Pro Vémolu je zápas s Norem velmi důležitý. „Teď, nebo nikdy,“ hlásí „Terminátor“

Pro Vémolu je zápas s Norem velmi důležitý. „Teď, nebo nikdy,“ hlásí „Terminátor“ zdroj: Profimedia

Karlos splnil váhu a prošel testy. V sobotu se ale bude muset obejít bez trenérů, kteří jsou v karanténě. Doprovodí ho tedy André Reinders a Makhmud Muradov.

Promotéři organizace Oktagon MMA si dokázali zajistit výjimku na sobotní turnaj Oktagon 17, plánované zápasy se tedy uskuteční, byť startovka na poslední chvíli znatelně prořídla. Highlightem včera je krom titulového zápasu Kozma vs. Kertesz 2 také návrat „Terminátora“.

Vémola to rozhodně nebude mít jednoduché. Ve hře je hned několik faktorů, které mu nehrají do karet. V první řadě už téměř rok nezápasil. Naposledy navíc z klece odcházel jako poražený, životní zápas s Attilou Véghem se mu totiž vůbec nepodařil. Následovaly zdravotní problémy. Operace ramene a poté i kolene, zabojovat musel i s onemocněním COVID-19. Ani pár dní před zápasem není jeho zdravotní stav stoprocentní, tentokrát ho trápí naražený prostředníček na levé ruce. A rozchod s partnerkou na náladě také nepřidá.

UFC veterán se v rozhovoru pro iSport.cz zmínil, jak se cítí pár dní před důležitým zápasem. Původně doufal, že do Brna přijede den před turnajem, stoupne si na váhu a následně zase odjede domů. Opatření spojená s pandemií koronaviru jsou však velmi přísná a organizátoři museli zavést systém takzvané „bubliny“. Karlos tedy musel v Brně zůstat.

Mnohem více mu ale vadí, že ho do boje nedoprovodí trenéři z London Shootfighters, kteří musí kvůli účasti na nedávném turnaji organizace Bellator zůstat v karanténě. „To mi vadí. Ani se mi kvůli tomu zápasit nechtělo, ale potom jsem si řekl, že kluci, kteří jsou v UFC, taky museli na ostrov a podřídit se různým pravidlům. Nedá se nic dělat, musím se tomu taky podřídit. Když to tak musí být, tak to tak bude.“ Na Karlose tedy dohlédne André Reinders, u něhož „udělal většinu přípravy“, během níž mu byl k dispozici také Makhmud Muradov. I on by měl být přítomen u zápasu.

Karlos zcela vážně přemýšlel o možnosti, že by nakonec nenastoupil. Uvědomil si ale, že se na něj fanoušci těší. Prázdnou halu naopak nevnímá jako velký problém. Za příklad dává bojovníky organizace UFC, kteří se s tím také musejí vyrovnat. „I Khabib Nurmagomedov, kterého sledují miliony lidí, jde do zápasu bez diváků. Jsem profesionál a chci být příkladem pro ostatní, takže to musím zvládnout.“ Sám si přitom moc dobře uvědomuje, co pro jeho kariéru zápas znamená. „Je to v podstatě teď, nebo nikdy.“

Karlos Vémola Karlos Vémola v Oktagonu | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Thomasem Robertsenem se střetne v domluvené váze do 90 kilogramů. Norský bojovník zápasil pod britskou organizací Cage Warriors, loni tam dokonce zabojoval o titul střední váhy. Pochlubit se může bilancí 8-3. Vémola ho považuje za kvalitního oponenta. „O svém soupeři si myslím, že je opravdu kvalitní, protože od malička dělal kickbox, postojář, ale i zem má skvělou, rychle zabírá záda, je rychlej.“

Jiného názoru je Vašek Mikulášek. O Robertsenovi se zmínil při diskuzi s fanoušky na Instagramu. „Frajer měří 177 centimentrů, normálně chodí welter, občas střední váhu. Někdo řekl, že je těžší soupeř, než jsem já. Jde s Karlosem 90 Kg. Podívejte se na jeho zápasy. Frajer boxuje hůř než Karel a ten ho utahá silově, technicky a všechno. Prostě jídlo. Nic ve zlém, ale je to pravda.“

Thomas Robertsen i Karlos Vémola splnili váhu. „Terminátor“ měl dokonce rezervu, displej ukázal 89,3 Kg. Oba bojovníci také zatím úspěšně prošli všemi testy. Zdá se tedy, že už zápasu nic nebrání.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Karlos "Terminator" Vemola (@karlos_terminator_vemola),Říj 16, 2020 v 2:45 PDT

Zdroje:  iSport , Oktagon MMA

Nejnovější články