Matěj Peňáz se chystá na premiéru v MMA. Postaví se mu tvrďák ze slovenského OFA gymu

Matěj Peňáz se chystá na premiéru v MMA. Postaví se mu tvrďák ze slovenského OFA gymu zdroj: Profimedia

Oktagon 18 se pomalu blíží. Zatím sice není jasné, kde se uskuteční, známe ale jeho bojovníky. Peňáze prověří jeden z účastníků turnaje Oktagon Underground.

Jestli někdo na turnaji Oktagon Udnerground svým výkonem vyčníval ze zástupu dalších bojovníků, byl to Matěj Peňáz. Není se ostatně čemu divit. Talentovaný kickboxer už od roku 2018 sbírá skalpy v prestižní organizaci Glory, kde dokázal vyhrát tři ze svých čtyř zápasů. A pokaždé před limitem.

Speciální pyramidou pod taktovkou Oktagonu projel jako nůž máslem. Poradil si s Matějem Hrkalem, zkušeně si pohlídal zápas s Adamem Dvořáčkem a v českém finále pak v prvním kole zpracoval Jakuba Klaudu. Vlasto Čepo se však duelu s dlouhánem nedočkal, Peňáz totiž kvůli poraněné ruce nemohl nastoupit. Není ale všem dnům konec. Matěj se s Oktagonem dohodl na další spolupráci.

Dle pravidel MMA se navíc představí velmi brzy. Peňáz zamíří na turnaj Oktagon 18, který se uskuteční za necelé dva týdny. Zde ho vyzkouší bijec Patrik Jevický, který je známý tím, že jen tak někoho neodmítne, čímž dělá promotérům velkou radost.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Je to tady, moje premiéra . . . . #teampenaz #FVjeTP

Příspěvek sdílený Matěj |MONEY| Peňáz (@teampenaz),Lis 9, 2020 v 10:55 PST

Naposledy zachraňoval situaci právě na jednom z turnajů Oktagon Underground. Vlasto Čepo totiž přišel o soupeře, Jevický naštěstí kývnul na nabídku a na poslední chvíli zápas vzal. A nutno uznat, že se postaral o pořádnou show. Nejprve několikrát zahrozil rychlým highkickem, záhy poté ale šla taktika stranou a oba borci se do sebe pustili hlava nehlava. Jevický bohužel nevydržel, po třetím počítání byl zápas přerušen.

Jak sám Ondřej Novotný před duelem s Čepem prohlásil, Jevický už profesionální kariéru ukončil. Sluší se dodat, že se člen OFA gymu svými výsledky příliš chlubit nemůže. Ze 13 zápasů si došel pro vítězství pouze dvakrát. Potkal se ale třeba s Makhmudem Muradovem nebo s chorvatskou legendou Igorem Pokrajacem. A to už jen tak někdo říct nemůže. I nadále se udržuje ve formě, pro Oktagon je tedy spolehlivým záložníkem.

Peňáz se nedávno se na Instagramu pochlubil videem, z nějž je patrné, že se nyní učí techniky, které by se mu v kleci mohly hodit. Právě boj na zemi je u Matěje velkou neznámou. V rámci Undregroundu ale případným pokusům o takedown výborně předcházel, což je pro kovaného postojáře evidentně ta nejlepší taktika.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Still learning . . . . #teampenaz #FVjeTP

Příspěvek sdílený Matěj |MONEY| Peňáz (@teampenaz),Říj 3, 2020 v 10:20 PDT

Zdá se, že souboj s Jevickým je první zkouškou. Pokud Matěj premiéru zvládne, mohla by před ním být skvělá kariéra v MMA. Odloženého finále s Čepem se ale pravděpodobně jen tak nedočkáme. Vlasto Čepo se přesunul do welterové váhy a pro Matěje Peňáze je dost nereálné, že by mohl zhubnout do nižší váhy než pod 84 kg.

Zatím stále není oficiálně potvrzeno, kde se turnaj uskuteční. Promotér Ondřej Novotný se nedávno nechal slyšet, že je ve hře Maďarsko, kde nejsou opatření vůči aktuální epidemiologické situaci tak přísná. Je však možné, že přední česká organizace nakonec dostane povolení i u nás. Ministerstvo zdravotnictví koncem minulého týdne povolilo zápasy první i druhé fotbalové ligy, které byla do té doby pozastaveny. Výjimky jsou udělovány profesionálním sportovním soutěžím, organizace o ně ale musí samy požádat. A to už se v rámci posledního turnaje podařilo. Promotérům v tomto ohledu výrazně pomohl Milan Hnilička, předseda Národní sportovní agentury. Dá se očekávat, že se bližší detaily dozvíme velmi brzy. Turnaj Oktagon 18 je naplánován na 21. listopadu.

Zdroje:  Oktagon MMA

Nejnovější články