„Mám rozdrobené kůstky v lokti,“ přiznal Karlos Vémola tři týdny před dalším zápasem

„Mám rozdrobené kůstky v lokti,“ přiznal Karlos Vémola tři týdny před dalším zápasem zdroj: Profimedia

Vémola sice bude muset podstoupit další operaci, zápas na turnaji Oktagon 20 ale údajně zvládne. „Terminátor“ zmínil i několik možných soupeřů.

Karlos se v rámci posledního vysílání na Facebooku krátce vrátil k souboji s Václavem Mikuláškem, v němž si připsal velmi rychlé vítězství. V první řadě připomněl, že byl před zápasem pod velkým tlakem, protože byl připraven splnit svůj slib, tedy ukončit kariéru, pokud by Mikuláška neukončil v prvním kole. Život profesionálního bojovníka by však opouštěl s těžkým srdcem, zatím na tuto možnost není připraven. „Mně opravdu šlo o hodně, lidé si neuvědomují, jaký to byl tlak. Je to MMA. Kdyby se náhodou trefil, zhroutil by se mi celý život a vše, co jsem tady 30 let budoval.“

Pod velkým tlakem byl ale podle něj hlavně Mikulášek, což se projevilo na jeho výkonu. „Že ten zápas neunesl, to je jasné. V zápase vůbec nebyl, spadlo to na něj, zamrzl, neudělal vůbec nic.“ Václav podle něj nezvládl ani chvíle, které následovaly po souboji, čímž mimo jiné narážel na jeho vyjadřování během tiskové konference. Že se nechoval jako sportovec, přisuzuje Karlos právě napětí, s nímž se musel vyrovnat. Vémola koneckonců přiznal, že se i on bezprostředně po přerušení souboje nechal unést. „Teď se směj,“ křičel na soupeře, když se zvedali ze země, což má podle něj ke sportovnímu chování daleko.

Karlos se tedy Mikuláška částečně zastal, negativních komentářů si dle jeho slov už oba užili dost, je čas posunout se dál. U Vaška vidí šanci na návrat v lepším světle, bude záležet na tom, zda dokáže využít další příležitosti.

Řeč přišla i na turnaj Oktagon 20, kde se Vémola taktéž představí. „Terminátor“ trvá na tom, že pokud by šlo o váhovou kategorii do 84 kilogramů, mělo by jít o titulový zápas. „Titulových adeptů zase tolik není. Hodně lidí mluví o „Pirátovi“, ten možná nebude ready, má špatnou ruku. Mluví o Ďatelinkovi, taky nevím, jestli bude ready,“ vyjmenoval možné kandidáty. Nezapomněl ani na Leandra Silvu, který si o něj opakovaně říká. Jako vhodný soupeř mu ale nepřipadá, protože běžně zápasí ve váze do 77 kilogramů. Vémola se tedy obává, že by mu lidé po souboji vyčítali, že nešlo o pravou střední váhu, stejně jako v případě souboje s Robertsenem. S Ondřejem Novotným údajně o možném soupeři již diskutovali, na stole byl také Michal Materla. Polák však v listopadu prohrál, takže už pro „Terminátora“ není tak atraktivní. Zatím to tedy vpadá, že půjde o domluvenou váhu, na titul si Karlos bude muset počkat do příštího roku.

Během streamu se sám od sebe zmínil i o zraněné ruce. Podle všeho jde o bolestivou vzpomínku na zápas s Jackem Hermanssonem, v němž odmítl odklepat. „V lednu musím jít na složitou operaci, už to opravdu nemohu odkládat,“ přiznal s tím, že ho trápí především velká bolest. „Ta ruka je opotřebovaná, mám rozdrobené kůstky v lokti, které mi to zatahují. Nijak mě to neomezuje v pohybu, v rozsahu, jenom mě to prostě bolí. Špatně spím, ruka neregeneruje. V žádném zápase mě to neovlivnilo a neovlivní mě to ani v tom třetím, jenom se mě hodně uleví od bolesti.“ Během operace doktoři z ruky částečky kostí vyndají, načež si Karlos bude muset dát chvíli pauzu. Už nyní ale avizuje, že bude opravdu krátká. Rekonvalescenci odhaduje na dva týdny, pak se chce vrátit do tréninku.

Operace je klíčová také kvůli plánovanému boxerskému duelu s Otakarem Petřinou. Vémola piluje postoj ve Spejbl gymu, protože ho mnoho lidí v tomto směru kritizuje. Právě v souboji s Marpem si chce dokázat, že se dokáže prosadit i zde. „Chtěl bych si střihnout postojový zápas. A nejlepší zápas, jaký si dokážu představit, by byl s Marpem. Myslím si, že Marpo o tento zápas také hodně stojí. Určitě to nechceme dělat na pay per view, takže pokud to jednou situace dovolí, tak si myslím, že si tenhle zápas jednou oba rádi švihnem.“

Zdroje:  Karlos Vémola Facebook

Nejnovější články