Karlos Vémola si brousí zuby na Brazilce, který ještě neprohrál před limitem. „Slušel by tomu souboj o titul,“ dodává „Terminátor“

Karlos Vémola si brousí zuby na Brazilce, který ještě neprohrál před limitem. „Slušel by tomu souboj o titul,“ dodává „Terminátor“ zdroj: Profimedia

Na Vémolu se stojí fronty. Krom Viktora Pešty se ozývají i zahraniční bojovníci. Dle Ondřeje Novotného by se Karlos mohl stát šampionem dvou divizí.

Karlos Vémola si připsal důležité vítězství v souboji s Thomasem Robertsenem, čímž si spravil chuť po prohře s Attilou Véghem. Hned po souboji s Norem prohlásil, že je na řadě Baba Jaga. Zápas s Václavem Mikuláškem přitom označil jako „easy fight“. Naplánován je na 5. prosince, kdy se uskuteční Turnaj Oktagon 19. Už nyní se ale řeší, kdo přijde na řadu jako další.

Organizátoři se vzhledem k problematické době snaží soustředit na ty nejbližší akce, momentálně tedy připravují Oktagon 18, který přijde už za necelé tři týdny. Bojovníkům se ale čekat nechce. V nejisté době se sami hlásí o příležitost. A zrovna na Karlose Vémolu se nyní stojí fronty. O souboj s ním krom Viktora Pešty projevil zájem také Leandro Silva.

Leandro Silva zdroj: Profimedia

Brazilec přesně před rokem ukázal své kvality, když zvítězil nad Robertem Bryczkem. Toho přitom nikdo nedokázal porazit od roku 2013. Silva doufal, že s ním organizace bude počítat i v budoucnu. Neskrýval tedy překvapení, když v titulové bitvě dostal místo něj šanci Maté Kertesz, který nakonec s šampionem Davidem Kozmou prohrál. I kvůli tomu dva týdny nazpět oslovil oba promotéry organizace Oktagon MMA. „Zdravím šéfy Oktagonu. Respektuju vás, ale nesouhlasím. Když jsem porazil titulového vyzyvatele, proč nemůžu bojovat o opasek s šampionem Davidem Kozmou? Prosím o vysvětlení,“ prohlásil skrze Instagram. Ondřej Novotný následně ve vysílání pořadu MMA letem světem zdůraznil, že má Brazilec pod Oktagonem pouze jeden zápas, kvůli pandemii je navíc riskantní zvát soupeře z Ameriky či Brazílie.

S tím se ale Silva nesmířil. „Jsem 77, ale jestli pro mě nikoho nemáte, není problém. Pojďme udělat zápas v 84 s tvrdým a populárním bojovníkem Karlosem Vémolou,“ zkusil na Instagramu opět zabojovat o angažmá. „Terminátor“ by evidentně do souboje šel, pokud by byla splněna jedna podmínka. „Pokud mám mít zápas se Silvou, slušel by tomu souboj o titul,“ řekl pro server FightClubNews.cz.

Proti by zřejmě nebyl ani Ondřej Novotný. „Uvidíme. Je to pro mě fajn, když jsou bojovníci takto aktivní, chtějí zápasit a nastupovat. Pro oba je to samozřejmě extrémně zajímavý zápas, protože když bychom to udělali, tak by „Buscape“ bezpochyby mohl aspirovat také na titul v 77. A kdyby vyhrál Karlos, tak by bezpochyby mohl chtít bojovat o titul ještě v 93,“ prohlásil promotér s tím, že by tím oba mohli nakročit k pozici šampiona dvou divizí. Jedním dechem ale znovu dodal, že pandemie celou situaci značně komplikuje.

Karlos Vémola vs Thomas Robertsen zdroj: Profimedia

Je samozřejmě otázkou, zda by se Brazilec dokázal proti Vémolovi ve střední váze prosadit, Karlos by měl v tomto směru velkou výhodu. Sluší se ale dodat, že Silva za celou svou profesionální kariéru (32 zápasů, z toho 24 výher) ani jednou neprohrál před limitem. Brazilce nikdo nedokázal ukončit na KO/TKO, ani na submisi. „Buscape“ (nebo Apolo, jak si nově nechává říkat), je velmi šikovný na zemi, v duelu s Bryczkem navíc potvrdil, že se umí prosadit i v postoji. Pro Vémolu tedy rozhodně představuje zajímavou výzvu.

Jak už ale bylo řečeno, nyní je na řadě Václav Mikulášek. V souvislosti s ním si vzal „Terminátor“ malé předsevzetí. „Babu Jagu zničím v prvním kole, jako že se Terminátor jmenuju. A jestli ne, tak ty rukavice pověsím na hřebík, protože už nemá cenu dál zápasit.“


Zdroje:  Sherdog , MMA letem světem , fightclubnews.cz

Nejnovější články