Vémola si poradil s Norem. Nyní se chystá na Mikuláška, kterého chce porazit v prvním kole. „A jestli ne, tak ty rukavice pověsím na hřebík,“ řekl po zápase

Vémola si poradil s Norem. Nyní se chystá na Mikuláška, kterého chce porazit v prvním kole. „A jestli ne, tak ty rukavice pověsím na hřebík,“ řekl po zápase zdroj: Profimedia

Po prohře s Attilou Véghem si Karlos připsal důležitou výhru. Hned po souboji urazil Borárose, Čepa, Peštu i Krištofiče.

V sobotu večer téměř po roce opět zazněla notoricky známá znělka s filmové série Terminátor, což znamenalo jednu jedinou věc. Karlos Vémola po dlouhé době znovu pochodoval do klece, kde na něj čekal norský zápasník Thomas Robertsen. V hale sice nebyli přítomni diváci, kteří by Vémolu povzbudili, Karlos se ale do bojové nálady dokázal dostat i bez nich. Už cestou k Oktagonu cenil zuby, což napovídalo, že je při chuti. Obejít se musel i bez trenérů z London Shootfighters, kteří se nemohli zúčastnit kvůli nařízené karanténě. Doprovodil ho tedy André Reinders, s nímž se na souboj připravoval.

Na začátku prvního kola se Robertsen odmítl s Vémolou pozdravit, už se soustředil na samotný zápas. Karlos otevřel souboj jako první lowkickem, načež navázal pravým hákem. To následně zopakoval a Nora tlačil k pletivu, kde začal pracovat na takedownu. Robertsenovi se dvakrát podařilo vstát, po první minutě ale Vémola soupeře zvedl do vzduchu a tvrdě s ním praštil o zem. Vémola pracoval na pozici, velmi rychle se přesunul do oblíbeného halfguardu. Zkusil dokonce north-south choke, Nor ale ze sevření utekl. Vémola nikam nepospíchal, držel dominantní pozici a šetřil i údery. Robertsen hlavně v závěru kola nakoupil několik kladívek a loktů. Byl to však paradoxně Karlos, kdo odcházel do rohu otevřen nad pravým okem.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Ve spárech lva!

Příspěvek sdílený OKTAGON MMA (@oktagonmma),Říj 18, 2020 v 10:19 PDT

Na začátku druhého kola Vémola trefil tvrdou pravou, několik úderů si připsal i Robertsen. Po deseti sekundách už ale Karlos soupeře znovu vzal na zem. Nor se sice snažil postavit s pomocí pletiva, Vémola mu to ale nedovolil. Na zemi sázel Robertsenovi krátké údery na žebra a pravou rukou mu nepříjemně jezdil po krku a po obličeji. Rozhodčí Václav Přibyl následně po dvou minutách překazil jeho dominanci, když bojovníky postavil na nohy. Nor se snažil zabojovat v klinči, když si Karlose opřel o pletivo, ten ho ale vzápětí opět dostal pod sebe. Rozhodčí následně opět upozornil, aby byl na zemi aktivnější. Vémola už ale nechtěl zpět do postoje a začal přidávat na kadenci úderů. Druhé kolo si pohlídal.

Robertsenovi bylo jasné, že první dvě kola prohrál. Na začátku třetího se tedy tuzemského bojovníka snažil překvapit. A to se mu téměř podařilo. Nejprve trefil frontkick, k němuž hned poté přidal pravý hák, následně dokonce navázal highkickem a Karlos inkasoval i tvrdé koleno. Pak už se Terminátorovi podařilo situaci uklidnit tím, že opět přenesl souboj na zem. Velmi záhy znovu zkusil north-south choke, který se mu tentokrát podařilo dotáhnout, stejně jako před lety s Petrem „Monstrem“ Knížetem. Robertsenovi nezbývalo nic jiného než odklepat.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

I’m back! Moc díky všem za podporu!

Příspěvek sdílený Karlos "Terminator" Vemola (@karlos_terminator_vemola),Říj 17, 2020 v 12:22 PDT

„Byl to sice jeden z mých nejhorších výkonů v životě, co se týče Oktagonu, ale já jsem tohle vítězství potřeboval. I Oktagon ho potřeboval... Sice slabý výkon, ale důležitý výkon,“ prohlásil hned po souboji v rozhovoru s Ondřejem Novotným. Následně také přiznal, že cítil pasivitu v prvním a ve druhém kole, za níž by ho trenéři údajně sežrali.

Po důležitém vítězství nyní přijde na řadu odložený souboj s Václavem Mikuláškem. Z něj ale Vémola evidentně žádné obavy nemá. „Teď je na řadě Baba Jaga – easy fight. A pak jdeme dál,“ řekl a Novotnému následně rychle skočil do řeči, protože ještě chtěl něco slíbit. „Babu Jagu zničím v prvním kole, jako že se Terminátor jmenuju. A jestli ne, tak ty rukavice pověsím na hřebík, protože už nemá cenu dál zápasit.“

Václav Mikulášek samozřejmě pohotově zareagoval vlastním komentářem. Ve videu na Instagramu pogratuloval Vémolovi k vítězství společně s figurkou Attily Végha, kterou držel v ruce. „Tak gratuluji k vítězství. Krásný výkon. Nic lepšího jsem od tebe nečekal. Pořád ta stejná sra*ka. Pořád to stejné válení po zemi. Pořád to plazení. Nic jiného. Jsem rád, že jsi ho zalehl v tom třetím kole. Gratulujeme ti oba k vítězství. Celou dobu je tu se mnou a vidíme se při stavění Karlova mostu 5. 12.”

Zobrazit příspěvek na Instagramu

"Easy fight"? BABA JAGA gratuluje k vítězství... #VEMOLASEK

Příspěvek sdílený OKTAGON MMA (@oktagonmma),Říj 17, 2020 v 3:00 PDT

Karlos Vémola jen pár minut po zápase stihl urazit i několik dalších bojovníků, kteří zápasí pod Oktagonem. „Vaše hvězdičky pomalu umírají, ať už je to Pešta, Boráros, Čepo, Pirát a tak dále, ale Terminátor je zpátky,“ řekl v rozhovoru s Ondřejem Novotným.

Server MMA Fanatik kontaktoval Samuela Krištofiče a Vlastu Čepa, co si o vyjádření myslí. „Pirát“ evidentně bera slova s rezervou. „Nemyslím si o tom nic, protože podle mě se o tom už ani nedá nic myslet. Za mě je to katastrofa. Těžko se mi to poslouchá.“

O něco bouřlivější reakce přišla od Čepa. „Zrovna teď jsem to zjistil, včera jsem to nevěděl. Protože kdybych to slyšel, tak bych po něm na tiskovce hodil židli,“ reagoval „El Chapo“. Zároveň dodal, že žádná hvězda Oktagonu není, protože pod organizací absolvoval pouze jeden zápas. Oktagon Underground vnímá jako úplně jinou disciplínu. „Vémola asi zapomněl, jak minulý rok plakal po prohře s Attilou. A další věc je, že jeho styl nikoho nezajímá. Je nudný a bude si otevírat pusu na ostatní. Zápasí 15 roků, já rok a půl. Jestli budu za 15 let bojovat stejně jako Vémola, tak si radši uřežu ruce i nohy,“ kontroval Čepo.

Jak už bylo řečeno, další na řadě je Václav Mikulášek, s nímž se Karlos Vémola utká 5. 12., opět v Brně, opět pravděpodobně bez přítomnosti diváků.

Zdroje:  Oktagon MMA

Nejnovější články