Karlos Vémola nechce dělat Peštovi reklamu. „Nikdy s ním zápasit nebudu!“ prohlašuje

Karlos Vémola nechce dělat Peštovi reklamu. „Nikdy s ním zápasit nebudu!“ prohlašuje zdroj: Profimedia

Viktor Pešta svými komentáři zřejmě překročil pomyslnou hranici. Karlos Vémola se na jeho konto už nechce nikdy vyjadřovat, vzájemný zápas podle něj nepřichází v úvahu. Tedy až na jednu výjimku.

Mikulášek není jediný, kdo českému „Terminátorovi“ leží v žaludku. V poslední době se osmělil také Viktor Pešta, který si z Václava zřejmě vzal příklad. Také on se totiž snaží Vémolu vyprovokovat k vzájemnému duelu. Nyní se ale zdá, že Karlos na tuto hru nepřistoupí.

Ve spolupráci s iSport.cz se Vémola rozhodl odpovědět na několik dotazů. Jeden z nich mířil právě na Peštu a jeho rady ohledně lvice Elsy. „Tohle je naposledy, co se o něm vyjadřuji. Na jakékoliv tiskovce dávám novinářům no comment, nebudu se vyjadřovat o Peštovi. Protože když se nebudu vyjadřovat o Peštovi, tak o něm do roka nikdo nebude vědět,“ reagoval naštvaně. Viktor si podle něj absolutně zkazil kariéru, odchod z UFC byl pouze první z neúspěchů. „Zlámali mu rypák v Rusku, pak přišel do Čech, kde mu rozbil držku Martínek. A jen co ji může otvírat, tak ji otvírá.“

Karlos Vémola Karlos Vémola v Oktagonu | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Vémola v této souvislosti prohlásil, že pokud mají bojovníci něco v hlavě, snaží se z příležitosti ukázat se v UFC něco vytěžit, jako příklady uvedl Jirku Procházku, Makhmuda Muradova, Lajoše Kleina a Davida Dvořáka. Pešta je podle něj přesný opak. Karlos do budoucna o Viktorovi debatovat nehodlá, protože mu nechce dělat reklamu. Zároveň také odmítl, že by s ním někdy vlezl do klece. „Nikdy s ním zápasit nebudu, já mu tu reklamu neudělám. Nikdy!“ Jedním dechem ale zmínil jednu možnou výjimku, kdy by na zápas s ním kývnul. Pokud by Pešta získal opasek šampiona, pak by mu Vémola titul sebral. „Do roka a do dne o Peštovi nebude nikdo vědět. Ještě dvakrát od někoho dostane přes držku a jeho kariéra, tak jak rychle vyletěla, když se náhodou dostal do UFC, skončí.“

Viktor zřejmě zašel příliš daleko, když kritizoval Vémolovu snahu postarat se o lvici Elsu. „Terminátor“ byl přitom vzájemnému souboji nakloněn, dokonce naznačil, že by duelu dvou UFC veteránů slušela O2 aréna. Názor ale evidentně změnil.

Pešta přitom nijak neskrývá, že o zápas s Karlosem stojí. I proto mu přál štěstí v souboji s Robertsenem, protože pokud by prohrál, nebyl by už pro Viktora tak lukrativní. On sám si přitom nemyslí, že by měl být pro něj Terminátor jednoduché sousto. „Karla Vémolu beru jako těžkého soupeře, ale co. Ten zápas chci.“ Nyní to ale vypadá, že si nejprve bude muset sáhnout na opasek šampiona, aby o něj Vémola měl zájem.

Karlos se zmínil také o přípravě na duel s Mikuláškem. Čtyři týdny před zápasem váží 93 kilo, takže shazování do 84 zřejmě nebude žádný problém. Těch 8,5 kilogramu údajně stihne vypotit za jednu noc ve vaně. S tréninkem mu pomáhá André Reinders a boj v postoji stále ladí ve Spejbl gymu. V příštím týdnu by ale rád vyrazil do zahraničí, konkrétně do polského klubu Ankos MMA, kde by se mu měl věnovat trenér Makhmuda Muradova. V záloze má také poláka Mameda Khalidova, který je podle Vémoly perfektním sparing partnerem.

„Lidé si naivně myslí, že Babu Jagu podceňuji. Já z něj chci udělat příklad. Trénuju na něj víc, než na kohokoliv jiného, není to ale jenom o něm. Za prvé ho chci ztrestat, chci ho porazit v prvním kole, ale tři týdny na to bych měl mít další zápas,“ připomněl. Zároveň zdůraznil, že pokud by se měl představit znovu ve střední váze, musí jít o titulový zápas. „Je mi jedno s kým, ale 84 půjdu jedině, pokud by to byl titulový zápas. Pokud si Ondra nemyslí, že si zasloužím titulový zápas, to nechám plně na něm, tak 84 rozhodně nepůjdu, půjdu nějakou catchweight,“ prohlásil s tím, že ideální by byla váha kolem devadesáti kilogramů.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

❄️ Winter is coming 5.12. ‍♂️ #terminator #vemola #mma #lvizerouprvni #oktagon #vemolice

Příspěvek sdílený Karlos "Terminator" Vemola (@karlos_terminator_vemola),Lis 5, 2020 v 1:33 PST

Řeč padla také na Leandra Silvu, který si o zápas s Vémolou nedávno řekl. Dle Karlose jde o zajímavého kandidáta na titulový zápas ve váze do 84 kilogramů, proti čemuž by „nikdo nemohl nic namítat.“ Rozhodnutí ale nechává na promotérech. Do té doby je však stále dost času, na řadě je nyní souboj s Mikuláškem, který se uskuteční 5. 12. na turnaji Oktagon 19.

Zdroje:  isport.blesk.cz

Nejnovější články