Oktagon 17 bude! Turnaj získal výjimku, uskuteční se v Brně bez přítomnosti diváků. Co nás čeká?

Oktagon 17 bude! Turnaj získal výjimku, uskuteční se v Brně bez přítomnosti diváků. Co nás čeká? David Kozma v titulové bitvě proti Gáboru Borároszovi. | zdroj: Profimedia

Organizaci Oktagon MMA se skutečně podařilo vyjednat výjimku pro sobotní galavečer. Organizátoři jsou však i nadále připraveni na případné změny.

Bude Oktagon 17? Touto otázkou bombardovali fanoušci přední českou MMA organizaci. Ani její šéfové ale neměli jasno. Aktuální epidemiologická situace a s ní spojená omezení totiž spíše nasvědčovala tomu, že se akce neuskuteční, alespoň tedy ne na území České republiky.

I z toho důvodu měli promotéři připravený záložní plán. Pokud by nezískali výjimku, přesunuli by turnaj do zahraničí. Ve hře bylo Slovensko, Rakousko nebo dokonce Maďarsko. Asi není třeba dodávat, že by se stěhování za hranice výrazně prodražilo. Ondřej Novotný a Pavol Neruda si ale naštěstí mohou oddechnout. Pro sobotní turnaj výjimku skutečně dostali.

Informaci pro server iDNES.cz potvrdil Milan Hnilička, předseda Národní sportovní agentury. „Mluvil jsem s paní hygieničkou Rážovou, už je to v legislativním procesu. Povedlo se vyjednat výjimku pro J&T Banka Ostrava Open, tedy turnaj WTA v tenise. Podařilo se domluvit výjimku pro Oktagon v Brně.“

Promotéři v této souvislosti dodali, že pro ně pořádání turnaje i tak bude velmi nákladné. Stále totiž platí, že se uskuteční bez diváků, zde se ani s jinou variantou nepočítalo. Na akci se ostatně nedostanou ani novináři. Neruda s Novotným připomněli, že už mají dostatek zkušeností, aby si s náročnou situací dokázali poradit:

„Víme, jak to chodí v bublině světové organizace UFC, jak to chodí ve WTA, známe se s lidmi z organizačních týmů, které se prolínají. Mohli jsme tak efektivně a rychle vytvořit bublinu, aby to přesvědčilo i největší pochybovače, že to skutečně má smysl.“ I nadále jsou ale připraveni na případné změny.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

K2! KOZMA (26-11) vs. KERTESZ (8-2) Stejně, jako je K2 tou nejtěžší na zdolání ze všech 8-tisícovek, je welterová váha ze všech nejtěžší na cestě k titulu a zároveň jeho udržení! Po 26 měsících od prvního zápasu, v PEVNOSTI BRNO, se oba ZNOVU střetnou tváří v tvář! Zkušenější, lepší a ještě hladovější po úspěchu! Uhájí šampion svůj trůn a NEPORAZITELNOST v OKTAGONU proti atraktivnímu maďarskému střelci, který si posledně doslova pohrál s Wittnerem a hlásí, že už je na Kozmu tentokrát připraven! Do zítřejší 17. hodiny EXKLUZIVNÍ PŘEDPRODEJ lístků pouze pro členy OKTAGON Clubu v naší appce! OKTAGON appku stáhneš zdarma na #appstore a #googleplay

Příspěvek sdílený OKTAGON MMA (@oktagonmma),Zář 30, 2020 v 11:07 PDT

Oddechnout si konečně mohou i hlavní aktéři naplánovaných duelů. I oni do poslední chvíle nevěděli, zda příprava nepřijde vniveč, zda zbytečně neshazují přebytečné kilogramy. Například David Kozma a Maté Kertész se na odvedu o pás šampiona welteru připravovali už začátkem letošního roku, střetnout se měli v březnu v nabité Ostravar Aréně, kam se chystalo přes 11 tisíc lidí. Tehdy byl turnaj přeložen kvůli pandemii koronaviru.

Sobotní večer je důležitý také pro Karlose Vémolu. Ten se v kleci ukáže poprvé od prohry s Attilou Véghem. Proti němu nastoupí Thomas Robertsen z Norska, který kdysi bojoval i o titul prestižní organizace Cage Warriors.

Neméně zajímavý bude zápas Vlasty Čepa. Reprezentant Chaos gymu se skvěle předvedl v rámci show Oktagon Underground, kde se probil až na vrchol pyramidy. Prosadit se ale umí i dle klasických MMA pravidel, zatím totiž nenašel přemožitele a všechny své soupeře ukončil před limitem. Prověřit ho měl velmi nadějný Daniel Hromek, ten ale bohužel kvůli nemoci nastoupit nemůže. Na poslední chvíli tedy zaskočí německý zápasník Arif Emre Koyuncu.

Emoce budí také další hvězda Undergroundu – Tadeáš Růžička. V sobotu se podruhé chystá na Jakuba Dyka. „Viking“ dle Růžičky není dobrý bojovník, věří tedy, že ho zničí už v prvním kole. Dyk ale bere jeho slova s velkou rezervou, i on je přesvědčen, že si tentokrát dojde pro vítězství. Na turnaji se ukáže i Tomáš Le Sy, který s Růžičkou během Undergroundu předvedl neuvěřitelnou přestřelku.

S jistotou víme, že nenastoupí Alex Cverna. „Nevěřím, že zvládne shodit, nebo že vůbec nastoupí,“ zaznělo od jeho oponenta Daniela Dittricha pár dní nazpět. Jako by snad něco tušil. Cverna se sice včera dušoval, že má váhu splněnou a že je na zápas připravený. Dnes ale přišlo oznámení od pořadatelů, že Cverna kvůli zdravotním komplikacím neprošel předzápasovými testy.

Nezbývá než doufat, že se zbylé zápasy rušit nebudou. Turnaj Oktagon 17 se uskuteční v soboru 17. 10, začátek galavečera je naplánován na 18:00. Celou událost je možné sledovat přes PPV přenos, který lze za 10 Euro koupit na Oktagon.tv.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

FIGHT CAAARD a TURNAJ ROKU?! Trvalo to jen tři týdny a OKTAGON je znovu zpátky! S druhým podzimním turnajem se vracíme do PEVNOSTI BRNO! OČEKÁVANÁ BITVA O TITUL, NAVRAT TERMINÁTORA a HVĚZDY UNDERGROUNDU ČEPO S RŮŽIČKOU POPRVÉ V OKTAGONU! Kdo ze dvou slovenských vycházejících hvězd si udrží svou neporazitelnost, Čepo nebo Hromek? Jak dopadne návrat Kuzníka po dvouleté pauze? Poradí si Terminátor Vémola s atraktivním veteránem Cage Warriors a odstartuje novou sérii výher? A jako třešnička na dortu na fanoušky čeká ODVETA K2 s titulovou příchutí ve welterové váze. Zůstane na trůnu šampiona David Kozma, nebo uvidíme korunovaci nového krále? To vše a mnohem víc už 17.října v Zoner Bobyhall! Celý turnaj sleduj na www.OKTAGON.TV #ticketportalcz #PEVNOST #BRNO

Příspěvek sdílený OKTAGON MMA (@oktagonmma),Říj 5, 2020 v 10:34 PDT

Zdroje:  iDnes.cz , Oktagon MMA

Nejnovější články