Máté Kertesz se pokusí vzít Davidovi Kozmovi šampionský pás Oktagonu a napravit svoji porážku z minulosti

Máté Kertesz se pokusí vzít Davidovi Kozmovi šampionský pás Oktagonu a napravit svoji porážku z minulosti zdroj: Profimedia

Kertesz tvrdí, že se od jejich minulého duelu zlepšil, Kozma je ale přesvědčený, že si vítězství pohlídá.

David Kozma a Máté Kertesz se spolu měli o titul utkat už letos na jaře, ale tehdy se musel souboj spolu s celým turnajem Oktagon 16 zrušit kvůli koronaviru. Teď se ale pořadatelům podařilo prosadit si uskutečnění turnaje Oktagon 17 a tak se tedy snad již zítra tohoto titulového zápasu dočkáme.

Oba borci se spolu střetli už v roce 2018 v semifinále pyramidy ve welterové váze, kdy se z vítězství na body radoval Kozma. Šlo o velice atraktivní zápas a především maďarský borec dokázal překvapit svoji houževnatostí a skvělou obranou proti takedownům.

Kozma šel do zápasu jako favorit a protože jako bývalý judista je v klinči a na zemi jako doma, jeho gameplan byl vzít Maďara na zem a tam jej zpracovat. To se však Davidovi nedařilo. I když svého soupeře na zem několikrát dostal, vždy to bylo jen na zlomek vteřiny. Šlo vidět, že Kertesz si udělal domácí úkol a nastudoval si obranu proti Kozmovým takedownům. Maďarský bijec se tak vždy dokázal okamžitě zvednou zpátky do postoje, kde dokázal Kozmu ohrozit svými údery a naskočenými koleny.

David Kozma ale ukázal svoji zkušenost a neztratil hlavu. Za pochodu změnil svůj gameplan a začal Kertesze přebíjet v postoji. Zejména jeho jaby, lokty a highkicky nacházely svůj cíl a Kertesz, ačkoliv byl v postoji velice dobrý, nedokázal na Kozmovu kombinaci tlaku a neustálou hrozbu wrestlingu najít pořádnou odpověď. David Kozma tak zaslouženě vyhrál všechna tři kola a postoupil do finále, ve kterém následně porazil Gábora Borárose na TKO ve druhém kole a získal šampionský pás Oktagonu ve welterové váze.

Aby nevypadl ze zápasového tempa, střihl si David ještě jeden zápas v rámci projektu Oktagon Underground. Soupeřem mu byl Milan Kratochvíla a Davidovým cílem bylo procvičit si svůj striking a vyhrát nad Kratochvílou v postoji. To se mu ale moc nedařilo a protože měl Kratochvíla v postoji navrch, sáhl David Kozma po svém osvědčeném wrestlingu a svého soupeře na zem dostal 17x, čímž si zajistil výhru.

Před dvěma roky sice David Kozma nad Máté Kerteszem vyhrál, ale ten jej dokázal ohrozit a nedovolil mu pořádně použít jeho největší zbraň – grappling. Kertesz navíc naprosto přestřílel svého posledního soupeře Jozefa Wittnera a vypadá to, že svůj postoj ještě přiostřil. David Kozma to tak určitě nebude mít lehké a my se můžeme těšit na další zajímavou bitvu.

„Když ho budu pořád tlačit, tak si myslím, že ten zápas vyhraju,“ odkryl svůj recept na vítězství David Kozma. Sám ale ví, že to bude těžký zápas a je počítá s tím, že zápas půjde až do pátého kola:

„Do pátého kola se mi samozřejmě nechce, ale počítám s tím, že to tam asi dojde, protože Mátého je těžké ukončit. Už jsem s ním jednou zápasil a je to prostě tvrdý zápasník, od té doby se ještě zlepšil. Takže já myslím, že to skončí na body. Samozřejmě se to budu snažit ukončit, ale počítám s tím, že to bude na body, a že na body vyhraju,“ říká „růžový panter“ David Kozma.

Máté Kertesz si také věří a říká, že teď je na jiné úrovni, než byl před dvěma lety, a že na svých chybách zapracoval a poučil se znich: „Chyba byla v tom, že jsem čekal na jeden velký úder. Byla to pro mě velká zkušenost a teď jsem úplně jiný zápasník, než jsem byl před 2 lety.“

Hlavní karta turnaje Oktagon 17 začíná od 20:00 a tento hlavní zápas večera tak přijde na řadu pravděpodobně od 21:30. Sledovat jej můžete na živo přes PPV na Oktagon.tv.

Zdroje:  Oktagon MMA

Nejnovější články