Petr Bartoněk se na Oktagonu 17 utká v odvetě s Pavlem Salčákem. „Mám mu co vracet,“ říká olomoucký borec

Petr Bartoněk se na Oktagonu 17 utká v odvetě s Pavlem Salčákem. „Mám mu co vracet,“ říká olomoucký borec zdroj: Profimedia

Souboj wrestlerské mašiny proti zkušenému strikerovi nás čeká už zítra na turnaji Oktagon 17.

Na turnaji Oktagon 17 nás čeká zajímavý zápas mezi Petrem Bartoňkem a Pavlem Salčákem. Oba už se spolu před 4 roky utkali v amatérské lize. V zápase tehdy zvítězil na TKO Salčák, ale ze záznamu jde vidět, že rozhodčí ukončil zápas patrně trochu předčasně, a to i na amatérské poměry, takže Bartoněk určitě bude chtít tuto porážku oplatit.

Bartoněk se fanouškům předvedl nedávno v Oktagonu Uderground, ve kterém nastoupil proti postojářovi Adriánu Bartlovi a připravil mu hotový letecký den. Bartla naházel na zem celkem 25x a vytvořil tak Undergroundový rekord.

I přestože trénuje v thaiboxerském gymu Muay Thai Olomouc, wrestler se v Petrovi nezapře. Je juniorský mistr republiky v zápase a toto umění umí přenést i do oktagonu.

Jeho soupeř, Pavel Salčák, je amatérský mistr republiky v thaiboxu i v MMA a v profesionálním MMA má na kontě 4 vítězství a 4 porážky. Naposledy jsme ho mohli vidět rovněž v Oktagonu Underground ve skvělém zápase se Zdeňkem Polívkou, se kterým ale prohrál ve 2. kole na KO. Teď by si chtěl tedy spravit chuť na Petru Bartoňkovi.

Ten je ale na pořádnou válku podle svého trenéra Tomáše Musila připraven:

„Peťa Bartoněk jde do svého životního zápasu. Když uspěje, předpokládám, že dostane šanci i příště. Před 3 týdny měl zápas na GCF Olomouc v catchweight 80 kg, kde po létě shazoval 20kg. Dneska váha úplně bez problémů, udržoval v klidu 89 a včera to lehce ve vaně shodil. Forma je, tak snad všechno sedne.“

Olomouckého bojovníka se nám podařilo odchytit a zeptat se jej na jeho důležitý nadcházející zápas:

S Pavlem Salčákem jsi bojoval už v roce 2016 na amatérské lize, kdy zápas rozhodčí ukončil dost předčasně, takže mu máš určitě co vracet. Jak moc se těšíš na odvetu?

„Na odvetu se těším extrémně. Prohrál jsem a mám mu co vracet, a teď je ta nejlepší chvíle ten výsledek otočit.“

Zápasíš za klub Muay Thai Olomouc, ale v Oktagonu Underground jsi všem ukázal, že jsi skvělý wrestler. Bude to podobná taktika, nebo otestuješ Pavla Salčáka spíše v postoji?

„Chtěl bych v postoji, věřím si hodně a uvidíme, co z toho bude. Ale není to hlavní gameplan. Chci jet tak nějak všechno.“

Jaké jsou jeho silné stránky a na co myslíš, že si budeš muset dát pozor?

„Podle mě je hodně komplexní... vyhrál MČR v muay thai i MMA takže bude umět vše.“

V čem si naopak myslíš, že budeš mít navrch ty?

„Síla, rychlost, takedowny.“

Zahraješ si na Mystic Maca a řekneš nám svůj tip na zápas? Jak myslíš, že to dopadne?

„Vyhraju v prvním kole na TKO!“

Díky a hodně štěstí.

„Taky děkuju.“

Zdroje:  Sherdog

Nejnovější články