Vémola bojuje s dalším zraněním, do zápasu ale nastoupí. „Síla a zkušenosti by měly být na mojí straně,“ zhodnotil soupeře

Vémola bojuje s dalším zraněním, do zápasu ale nastoupí. „Síla a zkušenosti by měly být na mojí straně,“ zhodnotil soupeře zdroj: Profimedia

Uskuteční se sobotní turnaj Oktagon 17? Promotéři organizace Oktagon MMA věří, že ano. Příprava hlavních aktérů vrcholí.

O „Terminátorovi“ promluvil Michal Vančura, který se mu věnuje ve Spejbl gymu. Dle jeho slov u něj piluje postoj už pět měsíců a skutečně se výrazně zlepšuje, konkrétně třeba v rychlosti a dynamice úderů. Sám si myslí, že Vémola soupeře sežere.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

#boxing #padwork #mittwork #defense #mayweather #spejblgym #oktagonmma #coachvancura #terminator

Příspěvek sdílený Michal Vančura (@mikesspejblgym),Čen 3, 2020 v 5:08 PDT

Necelý týden před zápasem se ale Karlos musí porvat s dalším nepříjemným zraněním. Po operaci ramene a kolene musel opět dojít k doktorovi, tentokrát kvůli prostředníčku na levé ruce. Na videu je vidět, jak je kloub nateklý, celý prst je pak trochu nakřivo. Doktor nechal nasadit dlahu, tu měl Karlos dle instrukcí nosit tři týdny. S ní by ale mnoho nenatrénoval, okamžitě ji tedy sundal a prst fixuje v rukavicích. „Nezastavujeme. Není čas ztrácet čas. Ještě mám týden na to dát se do kupy,“ okomentoval celou situaci.

Český bijec také zhodnotil svého protivníka. „O svém soupeři si myslím, že je opravdu kvalitní, protože od malička dělal kickbox, postojář, ale i zem má skvělou, rychle zabírá záda, je rychlej. Připravoval jsem se úplně na jinýho soupeře, jinak velikostně, jinak pohybově, takže to teď musím rychle předělat. Ale síla a zkušenosti by měly být na mojí straně,“ řekl na konto Thomase Robertsena. Borci spolu změří síly v domluvené váze do 90 kilogramů. Norský bojovník v minulém roce bojoval o titul střední váhy v organizaci Cage Warriors, momentálně drží bilanci 8-3.

Krom nebezpečného Nora má Vémola v hlavě také nový přírůstek do vlastní miniaturní zoo. Ujal se totiž opuštěného lvíčete, v jehož přítomnosti je poslední dobou často vidět na sociálních sítích. Že jde o čistou dobročinnost, zpochybnil Viktor Pešta, který zareagoval na jeden z příspěvků na Instagramu. Podle něj Karlos lva trápí, aby si „zvýšil street kredit“. Zdá se, že bude mít Karlos hned po zápasu s Václavem Mikuláškem dalšího sparing partnera na slovní přestřelky.

Vraťme se ale k turnaji Oktagon 17. Ten by se měl uskutečnit příští sobotu. Zatím to vypadá, že se tak opravdu stane. Přípravy jsou v plném proudu a hlavní organizátoři pevně věří, že žádný zákaz nepřijde. Na to ostatně spoléhají i bojovníci, kteří se i nadále věnují přípravě.

Přesvědčený je i jeden z šéfů organizace – Ondřej Novotný. V návaznosti na poslední dění v souvislosti s pandemií onemocnění COVID-19 se aktivně snaží lobovat za možnost turnaj uskutečnit. I on spoléhá na to, že ministr dodrží slovo a velké mezinárodní akce skutečně obdrží výjimku. „A i kdyby to náhodou změnil, tak bude. Třeba v bublině na měsíci, ale bude! Uděláme to pro naše bojovníky, spolupracovníky a fanoušky,“ oznámil na Twitteru. Nezbývá než doufat, že vše dobře dopadne a Oktagon 17 skutečně proběhne. Držíme palce.

Zdroje:  Oktagon MMA , Twitter Ondřej Novotný

Nejnovější články