu bude muset popasovat s Karlosovými takedowny a jeho fyzickou silou. Velký význam také může mít to, že se jedná o zápas na 5 kol, což je velký rozdíl oproti tříkolovým bitvám, na které je „Terminátor“ zvyklý.

Zdroje:  Oktagon MMA , MMA letem světem

Nejnovější články